Kako imati savršenu 'cozy' atmosferu van kuće?

09:46

Jesenja cozy atmosfera, koja će kroz manje od jednog meseca preći u zimsku, svima je dobro znana, bar iz filmova ili sa slika. Udobna posteljina, dugi rukavi koji prelaze zglobove, mekana garderoba, najčešće džemperi, pufnaste kućne papuče, make-up minimalan, ili pak bez njega, šolja vrelog napitka u jednoj, i knjiga primamljivog naslova u drugoj ruci. Iz činije dopire do naših nozdrva miomiris tek pečenih čajnih kolačića - baba se ovaj put baš potrudila. Mada i pita sa jabukama i cimetom ne privlači manje pažnje. Da nastavimo, oko nogu se prepliću vunene termo čarape i kabl lap-topa, jer je ipak potrebno napuniti bateriju za nove epizode omiljenje serije. Kiša dobuje po prozorima, praveći barice po travi u dvorištu, ali nas smiruje taj zvuk nemirnih kapljica koje bezbrižno lupkaju i odlaze svojim putem. Par bundeva, ili pak ožutela šuma - prekrasna slika za pozadinu telefona, iz koga dopiru tihi zvuci najdraže pesme. 



Zar ne zvuči sve to divno? Zanemarićemo činjenicu da tinejdžeri uglavnom jesenje dane provode uz školske udžbenike, dajući sve za trunčicu slobodnog i bezbrižnog vremena. No kada ipak imamo to vreme koje ne moramo provesti za radnim stolom, praktikujemo nekakvu svoju cozy atmosveru, koju smo prilahodili sebi. Ali kada treba da se izađe iz kuće, i boravi malo duže van udobnosti svoje tople sobice, e tada nastupi realnost. Hladno je, duva vetar, oči se skupljaju od nadolazeće bujice kose i pramenova koji ulaze u usta, da ne govorim o frizuri, u koju vetar obavezno mora da umeša svoje prste... Šake su promrzle, nos pocrveneo, a stopala bukvalno zaleđena. Ne daj, Bože, da ste negde krenuli bez hulahopki i u pocepanim farmerkama.


Stoga, ja sam odlučila da sa vama razmenim par saveta, kojih se lično ja pridržavam, a pomažu mi i da van kuće održim tu neku cozy atmosveru na koju sam navikla u svojoj sobi. Uglavnim su saveti vezani za školu, jer dobar deo dana provodimo tamo, ali ih možete praktikovati u kojoj god se ustanovi pojavili. Pa krenimo!

Za početak, pokušajte da ze izborite za mesto kraj radijatora. Jesu oni namenjeni da greju čitavu učionicu, ali prosto je logično da se nećete (toliko) žaliti na hladnoću ako ste tik do izvora toplote (i u svakom trenu ga možete naprosto obgrliti i obaviti ruke oko njega :D)

Sledeća stavka jeste oblačenje. Dakle, bez hulahopki ne napuštajte toplinu svog doma. Pocepane farmerke ne dokaze u obzir, jer je to kao da ste širom otvorili vrata hladnoći. 
Za obuću preporučujem čizme. Ali ne neke džombaste, jer ipak govorimo o cozy atmosferi. Dakle, opredelite se za neke udobne i pune krzna. A možete im dodati i ove slatke grejače, jer će baš izgledati preslatko i tumblr, zar ne? (Gde sam ja nabavila svoje? - Zaful sajt, ovde).


Zaboravite na kratke rukave, i ne pomišljajte na tanke bluze. U ovom slučaju, u obzir dolaze samo široki duksevi i debeli džemperi, u koje ćete moći prosto da uronite i pomislite da ste kod kuće. Takođe, možete odabrati i neki fora duks, naravno mekan iznutra, čisto radi boljeg osećaja. (Predlog - slatki panda, kog sam poručila sa Zaful-a).


Na času je možda nepristojno, ali na odmoru niko ne zabranjuje da glavu uvijete u meki šal ili kapuljaču sa pufnastim okvirom. No, nemojte ipak odmore provoduti sklupčani tamo sa strane, jer bar za to može da pričeka povratak kući.

I poslednja stavka koju bih sa vama podelila danas, jeste da pod hitno sebi nabavite nekakav termos (predlažem da zavirite u Jumbo radnje, jer zaista imaju kvalitetan i povoljan izbor). U njega sipajte čaj ili kafu, ili bilo koji napitak uz koji se opuštate kod kuće, a na odmet nije ni da ponesete koji kolačić od kuće - svakako je zdravija užina od kesice čipsa iz prodavnice.



Gmail: blog.teenqueen@gmail.com
Instagram: ananass_tq

Kako vi zamišljate savršenu cozy atmosferu van kuće?



You Might Also Like

18 komentara

  1. Odličan post draga! I ja volim cozy, a ovi tvoji savjeti su odlični. Slike kao i uvijek top *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - This is my life

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan post.Obozavam jsen i ovo ce mi mnogo koristiti.
    Super si. <3

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo mi se sviđa post, sve si lepo napisala!♥
    http://marijasworldblogaddres.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Ana draga do sada nisam citala ni jedan post nalik ovom. Upravo si potvrdila cinjenicu da si unikatna i bas zbog toga meni omiljena blogerka. Zaista zanimljiva tema za pisanje, iako nisam u ovom fazonu. Ja i zimi nosim tanke bluzice, utegnute suknje, i puno sminke, ali i bez obzira na to, ja sam uzivala u postu. Mislim da bih mogla da polsusam savete koje si podelila sa nama. Ko zna, mozda mi se i dopadnu.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  5. Ma meni je ovo sjajno! Tema je genijalna, baš si me obradovala :) Definitivno bih mogla da počnem da primenjujem ove savete, sigurna sam da će koristiti. ;) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  6. Baš originalan i zanimljiv post. :)
    Volim cozy atmosferu i sigurna sam da ovi saveti pomažu da je ostvarimo i van kuće. :)

    LITTLE BOX OF HAPPINESS

    ОдговориИзбриши
  7. Draga, prelep post! Baš si me nešto inspirisala hehe ❤☺

    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Predivno si ovo napisala Anaa♥ Sviđa mi se što je tema više cozy u školi, jer realno, kao što si i rekla, tamo najviše vremena provodimo. Jako mi se dopadaju tvoje fotografije, kao i stvari koje si poručila sa Zaful sajta, predivne su *--*♥

    Kika's blog | Instagram

    ОдговориИзбриши
  9. Divan post draga moja,saveti su odlicni!Sve sam ih zapamtila,jer ce mi sigurno koristiti u ovim hladnim danima :)!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odlično odrađeno ! Ovaj post je meni lično bio bukvalno neophodan, jer sam ja osoba koja se ne može tako lako ostaviti onih letnjih i tankih bluzica i kojoj šalovi i kape predstavljaju gušenje. Međutim, dobro sam se uverila u svoje gluposti,kad sam se juče vratila iz škole ( kod nas je inače uveliko pao sneg ) promrzla, bukvalno modra i neprepoznatljiva. Džemperi, čizme i toplota, skapirala sam ! Hvala tu puno, Ana, od srca. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Predivan i kao i obično jako originalan post i svaka čast na tome, mislim da su najvažniji džemperi, međutim ja i zimi ponekad nosim košulje i tanke majice, nije za pohvalu, ali takva sam, svaka čast na postu, predivan je

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши