Prolećna inspiracija - ona bez koje se ne može

23:28

Inspiracija je nešto bez čega se u životu ne može. Ili bar ne u mom slučaju. Zamislite samo, kakav bi to svet bio da nema oko nas svih onih divnih prizora, boja, osmeha, koji nas inspirišu i daju snagu da uzdignute glave koračamo napred, svesno idući prema cilju? Zamislite kakav bi vam dan bio da ne ugladate ništa veselo i lepo, da ništa ne poželite da uradite, kreirate. Jel možete da zamislite svoj život bez svega oko sebe što vas inspiriše, bez osećanja koja vas golicaju, bez...?
 Znam da ja zasigurno ne bih.


Ja sam sanjalica. Volim da maštam. Važim za pozitivnu osobu. Volim da se smejam. Volim da gledam osmehe oko sebe. Volim da se zagubim u svoje misli i dugo lutam nepoznatim putevima, usput oktkrivajući lepotu. Volim da se divim malim stvarima, i pronalazim sreću u onome gde je naizgled nema. Ili je bar nema puno. Ali i to se računa, zar ne? - jer sreća je sreća, kakva god ona bila.


Ideje su svuda oko nas. Inspiracija takođe. Pa što ne bismo onda iskoristili svaki radostan trenutak, svaki znak pažnje, svaki tračak sreće? Zašto ne bismo maštali, bili kreativni, bili inspirisani? Nemojte se plašiti kada vam nad glavom zasvetluca sjajna sijalica, jer do je dobar znak. Znak da imate ideju, znak da ste spremni da osmislite nešto novo, znak da želite da živite, i upuštate se u nove pustolovine... znak da ste ljudsko biće.
Kada god se osetite inspirisanim, nadahnutim, nemojte zanemarivati taj predivni osećaj i sedeti skrštenih ruku. Pokrenite se. Ustanite. Udaljite od stola. Obujte omiljeni par patika. Uzmite fotoaparat. Škljocnite po koji put, ko zna šta ćete sve lepo uhvatiti. Beležite događaje, stvarajte uspomene.  Jer, jednog dana, kada neke godine prođu, vama će ostati ništa drugo do uspomena. Zar ne želite da se jednog dana spokojni i sa osmehom na licu nađete prisećajući se davnih dana i svega lepog što ste proživeli? Zar ne želite da jednom sedite sklupčani u ćebe i sa šoljom čaja u toplim rukama, okruženi dečijim glavicama koje prate vaše nežne reči i nemo upijaju svaku?


Pokrenite se, jer niko to neće učiniti za vas. Kada god ste u mogućnosti, učinite nešto lepo. Prvenstveno za sebe. Radujte se. Smejte. Pravite male korake, svakodnevno. Budite odvažni. Idite postepeno, jer samo tako se dolazi do cilja i velikih ostvarenja. Jer samo tako se prave dobri ljudi, i oni sa životnim pričama vrednih pričanja... i slušanja.

Na koji način vas proleće inspiriše?You Might Also Like

18 komentara

 1. Obozavam tvoj blog, fotografije su ti uvek predivne, kao i stil pisanja.
  Pogledaj moj blog ako zelis: majalivinglife

  ОдговориИзбриши
 2. Super post! Definitivno me oduševljavaš svakim novim postom, fotke divne kao i uvijek <3
  Moj blog -> This Is My Life

  ОдговориИзбриши
 3. Iskreno, ja i nisam ljubitelj proleca, i mislim da sam to vise puta do sad rekla, ali mi se ipak jako dopada tvoj tekst na temu istog! Predivan post, fotografije su jako simpaticne.

  Gotičarka

  ОдговориИзбриши
 4. Predivan post draga moja, potpuno se slažem ❤! Svet je onakav kakvim ga mi učinimo da nam bude, zato budimo srećni ❤❤❤! Divno draga, fotkice su divne ❤!

  ОдговориИзбриши
 5. ljubomorna sam, jer dok je sve oko vas tako śarenoliko, kod mene se sneg topi..zamisli mi samo facu kad sam pre tri dana ustala, skroz raspoložena, krenula oblaćit majicu ubeđena da je i danas onih ×20 jučerašnjih, i šlogirala se ugledavši sneg.. No ništa ostaje mi da se nadam da će se sve to srediti.. divne fotkice, draga moja.

  Alia's little world

  ОдговориИзбриши
 6. PRedivne fotografije, još divniji tekst, koji je baš nadahnjujući. Baš sam uživala i moram priznati da bih se složila s tobom oko svega. Stvarno se postavlja pitanje šta bi bilo da nemamo inspiraciju i nešto što nas ''održava u životu'' a to su definitivno sitnice

  Delilah's Stories

  ОдговориИзбриши
 7. Divne slike i tekst također ! jedan kratak,ali sladak post :)
  Uniquisi

  ОдговориИзбриши
 8. Slatko, obožavam proljeće. Tada mi je sve nekako ljepše, još ukrašeno prelijepim drvećem, cvijećem, rijeke su ljepše nego ikad...

  ОдговориИзбриши
 9. Predivno napisano draga, bas umes s recima! Tvoj blog mi se mnogo dopada, kao i sam nacin pisanja, zaista sve pohvale! Ja mnogo volim prolece i veooma mu se radujem! <33

  Dear Miss Modern

  ОдговориИзбриши
 10. Predivan post! Obožavam proljeće i definitivno me ispunjava. U njemu pronalazim neku motivaciju i energiju koju obožavvam. Fotkice su vrh.

  Moj mali kutak

  ОдговориИзбриши