Roditelji na blogu?

23:07


Kada sam otvorila blog, davnog decembra 2015. godine, za njegovo postojanje znale su svegačetiri osobe: mama, tata, brat i najbolja drugarica (koja je bila obaveštena posle drugog posta). Dugo sam ja piskarala za sebe, svoje čitaoce, ali oni nisu bili iz kruga ljudi koje lično poznajem. Trebalo je mnogo vremena da se oslobodim, odvažim i još sa nekim podelim svoju malu tajnu. Danas je situacija skroz drugačija, jer sam ja dobila više samopouzdanja i nemam problem da nekome kažem za blog. Štaviše, raduje me kada neko meni znan slučajno nabasa na njega ili moj Instagram profil.


Kako su meseci prolazili, mojoj porodici je sve manje i manje postajalo čudno što redovno odnosim kojekakve sitnice u sobi i fotografušem na podu, zatim nisu se više iščuđavali tome što mi je kamera konstantno uključena, ili tome što pišem neobavezne ili dubokoumne tekstove koje će čitati masa ljudi koji me ne poznaju. Jednom rečju, nije im bilo čudno to što imam blog. Iako nisu i dalje sigurni šta taj svet sve donosi sa sobom, polako se upoznaju sa onim şto ja radim i ineteresuju za razne segmente blogosfere.


Danas, moj svaki post mama pročita. Istina je da nema uvek vremena za to, i da joj se nekada nakupi po tri-četiri posta, ali ona to pročita. Iskreno me hvali ili ukazuje na greške ili ono što joj se ne dopada, a voli i slike  da prokomentariše. Često kaže da sam je ostavila bez teksta i meni je zaista drago ako to stvarno misli.

Tata je po pitanju bloga dosta manje zainteredovan od mame, ali njemu je dovoljno da zna šta radim i da uživam u tome. Međutim, neretki su slučajevi da mi kaže o čemu bih mogla da pišem, šta da fotografišem... i on je moj glavni saučesnik u misiji kupiti profesionalni fotoaparat.


Sve u svemu, moji roditelji, iako ne razumeju u potpunosto smisao i značaj bloga, znaju da on meni predstavlja nešto čemu se jako posvećujem i izuzetno bitno, značajno, i u tome me, svako na svoj način, podržavaju. Hvala im od srca!


Da li vaši roditelji znaju za vaš blog i šta misle o svemu tome?

Instagram: la_ananass
Prethodni post: Zbunjena pred vremenom


You Might Also Like

26 komentara

  1. Fotografije su magične, jedva čekam da se vreme prolepsa pa da i ja mogu da se igram sa aparaticrm 😚❤❤! Jako lep post, moji roditelji znaju za blog i pružaju mi punu podršku 😚❤!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман13. март 2017. 13:31

    Fotografije su prelepe. Baš me zanima za kojim aparatom slikaš te fotografije, jer su očaravajuće. Baš je lepo što te roditelji u tome podržavaju.❤

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti! Koristim svoj telefon, Samsung Galaxy Core Prime :)

      Избриши
  3. Baš mi je drago, dok je to kulturno i primereno, sve je ok.
    I uvek je bitno da roditelji znaju i odobravaju! Još ako daju ideje, to je pun pogodak. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam mojima za blog rekla istog dana kada sam ga i otvorila bez ustručavanja, ni tada ni danas nisu toliko upućeni u sav taj svet, ali me podržavaju. S vremena na vreme pročitaju poneki post, i meni to ne smeta. :)
    A i svi ostali iz mog okruženja znaju za moj blog i katkad ga čitaju. Iskreno, malo mi je čudno kada neko počne preda mnom da govori o tome, ali naviknem se. xD
    Divan post, fotografije su magične. *--*

    Introverted dreamer

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam svojim rekla 15-ak dana nakon otvaranja bloga, oko sredine kolovoza. I tada su čitali moje postove koji su bili doslovno užasni. Kod mene također, svi prijatelji iz razreda znaju za moj blog, a poneke cure iz škole su čitale i rekle da je super. Odlična ideja za post, moram priznati. ❤

    Chanceux

    ОдговориИзбриши
  6. Moja mama zna za blog od početka, i uvijek me podržava i zaista joj hvala na tome :)

    Neobičan blog s svakvim postova, od testiranja DIY projekata, do nekih sketch postova: Marina's place :)

    ОдговориИзбриши
  7. Moji mama i tata su skroz 'kul' što se bloga tiće, uvek su tu da mi daju ideje, da rade 'tumbler' stvari sa mnom i da me podrže u onome što radim, što je nekada zaista važan segment uspeha. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ana, sjajan tekst! ☺ Sa mojim roditeljima je potpuno ista priča i jako mi je drago što imam njihovu potpuno podršku u onome što volim i radim. :D

    Novi post: Misseslandy

    ОдговориИзбриши
  9. Pre svega moram reći da si ti sjajan bloger, tako da nema potrebe da svoj blog javno ne prezentujes ili ne govoris o njemu! Ni moji roditelji nisu u potpunosti upuceni u celu pricu sa blogom, tj. živimo u takvom svetu gde je taj interne biznis malo neprihvacen, ali ipak i oni rednovno citaju moje postove. U slucaju da tvoja mama cita ovaj post (konrketnije, komentar) zelim da ima predivnu cerku, koju ja ne poznajem licno, ali koju zaista obozavam!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tii, Sandra! Mama jeste pročitala ovaj komentar, da znaš, hehe :D :*

      Избриши
  10. Fotografije su odlične. Roditelji su sasvim slučajno saznali za blog mada su tada već znali šta je to. Naravno da me podržavaju u tome ali se ne udubljuju mongo u to št oradim. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Fozografije su ti predivne, stvarno si jako talentovana ❤
    http://angelinavukovic.blogspot.ba/?m=1

    ОдговориИзбриши
  12. Ni ja nisam rekla za blog nikome, osim sestri i mami, koja ni ne zna zapravo šta je to xd međutim za moj drugi blog znaju svi drugovi iz razreda, slobodno mogu reći svi bliži prijatelji, ali nemam dovoljno samopouzdanja da i ovaj blog podijelim sa ostalima, nadam se da ću jednog dana steći dovoljno hrabrosti i reći svima :D mislim da bih se bolje osjećala :D Inače tema za post je odlična

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Želim ti hrabrost da kažeš za blog svima kojima želiš da kažeš! :D

      Избриши
  13. Wow!


    -
    http://bedeutungsvolle-momente.blogspot.de/

    ОдговориИзбриши
  14. Ja sam mami rekla da pišem no njoj nije bilo jasno kakve ja 'priče' pišem, no nakon nekih mjesec dva skroz je shvatila. Tata je odmah znao o čemu je riječ no njega ne zanima previše pošto je riječ o 'krpicama' a o tome većinom pišem. Prijateljice znaju, i skoro cijeli razred. Šokiram se kad mi kažu: Ajme baš si se dobro sjetila toga i toga. Prvo sam zbunjena par sekundi ali onda povežem s blogom i drago mi je znaju i nikada me nije bilo sram.

    Prvi put sam na tvom blogu, i sviđa mi se što ne pišeš baš o recenzijama i sličnim stvarima, prije sam i ja pisala češće o tome. No nekako gubim inspriaciju, valjda ću je ponovno dobiti na tvom blogu ;) ♥

    ОдговориИзбриши