Lični beleg

13:47


Nećete verovati, ali za ovaj post mi je ideju dala petogodišnja sestra, pre nešto više od mesec dana. Malo sam razmišljala, okej, dosta sam razmišlala, ali mislim da sam dovoljno da bih imala šta da napišem u današnjem postu. :)

Pa ovako, znate onaj crtać Moj mali poni? U tom crtaću svaki od njih ima svoje obeležje iznad zadnje noge. Nešto kao urođena tetovaža, obeležje. 
Dok smo moja sestra i ja crtale te ponije i njihove znkakove, pitala sam se kako bi bilo da i mi, ljudi, imamo svoja obeležja. Da nam  na koži stoji nekakv beleg, crtež koji opisuje naš karakter i osobine?

Razmišljala sam o tome koliko se svi mi razlikujemo, i koliko mnogo osobina jedno biće poseduje, bile one dobre ili loše. Nisam sigurna da li bi ta mala tetovaža, koja se ne bi mogla skinuti, mogla da oslika čitav nečiji lik.


Onda sam razmišljala šta bi se to nalazilo na mom belegu. Hm, pa pretpostavljam da bi imao jednu dugu, kao simbol maštovitosti i kreativnosti. U uglu jedno srculence, znak osećajnosti, i obavezno smajlić, za optimističnost. Jedan deo bi zauzimala i knjiga, a odmah do nje i svitak, po kome bi se prolivalo mastilo iz pera za pisanje. A gde je globus? Ja zaista volim putovanja. A male naočare sa crnim okvirom? A fotoaparat? A...?

Nije moja fotografija, već ju je napravila moja najbolja drugarica. Zar nije sjajno ispala? :D

Ali na kraju, mislim da je sasvim beznačajno misliti o tome kako bi izgledao nečiji lični beleg. Ipak, mi smo toliko šarenoliki, i imamo veliku ličnost, volimo mnogo toga, a štošta nas oslikuje. Najbitnije je da mi znamo kakvi smo i šta nosimo u sebi, a onda ćemo se lako predstaviti drugima i pokazati kakvi smo, čak i bez nekakvog vidljivog obežja koje bi nas okarakterisalo i ispričalo našu priču na prvi pogled. :)


Šta je ono što bi moglo okarakterisati vašu ličnost?




You Might Also Like

16 komentara

  1. Toliko se divim tvom razmišljanju i postovima uopšte. Bravo, svaka čast! Slažem se sa onim što si napisala. Sigurna sam da postoji stvar koja i mene može da okarakteriše, ali još uvijek nisam 100% sigurna šta je to. P.S. Sličice su vrh, kao i tvoji noktići. :) ♥

    Novi post -> innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno napisan post. Također, fotke su sjajne. Mislim da bi u mom slučaju to bile note kao predstavnici muzike, zatim neka životinja - kao neko ko voli životinje mnogo i još mnogo toga. :-)♥

    positivethoughts5.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  3. Knjiga, ptice u letu, paunovo pero, mačija šapa. I planiram da uradim neku tetovažu u budućnosti. :) Stvarno super ideja za post!

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post, nikad nisam tako razmišljala kao ti :D

    petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  5. I meni mlada sestra nekada daje ideje za pisanje postova :)
    Moram reci da mi se ovo jako svida. Mislim da postoji nesto sto karakterizira svakoga od nas, nisam sigurna sto bi to za mene bilo.
    Jako lijepo napisan post!
    I da, uvijek imas neki presuper lak na noktima!

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! ♡
      Haha, drago mi je da si zapazila moje nokte. :D Volim da ih mazem i cesto im menjam boju. :D

      Избриши
  6. Predivan post!!Slazem se sa tobom.Kao sto i bez belega postoje ljudi koji "pokrivaju" svoje lose osobine tako bi i beleg prekrivali.Moju licnost okarakterisali bi klapa sa snimanja filmova,knjiga i naocare.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Odlično napisan post i super kako si došla na ideju da ga napišeš. Jako lijepe slike :D

    http://catherinehere.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post i ideja! Ja zaista ne znam šta bih izabrala. :D

    The Fashion Spell

    ОдговориИзбриши
  9. Ma zapravo ono što je najbitnije jeste da smo svi različiti da nismo isti. Iako mi nemam obilježje, smatram da se ssvi po nečemu razlikujemo od drugih i svi imamo neki talenat, i ono nešto što nas razlikuje od drugih.

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Ova ideja je genijalna!Mnogo mi se svideo ceo post.☺ Skroz se slažem sa tobom, ni ja ne bih mogla da izaberem jednu stvar koja bi me predstavljala.♥

    Pametno dete

    ОдговориИзбриши
  11. Ova ideja je bozanstvena!!! Mislim da bih ja volela da imam nacrtnu neku olovcicu jer me to nekako bas karakterise. :) <33

    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  12. Predivan post draga,svaka ti cast a inspiraciji za ovako nesto <33!I mene bi opisivale iste stvari kao i tebe mozda bi se tu i tamo provuklo jos nesto!Divnooo <3333!!!

    ОдговориИзбриши
  13. Odusevljena sam tvojim nacinom razmisljanja kao i celim ovoim postom. I moju licnos bi opisivala duga, srce i smajli, to za sada, ali mislim da polako otkrivam i sta bi jos tu stajalo. :))
    P.S. slike i noktici su divnii <33

    Moja Svastarica

    ОдговориИзбриши
  14. Divne fotografije :) Super tema :)

    missymj.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  15. Odličan post i veoma originalan :) Pa moj beleg bi svakako imao fotoaparat i globus,verovatno i mikrofon i četkicu jer obožavam da pevam i kreativna sam...

    fashionawakebyb.blogspot.com

    ОдговориИзбриши