Baš baš dugo nisam napisala neki recept, a svašta sam nešto pravila. Da budem iskrena, nedostajalo mi je fotkanje postupaka, a zatim i krajnjeg rezultata mog eksperimentisanja sa hranom. Međutim, ovog puta je prilika bila itekako specijalna - prvi rođendan bloga. Pa moralo se divno provedenih godinu dana proslaviti uz neki lepi slatkiš. Odlučila sam se za pravljenje torte, jer mi je najlakše da svećice ubodem u šlag. Malo Plazme, malo želea, kruna kao ukras, i dobitak je savršeno jestivo zadovoljstvo za ove hladne dane. Uživajte!
Na slici iznad vam pišu sastojci koji su neophodni, a ja ću vam objasniti postupak, koji je krajnje jednostavan. Dakle, prvi korak je da u jednu činiju sipate svu Plazmu i njoj dodajete malo po malo soka. Mešajte sve to rukom, i znajte da je gotovo tek kada dobijete čvrstu smesu. Dakle, pazite da ne preterate sa sokom (što se meni davno desilo, pa sam dobila kašu umesto čvrste smese...) i znajte da treba da bude gusto i stoji samostalno.
Kada ste to uradili, smesi dodajete žele, prethodno iseckan na kockice. Sve to rukom pomešate da se lepo sjedini, pa na tacnu na kojoj će vam torta stajati izručite vašu smesu. Sledi da je lepo i ravnomerno blikujete. Moram da vam kažem da je količina želea odokativna i zavisi isključivo od vašeg ukusa. Tu sam da vam predložim i da ako ne preferirate žele, možete koristiti krem-bananice ili suvo gtožđe, ili pak kombinivati - odluka je na vama.
Ostalo je još umutiti šlag i dekorisati tortu. Ja sam dodala malo crvene boje i nacrtala okvir i krunu, kao simbol svog bloga. Kasnije sam zabola i svećicu, a pomenula sam već kojim povodom je ovaj gest izazvan. :D
Brat je bio i više nego voljan da pomogne. :) Hvala, Luka!
I to bilo to. Lako je, zar ne? Nema puno sastojaka, bez šećera je, brzo se sprema... odlična poslastoca za hladne dane. A i što baš danas ne biste odlučili da iznenadite članove porodice?
Ako napravite išta slično, volela bih da mi pošaljete fotografiju i javite kako je ispalo, putem mejla ili Instagrama.
I još samo jedna stvar, ako planirate da pravite tortu za neku veću priliku, odnosno za više ljudi, predlažem duplu meru svega, jer, kao što vidite na slikama, moja torta nije izuzetno velika i brzo se pojela.
Post o rodjendanu bloga: OVDE
Mail: blog.teenqueen@gmail.com
Instagram: ananass_tq
Kakve vi slatkiše najciše volite u hladnim decembarskim danima?