Naslovi koji su oduševili posetioce Sajma knjiga

12:00

Sajam knjiga. Tih sedam dana posvećenih ljubiteljima knjiga, ali i su dobrodošli i oni koji bi da uđu u taj magični svet pisanih reči. Neizmerno mnogo izdavača, knjiga, polica, štandova... ma pravi raj! Jedva sam čekala dan kada ću otići, a nedelju ranije sam petsto puta prepravljala spisak, jer, nisam mogla da kupim svih trisedet knjiga koje bih volela da imam. No, na kraju je sve prošlo odlično! Ulov je veći nego prošlogodišnji, zadesile su me mnoge akcije i sniženja, a usput su mi u kesu ubacili pakovanje slanog i slatkog keksa, napolitanki i plazma kolačića. Dakle, kući sam se doslovno vratila punih šaka.


 Danas sam odlučila da sa vama podelim šta sam ja to sve kupila, ali naslov ovog posta se ne odnosi samo na mene, jer su za mnoge naslove koje sam ja nabavila bila velika interesovanja, tolika da su mi neke knjige izmilele iz ruku, za dlaku. Ali dobro, alternativu uvek imam, barem kada suu knjige u pitanju. :D

Đavo je došao po svoje, Laš Kepler

Ovo je jedan triler, koji sam ja toliko želela da pročitam i čula sam razne preporuke. Inače, prvo sam želela Hipnotizera da kupim, delo istih autora (Laš Kepler je pseudonim za bračni par koji zajedno piše), međutim knjiga je bila rasprodata, pa sam se odlučila za ovu, kjoj se svakako puno radujem. :D
Naime, u domu za problematične tinejdžere se dogodilo brutalno ubistvo jedne devojke. Te noći, nestala je još jedna devojka, a u sve je to umešan i četvorogodišnji dečak. Policija istražuje slučajeve, ali nikako ne veruje Flori, koja tvrdi da sve zna i sve je videla, iako je te burne noći bila kilometrima daleko. Međutim, ona je sigurna da je u poravu. Zašto? Zato što je medijum. 
Meni ovo zvuči vrhunski! :D


Led u plamenu, Nora Roberts

Još jedan triler, ovaj put slavne Nore Roberts. Moram priznati da dosad nisam čitala ni jednu njenu  knjigu, i imam izrazitu želju za tim. A kako me u poslednje vreme sve više privlače misterije i trileri, odlučila sam se za Led u plamenu. Roman govori o Vitni, prelepoj bogatašici koja voli buran i uzbudljiv način života. Njena priča se prepliće sa Daglasovom, muškarcem koji je umešan u krađu dragulja. Njih svoje su povezani, i prosto nestanu, a dok mediji neprestano bruje o njima, oni su negde, zajedno, proživljavajući avanture, boreći se prvenstveno za lične interese. Meni zvuči strava! :)

  
Potraga, Nora Roberts

Još jedna knjiga Nore Roberts. Naime, opet triler, ljubavni, koji govori o Fioni, ženi koja vuče traume od pre par godina, kada je serijski uubica brutalno ubio neke njene drage osobe, a umalo i nju. Ona je sada u drugom gradu, mirnom mestu gde sve na prvi pogled izgleda čini divno i idilično. Baš kada se čini da je Fiona pronašla svoju sreću, uz školu za dresuru pasa koju je osnovala, i novu ljubav, pojaviće se misteriozna persona koja će dati nagoveštaj da je jedna osoba iz prošlosti sve bliže Fioni, nameračena da završi započeto...
Jedva čekam da čitam!


Završnica, Džejms Frej i Nils Džonson-Šelton

Za ovu knjigu sam saznala letos, od Marse. Jako me je zainteresovala, pa sam odlučila da je kupim, još je spadala u seriju 3 knjige za 500 dinara. Primetila sam da je veliko interesovanje za nju, jer ju je kupila i moja drugarica, a neka žena pored mene se takođe raspitivala za ovo delo. Tako da, očekujem svašta! :D
U centru radnje je dvanaest mladih igrača, koji nemaju natprirodne moći, ali čitav ljudski rod potiče od njih. Oni su odabrani da naslede Zemlju, iako su stvoreni hiljadama godina ranije. Imaju zadatak da reše veliku zagonetku spasenja, da ne bi došlo do najgoreg.


Ključ neba, Džejms Frej i Nils Džonson-Šelton

Moje iznenađenje je bilo kada sam ugledala ovu knjigu zaista ogromno! Nisam očekivala da postoji i drugi deo, a kada sam ga ugledala, odmah sam pozvala prodavača da mi je doda. Dakle, jedva čekam da je pročitam, jer ove dve knjige zajedno imaju preko 1.000 strana, koje, bogami, obećavaju. Na poleđni piše Protčitaj ovu knjigu. Pronađi tragove. Reši zagonetku. Samo jedan može da poobedi. Završnica je stvarna. Završnica je počela. Šta da vam kažem, mnogo sam uzbuđena. :)


Maksimum rajd - Eksperiment: EJNDŽEL, Džejm Paterson

Jedna knjiga naučnofantastičnog žanra. Zainteresovala me je radnja, koja govori devojčici Maks, koja ima krila i može da leti. ima svoje 'jato', međutim, najmlađi član je otet. U pitanju je Ejndžel - odvedena je u školu u kojoj se vrše ekspperimenti. Maks mora da povede svoje 'jato' u potragu za drugaricom, ali na tom putu nailazi na razne prepreke, kao što su poluljudi, poluvukovi, prijatelj koji postaje najveći neprijatelj, skrivanje u krošnjama Central parka... Može li ona  da se izbori? Zaista mi se čini da će me ova knjiga itekako zabaviti. :)


To bi bilo to. Nadam se da ste uživali. Ja sam kupila svega 6 knjiga za samo 1.710 dinara, tako da smatram da se itekako isplati posetiti sajam. :)

Ovaj post je collab sa dragom Marsom, sa bloga Marsyly. Ovo nam je druga saradja po redu, a prvu možete pogledati OVDE. S obzirom da smo obe ogromni knjiški moljci, mislim da je divno što smo se udružile i sa vama podelile interesantne naslove i prve utiske o njima. Posetite i Marsin blog i obavezno se učlanite u njega ako niste dosad, jer ćete tamo naići na pregršt kreativnih ideja i originalnih naslova, tema i fotogrfijaa, iznesenih na jedan poseban način.:D Ne zaboravite da pročitate i njen post.
Marso, drago mi je što smo još jendom sarađivale, nadam se da ćemo imati priliku za to opet! ♥

Jel ste posetili ovogodišnji sajam knjiga u Beogradu?
Šta mislite o knjigama koje sam kupila?
Šta ste vi kupili na sajmu?





You Might Also Like

52 komentara

  1. Sper post. Para nikad dosta kada je kupovina knjiga u pitanju. Nisam bila u mogucnosti da svratim na sajam ali sam uspela nesto po sajamskompopustu da narucim na netu.
    Evo nekih postova kod mene na blogu vezanih za knjige pa ukoliko imas vremena pogledaj pa ostavi i neki komentar ako zelis.
    http://milanasweetlife.blogspot.rs/2013/06/library-1.html
    http://milanasweetlife.blogspot.rs/2013/07/library-2.html

    pozdrav i drago mi je da vidim da pojedini blogeri saradjuju.

    http://milanasweetlife.blogspot.rs/
    https://www.instagram.com/milana_mima/
    https://www.facebook.com/milanasweetlife/

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ne živim u Srbiji pa naravno nisam mogla dolaziti, ali se čini kao super manifestacija za knjigoljupce. I same knjige koje si kupila su nekako privlačne izgledom ❤


    IlvaMagicalWorld

    ОдговориИзбриши
  3. Nažalost ni ove godine nisam imala prilike da odem na Sajam knjiga, ali u ovom trenutku bukvalno dišem za onaj koji se održava u Nišu krajem novembra. I tu mogu da pronađem zaista sjajne knjige po niskim cenama, tako da se nadam da će i ove godine biti tako. :)
    A ovaj post je sjajan! Čini mi se da imamo jaako sličan ukus, gotovo sve ove knjige su one koje bi i meni privukle pažnju. :D Na osnovu toga, mogu da kažem da mislim da će ti se Norine knjige svideti, nisam čitala ove, ali jesam par njenih, i stvarno su odlične! :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Steta sto nisi bila i Beogradu, ali svakako imas svoju alternativu u Nisu :)
      Hvala ti!

      Избриши
  4. Ja sam svoju kolekciju obogatio sa 11 novih knjiga i mogu ti reci da sam uzivao u tom danu i osecao sam se kao da sam u raju

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post draga moja,jako mi se svidja sve sto si kupila,jako lepe stvari zaista <33!Sve mi se dopada :)!

    ОдговориИзбриши
  6. Super ti je post! Sviđa mi se šta si kupila. I ja inače kupujem/čitam knjige, pa volim ovakve postove. Super, samo tako nastavi s postovima i blogom, blogovanjem.
    P.S.Ako netko želi follow for follow, dođite na moj blog.
    lovedisneyhr.blogspot.hr
    <3

    ОдговориИзбриши
  7. Nisam isla na sajam, ali koristim svaku priliku da narucim nesto preko neta. Knjige koje si kupila mi izgledaju privlacno, pogotovo "Led u plamenu".

    ОдговориИзбриши
  8. Odlično napisan post i fotografije su super! :)
    Nemamo isti ukus kada su knjige u pitanju, ali mi je drago da si pronašla knjige koje si želela. :)
    Uživaj u čitanju! :*

    www.littleboxofhappiness.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  9. Upravo sam doletela sa Marsinog bloga i učlanila se. ☺ Na sajam naravno nisam mogla ići,zbog toga što živim u inostranstvu i jako mi je krivo zbog toga,jer sam već veoma dugo želela da idem i previše sam maštala,ali nažalost tu je i realnost da sve spreči.S obzirom da se po prvi put nalazim na tvom blogu,moram reći da imaš zaista fin stil pisanja i baš divan blago-prošireni rečnik i zbog toga sam se obavezno morala učlaniti.Tvoj izbor mi se,kao i Marsin mnogo dopao i drago mi je što si našla ono što si htela i da si zadovoljna i da si se pritom i zasladila,hehe. ☺ Fotografije su takođe baš predivne,ja sam apsolutno oduševljena. ♥

    elyandyou.blogspot.com (jednom samo ostavim link)

    ОдговориИзбриши
  10. Jako, jako, jako mi je drago da smo ponovo sarađivale, draga moja! :) Inače, kupile smo dve iste knjige, definitivno smo jako slične, izuzev po pitanju hemije hahaha :) <33

    ОдговориИзбриши
  11. Divnoo, Ana. Kad sam zakoračila na Sajam, požalila sam prvi put u životu što nisam neka bogatašica koja može pokupovati pola Sajma. Međutim, zadovoljila sam se i izborom od osam knjiga,koje sam nabavila. Šest za mene, dve za ujaka. Divno sam se provela i moram priznati da po ovom postu vidim da je i tebi bilo prilično zabavno. Sjajni naslovi, kod tebe i kod Marse. Ne poklapaju nam se, ali sam se i ja odlučila za jednu Norinu knjigu : Dragulj moje krune. Ostali autori su Nikolas Sparks, Džon Grin, Sidni Šeldon i još po neko. I da, definitivno je Sajam raj za sve nas, zaljubljenike u čitanje. :)

    ОдговориИзбриши
  12. Baš su zanimljive knjige, nadam se da ćeš uživati u njima. Meni je ovo bio prvi put da sam posetila sajam knjiga i ne verujem da moram da se ponavljam kada je u pitanju moje oduševljenje! Kupila sam 6 knjiga kojima sam prilično zadovoljna i mislim da će mi se dopasti, ali videću vremenom :))

    ОдговориИзбриши
  13. Knjige deluju stvarno zanimljivo i nadam se da ću imati prilike da ih pročitam :).

    ОдговориИзбриши
  14. Ana moja draga, pre svega moram reći da mi je izrazito drago što si odradila kolab sa Marijanom, baš sam srećna kada vidim da tako, slobodno mogu reći, VELIKI uspešni blogeri sarađuju. Kada je sajam knjiga u pitanju ja sam bila sprečena da odem, i žao mi je zbog toga, ali sa druge strane sam srećna jer si ti imala priliku da odeš i kupiš tako dobre knjige. Zaista se isplati posetiti sajam knjiga. Inače kao što sam i Marsi rekla, i od tebe očekujem neku detaljnu recenziju na temu pročitanih knjiga koje si kupila baš na sajmu. Pooljubac.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, Sandrice! Svakako cu pisati ja jos o njima, nemoj misliti da je to to, samo da nadjem vremena za citanje hehe :D

      Избриши
  15. Super knjige.
    Moze li DESK ILI ROOM TOUR MOOOOOOOOOOOLIIIIIMMMM TE❤

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti! Mogla bih jednom da uradim taki nesto, ali nisam jos uvek planirala :)

      Избриши
  16. Napisala sam post na istu temu i jako mi se dopada tvoj izbor knjiga. Takođe smatram da se isplati više kupovati knjige na sajmu, nego ovako, jer možeš naći 3 knjige, po ceni jedne. Od knjiga koje si navela, ni jednu do sad nisam pročitala, ali ću verovatno kupiti Završnicu i Ključ neba, jer mi zvuče najinteresantnije. Tvoj i Marsin blog obožavam i mnogo mi je drago što ste se udružile i napisale post, divan je!

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  17. Knjige deluju mnogo zanimljivo, čak sam i pročitala jednu od njih. U pitanju je Led u plamenu, mnogo je zanimljiva! Slažem se da se sajam itekako isplati. Ja sam potrošila nešto manje od 1000 dinara, a kupila sam 4 knjige. Jedva čekam sledeću godinu! ☺❤

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Obe ste napisale predobobre postove. Sve knjige mi se cine jako zanimljivim, nadam se da ce ti se svideti. :) ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nora Roberts je stvarno odlicna knjizevnica. Iskreno mi se dopada.Post je odlican i jako zanimljiv.Prosto sam uzivala citajuci ga. xoxo http://ellalavomg.blogspot.com/

      Избриши
  19. Knjige deluju zaista sjajno. ❤ Toliko mi je žao što nisam mogla da prusustvujem ovogodišnjem sajmu, kada vidim sve ove naslove. :D I da, mislim da sam sada ja jedina čudakinja koja još nije pročitala nijednu Norinu knjigu. :D Sjajan post. ❤

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Steta sto nisi bila. Mada, uvek imas sledecu godinu! :D Inace, niko nije rekao da sam ja citaala Noru, tek treba, a za sada shhhh.. :D

      Избриши
  20. Ah Nora, bez njenog naslova ne prolazi moja kupovina knjiga. Stvarno je savršena književnica. Mislim da imam preko 50 njenih naslova i stvarno mi je drago da se našla i u ovogodišnjem izboru čitaoca.
    Pregledala sam ostale postove i zaista sam oduševljena tvojim temama i idejama te sam te zapratila kako bih mogla i u narednom periodu uživati u dobrim postovima :*

    https://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, jako si me obrafovala ovim komentarom! Dobrodosla na moj blog, nadam se da ces uzivati! I verujem da cu ja itekako uzivati u Norinim romanima. ♡

      Избриши
  21. Odlične knjige si odabrala, privukle su mi pažnju i sada jedva čekam da ih pročitam bilo to knjiga ili pdf. Uglavnom, interesujem se za knjigu Maksimum Rajd već dosta, ali na sajmu se nisam setila da je potražim i kupim, tako je to kad se nađeš u raju knjiga izgleda, hehe. :D

    The Fashion Spell | Instagram

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tacno znam kako je kada bi daa kupos svasta i onda se prosto zagubis i zaboravis nesto :D

      Избриши
  22. Odličan post! Mnogo mi se sviđa tvoj izbor knjiga i slike su mi fenomenalne! :D
    Ja nisam imala priliku da posjetim Sajam knjiga u Beogradu, ali sam zbog brojnih predivnih postova u vezi njega odlučila štediti za Sajam knjiga u Sarajevu. :D


    http://itsnina23.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  23. Super post! Izabrala si odlične knjige!♥
    https://marijasworldblogaddres.blogspot.rs/ novi post♥

    ОдговориИзбриши
  24. Odličan izbor knjiga!
    Pratim te!
    http://mysweetescapemasha.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши