It's your moment - now or maybe never again

14:21

Ne znam da li ste primetili, ali nedavno sam ispod naslova bloga dodala još nešto. Jednu rečenicu. Kratku, ali koja mnogo govori. 
Skoro sam razmišljala o tome kako bih volela da moj blog ima neku sopstvenu poruku. Nešto po čemu ćete ga upamtiti. Neki citat ili slično u kome ću se ja pronaći i pokušati da njegovu poruku prenesem i vama. Nešto što će inspirisati, i vas i mene, da nikada ne odustanemo od svojih snova i uvek se borimo za njihovo ostvarenje. 
Pa evo ga: It's your moment - now or maybe never again (Ovo je tvoj trenutak - sad ili možda nikad više).


Dakle, ovaj citat sam sama osmislila, čitajući razne tekstove, fotografišući, slušajući muziku, razmišljajući, pišući, sanjareći... 
I shvatila sam da ništa nije večno. Ono što se dešava sad, u ovom trenutku, sada i traje. Jednom će se zaustaviti, i možda se nikada više neće pojaviti prilika da se ponovo pokrene.


Imaćemo gomilu prilika, ponuda, šansi... Na nama je da odlučimo koju ćemo iskoristiti, a koju baciti  vodu i praviti se da nije ni postojala.
Ali mislim da strah nije razlog da ne živimo sadašnjost i odbijamo da uživamo u onome što nam se sviđa. Milsim, koliko puta ste mogli nešto da učinite za sebe ili druge, a pomislili ste da nije bitno, da će biti još prilika, da ne mora sada, da je rano...?
Nemojte tako razmišljati. Šta god da možete da uradite danas, uradite. Ne mislite da li će vas neko osuđivati ili šta će drugi misliti  o tome. Upamtite, vi odlučujete.


Imamo jedan život i jednu sadašnjost. Ko zna šta će se u budućnosti dogoditi ili se neće dogoditi? Ne mislite ototme. Mislite o sada, i o tome kako da to sada pretvorite u trenutke vredne pamćenja i uspomena.
Upamtite, nemojte se plašiti i iskoristite svaki mogući trenutak da razmišljate pozitivno i budete srećni. Nikad ne znate šta sutra donosi i zato iskoristite svaku priliku koju imate, jer kad bude kasno, može vam biti žao.


Da li ste nekada propustili neku priliku i sad vam je žao zbog toga?


You Might Also Like

16 komentara

  1. Ah da, sto puta mi se desilo da propustim priliku, jer mislim cu to moci i sutra. I svaki put odlazem nesto. Ali zivot je kratak. Ako ne sad, kad? Svaki dan treba ispuniti nekim dogadjajem, necim... svaki dan treba stvarati uspomene! Odlican post:))

    postavljajte mi pitanja za Q&A: introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post,svaka ti cast na poruci koju si osmislila jako mi se dopada zaista <33!Istina je da treba ziveti sadasnjost,jer od previse misli na proslost i na buducnost nekada zaboli glava :)!Do sada nijednu priliku nisam propustila,a samo se nadam da ce ih biti vise u buducnosti :)!

    ОдговориИзбриши
  3. Bukvalno si me rasplakala ovim postom!!Svaka cast ❤.Mali milion puta propustila sam neku priliku zato sto sam mislila da ce ih biti jos.Ipak,nije ih bilo i zbog nekih se sada kajem.Ali ima trenutaka kada mislim da je dobro sto sam neku propustila 😁❤✌.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Naravno da jesam, ali se trudim da sada ne razmišljam mnogo o propuštenim prilikama jer nije dobro živeti u prošlosti i kajati se zbog učinjenog ili neučinjenog. Živim u sadašnjosti, trudim se da pronađem sreću u svakom trenutku svog života jer ja želim da tako živim svoj život. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Prilike prolaze i dolaze , a mi ostajemo. Naša energija ostaje. Dokle god imamo pozitivan stav , i želju za rastom , mentalnim i spiritualnim , mi smo slobodni i prilike će dolaziti ! Pravo pitanje je da li smo spremni. Da li smo spremni da napustimo sve ? Da li smo spremni da žrtvujemo deo nas kako bi rasli ? Da li smo sposobni da to uradimo dostojanstveno ? Odličan post ! <3

    ilordogaming.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post. Ah, redovno propstim sve prilike i onda se kasnije kajem zbog toga, ali sam resila o tome da povedem racuna. :))

    Moja Svastarica

    ОдговориИзбриши
  7. Odlicno Ana! Boze, kako sam jzivala citajuci, veruj mi da si me najezila! :) Jako puno puta mi se desilo da propustim nesto zaista vazno, jer uvek mislim da ce biti vremena za ro, da cu moci da se ispraviim. Ali ipak, nije da je tako. Vreme prolazi, a mi ga isyo tako gubimo. Zato se iskreno trudim da iskoristim svaku priliku koju imam. :) <33

    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  8. Znači idol si mi. Svaka čast, Ana! Bravo! :)
    Uvijek si jako originalna i tvoji postovi su predivni (pa tako i ovaj). Uživala sam čitajući. Mnogo puta mi se desilo da sam propustila neke šanse ili nešto važno (uopšte), i sada se kajem zbog toga - iskreno. Sada se trudim da iskoristim svaku pruženu priliku i vrijeme. ♥

    Novi post -> innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Odlično napisan post! I da.. slažem se sa tobom.. Nekada kada razmišljam o prošlosti i o svim velikim prilikama koje sam imala a koje nisam dobro iskoristila nekako baš žalim za njima i zbog toga sada pokušavam što bolje iskoristiti svaku dobru priliku koja mi se ukaže :)
    ❤ forever-blogm.blogspot.com ❤ <--new post :)x

    ОдговориИзбриши
  10. Jako lep post. Tvoji postovi su uvek predivni.

    Da li zelis da zapratimo jedna drugu? Mozes mi reci na mom blogu.

    http://jovanica92.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Citat je stvarno genijalan draga, previše mi se svidja. ❤❤ Mislim da ću ga sada upisati u bokčić, vredi sačuvati. :) Tema je zaista osetljiva, odlično si se svega dotakla i objasnila. ❤ Svaka čast, ja nemam šta više da kažem. ❤❤
    <333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.bogsport.com

    ОдговориИзбриши
  12. Predivno napisan post. Blog ti izgleda predivno i svaki post je tako originalan, i po prvi put vidim takve naslove. Svaka cast. Hvala sto si uvijek tu kada ponestane motivacije. U zadnje vrijeme se trudim da ne mislim o proslosti i tim nekim propustenim prilikama, jer izgleda da nisu ni bile tako vazne, jer evo me ziva sam, zdrava i sretna, sto je najvaznije. Odlican post!


    e-s-wonderland.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  13. Odlican post! Svaku priliku treba iskoristiti. Cijeli zivot ces se misliti sto bi bilo da si ju iskoristio, a nisi.
    No, ja npr sam propustila neke prilike, ali sada mi je drago da je to tako. Malo sam sada kontradiktorna sama sebi haha. Uglavnom za nekima i ne zalim :)

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши