December Mood: Turn ON!

23:41



Mada ima dosta onih koji i dalje žive u uverenju da je u toku 2015. godina, ništa ne menja činjenicu da je danas prvi decembar, i to koje - ni jedne druge do 2016. Dragi moji, spremno ili nespremno, uplovili smo u poslednji mesec ove čudesne godine. Za čitavih 30 dana, sedećemo i odbrojavati sate i minute, a potom i sekunde, do ponoći, kada ćemo sa osmehom na licu kročiti u sasvim novu godinu, i započeti ispisivanje još jednig poglavlja naših života. Nije ostalo mnogo, a tako puno toga treba uraditi. Utisci se polako sumiraju, želje probiraju, pokloni spremaju, ukrasi otpakuju, specijalno veče planira, uzbuđeno se odlazi u šopinge, liste se pišu, stavke štikliraju, a uz sve to ideje pršte na sve stane... Zaista jedan haos oko nas, ali i u našim mislima. Ali, sve to uzbuđenje i mešanje osećanja, sve je to lepo i tu jer treba da bude tu. Treba da imamo slatke muke oko odabira boja za ukrase za jelku. Treba da smo neodlučni oko kombinacije za novogodišnju žurku. Treba da se upletemo u lampice i jedva ispetljamo iz njih. Treba da satima pretražujemo i rovarimo po prodavnicama, a onda se vratimo i kupimo prvu stvar koju smo videli. Treba da nekome dragom pošaljemo čestitku, ili napišemo pramo pismo. Treba da bez griže savesti probamo sve mamine i babine djakonije. Treba da manično fotografišemo lepotu koja nas okružuje, i ispunjava. Treba da izmamimo nekome osmeh. Treba da se valjamo u snegu, pravimo anđele i Sneška, koliko god godina imali. Treba da se iskreno radujeno prvim pahuljama, i hvatamo ih promrzlin šakama. Treba da ispunjavamo poslednje neštiklirane stavke sa TO DO 2016. liste. Treba da maštamo. Treba da sastavljamo nove liste i postavljamo nove ciljeve. Treba da sve bude euforično. Treba da verujemo u sebe. Treba da sve radimo sa osmehom na licu. Treba da blistamo, kao najsjajnije novogodišnje lampice. Treba da se radujemo kao dete svakim pakeriću ispod jelke. Treba da uživamo u malim stvarima. Treba da iskorostimo čaroliju decembra. Jer, decembar je zaista magičan, i to ćemo shvatiti samo ako se malo potrudimo da ga svojim plućima i osetimo. Ne znam za vas, ali ja sam preuzbuđena. Zvanično podešavam december mood na turn on!





Kako vi doživljavate decembar?

Instagamananass_tq

You Might Also Like

35 komentara

  1. I love this post! It got me in the mood for December, Christmas, and New Years! I am happy found your blog! I cannot wait for more post from you. And I will follow you to one GFC! Have a nice day today!

    XOXO - Lovingrose_

    New Post: http://www.theelovingrose.com/2016/11/everyday-fall-lookbook.html

    ОдговориИзбриши
  2. Okej, Ana. Oduševila si me, naterala da se jednostavno naježim, izula me iz cipela. Ne znam ni sama, ali ovo je prosto savršeno. Tako lepo složeno, tako lepo napisano, jednostavno savršeno odrađeno. Na trenutak sam jednostavno zamislila sve ono o čemu si pisala i u meni se probudila želja da kroz decembar idem na najbolji mogući način.

    Napravila sam listu, za koju ću se istinski potruditi da je sredim. Obećala sam sama sebi da ovoga puta nerviranja neće biti, da stresa oko bilo čega ne sme biti i da će ovaj mesec biti magičan i da ću u svom mesečnom postu početkom januara govoriti samo divne stvari koje su mi se zadesile tokom decembra. Najiskrenije se radujem Novoj, kićenju jelke i spremanju hrane sa majkom ( to je jedino doba u godini kad mi je dozvoljeno da uđem u kuhinju i kad mi je oprošten svaki haos koji napravim). Radujem se novogodišnjim filmovima, svim prazničnim postovima i radujem se trenucima za koje znam da ću ih upamtiti.


    Da još jednom kažem, ne znam hoću li dosadna biti ili ne, ali ovaj me je post stvarno oduvao. Bukvalno, prvi put se susrećem sa ovom temom, ovakvom pozitivom kroz post. I skidam kapu, jednostavno. Ljubim te :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, Alija, pa ti mene sve vise i vise odusevljavas ovim komentarima, ne mizes zamisliti koliko mi znace! :D

      Избриши
  3. Ana draga, jako zaninljiv post. Uzivala sam citajuci iz razloga sto je moj decembar skroz specifican te uzivam da citam o tome kako ga drugi provode. Kada je sam stil tvog pisanja u pitanju, ja ga obozavam, zaista umes da me osvojis svojim tekstovima. To si uspela i ovajput stopo potvrdjuje cinjenicu da si mi jedna od omiljenih blogerki.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepse! Ja isto bas bas uzivam da citam kako drugi provode dcembar, jedan od najlepsih meseci u godini :D

      Избриши
  4. Ana draga, jako zaninljiv post. Uzivala sam citajuci iz razloga sto je moj decembar skroz specifican te uzivam da citam o tome kako ga drugi provode. Kada je sam stil tvog pisanja u pitanju, ja ga obozavam, zaista umes da me osvojis svojim tekstovima. To si uspela i ovajput stopo potvrdjuje cinjenicu da si mi jedna od omiljenih blogerki.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Ana, svaki put me oduševiš.. Verujem da je većina nas već u prazničnom raspoloženju, a i oni koji nisu će odmah preći, kada završe sa čitanjem ovog posta.♥♥

    pametnodete.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Drago mi je što si i ti stavila pečat na ovu temu. Pišeš čarobno i drago mi je što možemo čitati tvoje postove... Divna si ♡♡♡

    ОдговориИзбриши
  7. Uzbudena definitivno jesam zbog jednog novog poglavlja. takoder zbog Bozicne carolije. Navela si tu poklone. moja obitelj pa tako i ja nikad nije bila sklona darivanju jedno drugog za Božić, pokloni ispod bora i ostalo. Bitnije je da jedno drugom poklonimo mir, ljubav. Obiteljski rucak protekne bez ikakvih materijalnih davanja i primanja. I mislim da je upravo to čar Božića, ali eto, u zadnje vrijeme se sve, pa čak i vjera komercijalizirala.

    Maggie's Blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na iskrenom misljenju, i ja smatram da je jako bitni obazirati se na prave vrednosti, ali nije na odmet pokloniti neki mali dar dragoj osobi i tome joj dodatno izmamiti osmeh na lice :)

      Избриши
  8. Obožavam da čitam tvoje postove! Toliko divno pišeš i uvek imaš zanimljive teme! Slike su ti super!♥
    http://marijasworldblogaddres.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Ti savrseno pises pre talentovana si za to.Super post. <3


    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши

  10. Ana, ovo si toliko dobro napisala, ajme. Znači, toliko si lijepo sve sročila u rečenice, osjećala sam se kao da čitam neku divnu knjigu. Slike su predobre i totalno su upotpunile post. Motivirala si me da pokušam ispuniti sve što nisam uspjela ove godine, da napravim nešto po čemu ću pamtiti prosinac. Divno pišeš i oduševila si me ovom rečenicom "Treba da blistamo, kao najsjajnije novogodišnje lampice." Moram to negdje zapisati. Uglavnom, da ne dužim, ovo mi je najbolji post koji sam pročitala u posljednje vrijeme i divna si, samo tako nastavi☺♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  11. Odličan post draga Ana! Totalno sam se uživila u post i stvarno sam oduševljena. Meni je zapravo jako žao što začas ulazimo u novu godinu, ali nekako sam i jako sretna :* Uglavnom, odličan post, i fotke su savršene *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - This is my life

    ОдговориИзбриши
  12. Odlicno pises i slike su predivne! Obozavam prosinac, jedini mjesec koji s nestrpljenjem iscekujem svake godine. :)

    beautybydorotea.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  13. Draga moja,totalno si me unela u celu atmosferu i samo povecala moju inspiraciju <33!Koliko mi je drago sto je decembar konacno dosao,toliko mi je i zao kad se osvrnem i vidim kako vreme brzo ide <33!Slazem se sa svime sto si napisala,potrudicu se da ispunim sve svoje planove za decembar <33 :)!Diiivno,mislim da se mozemo sloziti da je Beograd preevise divno ukrasen <333!

    ОдговориИзбриши
  14. Aaaaa, ovo je predivnoo. *____* Stvarno si me ostavila bez reči, tako si lepo prenela svu tu euforiju (koje je mene nešto zaobilazi u poslednje vreme), prepreprelepo napisan post, kao i slike! Nemam šta da kažem osim svaka čast! :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I da, pogledaj neki film, odradi diy, fotografisi u praznicnin stilu... i zacas ce te prodrmati euforija. :D

      Избриши
  15. Za mene je decembar najposebniji i najbitniji mjesec u čitavoj godini, trudim se da maksimalno iskoristim to vrijeme u neke dobre svrhe, najviše volim ukrasiti sobu, gledati nekakve filmove i jesti, dok vani pada snijeg, ima li išta ljepše, ne bih rekla xd sve u svemu ti si kroz ovaj post sve divno objasnila, a i fotografije su ti divne, vidim da je tvoj grad već predivno ukrašen, nažalost kod mene toga još nema

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! Ne sumnjam da ce uskoro i tvoj ukrasiti i da ce izgledati prelepo! :D

      Избриши
    2. Hvala ti puno! Ne sumnjam da ce uskoro i tvoj ukrasiti i da ce izgledati prelepo! :D

      Избриши

  16. You cannot miss best 2022 rolex replica watches with Swiss movements! Place an order online quickly!

    ОдговориИзбриши