Ukus leta

00:18

Leto je uveliko počelo, a o tome svedoče i veoma visoke temperature i vrućine, koje će potvrditi svaki stanovnik Beograda, mada ni šire nije mnogo bolje. Vreme je takvo da je naporno izaći iz kuće u sred dana, te zato ako želim da odem negde i napustim mesto pored ventilatora u kući, čekam neko prikladnije doba dana, odnosno kasno podne ili veče. Juče je bio jedan od takvih dana, kada sam se odvažila da sednem u zagušljivi autobusu bez klime, i vozim se do centra grada, gde sam se posle nešto više od mesec dana napokon ponovo sastala sa Marijanom (Marsyly). Šetale smo gradom, naravno i fotografisale, usput ispričale, i odlučile da jedno sparno popodne ovekovečimo sladoledom. I to ne bilo kakvim, već takozvanim tajlandskim sladoledom. 

Verujem da ste već čuli za ovu poslasticu, koja je skoro postala veliki hit u svetu, a prvenstveno zbog načina na koji se priprema. U pitanju je ploča koja je izuzetno hladna, svega -35 stepena celzijusa, a na nju se sipaju svi potrebni sastojci. Specifično je što se oni mešaju, sjedinjuju, a istovremeno i smrzavaju, dok se sve to radi uz pomoć dve špatule. Na kraju se čitav sladoled razmaže po ploči, i urola u pet rolnica.
Ako imate Instagram nalog, ne sumnjam da ste mali milion puta dosad odgledli kratak video i imali priliku da vidite kako ovaj sladoled nastaje.


Od skoro se i kod nas, u Beogradu, pojavila ovakva vrsta poslatice, a koliko je meni poznato, u našem gradu se može nabaviti samo na jednom mestu.U pitanju je mala poslastičarnica na Andrićevom vencu, gde se u ponudi nalaze najrazličitiji ukusi i prelivi, a ako vam ništa od toga ne zvuči primamljivo, imate mogućnost da sami birate sastojke i spajate ukuse. A najzanimljivije od svega jeste što se sladoled pravi pred vačim očima, i imate priliku da čitav proces posmatrate (i divite se čoveku koji vešto barata špatulama kao mađioničar štapićem). Na slikama možete videti krajnji rezultat , i koliko sve privlačno izgleda.


Sada, već na početku leta, mislim da sam otkrila poslasticu kojoj ću se rado vraćati i jesti mnogo puta. Mala poslastičarnica je na mene ostavila veliki utisak, a sam saldoled je zaista preukusan i zaslužuje da se nađe u rukama svakog sladokusca. Ako se ikada pojavite u Beogradu i odlučite da prošetate njegovim ulicama, nemojte zaobići Andrićev venac i I Scream Rolls, jer garantujem da se nećete pokajati. Štaviše, jedva ćete čekati da se ponovo častite čašicom predivnog tajlandskog sladoleda, kao što je to slučaj i sa mnom.

Da li ste nekada probali ovakav sladoled?

Instagramlaananass
Prethodni post: Na pola puta...


You Might Also Like

18 komentara

  1. Mmm, rado bih ga probao da nisam 528km od Beograda. Divan post Ana 😆

    ОдговориИзбриши
  2. Jao nisam nikada. Probala taj sladoled..a baš bih volela.. A da bi se taj sčadoled "proširio" i na ostale gradove trebala bi čitava večnost, možda čak i nikada... Ali dobro. :)

    Milicabimperfect.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam jedva čekala da počne ljeto, a ove sladolede nisam probala, niti išta slično, ali bih jako voljela, mnogo mi se sviđa. Mnogo su ''fotogenični'' posebno za nas, blogere.

    Delilah's Stories | Filmtasticno

    ОдговориИзбриши
  4. Moram otići da probam sladoled, deluuuje tako ukusno! Videla sam da ima i na Adi, na Makiškoj strani ;) Divan post, kao i fotografije!<3333

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala ti Ana, sad ovaj sladoled priželjkujem više nego inače :)
    Ali da, što se tiče vrućina, nepodnošljive su, dok ne zađe sunce ne izlazim iz kuće :D

    ОдговориИзбриши
  6. Uglavnom izlazim iz kuće samo kada moram! Mmmmm sladoled izgleda preukusno. Videla sam tutorijale po instagramu kako ga prave, ali opet nikada ga nisam probala. Ako bude došla neka takva poslastičarnica i u mom gradu, jedva čekam da ga probam!

    teen-scorner.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. Videla sam ovaj sladoled na Insstagramu, a sad si me ti dodatno zainteresovala za njega. Moracu da ga probam u skorije vreme.

    ОдговориИзбриши
  8. Slažem se, stvarno svi treba da probaju ovu malu slatku bombicu :)
    Ljubim te <33

    ОдговориИзбриши
  9. Nisam ga probala, ali verujem da je preukusan! Znam da u Novom Sadu može da se kupi na Štrandu i negde na centru, tako da ću morati da ga isprobam. Fotke su prelepe! :*

    Anja's diary

    ОдговориИзбриши
  10. Tačno znam na šta misliš dok ovo sve opisuješ, imam u glavi taj proces koji sam posmatrala i skroz je nekako magično :D
    P.S. Sviđa mi se taj momenat vas dve u Beogradu, blogerke i to.. Volela bih da se dogovorimo pa da se upoznamo :)
    ig: kompletan.andjeo

    Girly world
    Na blogu je post o Loliti :) baci pogled!

    ОдговориИзбриши
  11. Prvi put čujem za ovaj sladoled, a mala je vjerovatnoća da ću ga probati jer živim u manjem gradu. Kada otputujem u Beograd potrudiću se da ga pronađem. Divan post, Ana. :)

    mysweetlandd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Predivan post draga moja, moram da probam taj sladoled mislim da sam jedina koja nije to probala! <33 Divne fotke, moramo i mi uskoro da se vidimo!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Iskreno, prvi put čujem za tajlandski sladoled, ahahahaha. :D Izgleda pleslatko i probaću ga kad dođem u Beograd, ako budem imala prilike. Izgleda da ste ti i Marsa zaista divno provele dan zajedno. ♥♥♥

    Summer Room Decor -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Ja takodjer prvi put cujem za taj sladoled ali vjerujem da je preukusan.. Voljela bih svakako posjetiti Beograd , a ako budem imala prilike svakako cu navratiti i probati :)
    A slike su predivno uslikane, sa cime si slikala ?

    nova sam pa ako nije problem da mi posjetis blog i kazes svoje misljenje ! myownwayiss.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман2. јул 2017. 01:18

    DRago mi je da ste se lepo provele. I da, čula sam za ovaj sladoled, međutim nikad ga nisam probala i nisam ni znala da postoji u Beogradu. Moram ga probati.

    laAdda | Pregled juna

    ОдговориИзбриши
  16. Sladoled izgleda tako preukusno! Kada idem u Beograd definitivno ću ga potražiti :)

    http://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  17. Wooow, ovo je predivno i tako fotogenično. Baš se vidi koliko su ukusni !
    Nažalost nisam probala, nisam nikada imala priliku, ali bih jako, jako voljela :)

    Učlanila sam se u tvoj blog, pa ako možeš da i ti pogledaš moj, mnogo bi mi značilo :)
    Samo perje

    ОдговориИзбриши
  18. Ovo sam gledala samo na netu, no kod nas još nisu stigli ovakvi majstori :D. Što se tiče vrućina, na prostoru sjeverne Bosne, danju se preživljava, ali noći su nam jako hladne tako da... Bar možemo lijepo spavati :D

    ОдговориИзбриши