Čokoladni mafini

23:21


Zdravo svima! Kao što možete videti u naslovu, donosim vam jedan veoma jednostavan recept za čokoladne mafine. Znam da sam rekla da će post biti DIY, ali još uvek je u izradi, pa vas očekuje za dva dana. Inače, ja sam veliki sladokusac i obožavam da isprobavam nove ukuse. Mama je prošle nedelje kupila kalup, a ja sam odmah rešila da ga isprobam! 

 Glavni sastojak mafina nije samo čokolada, već i višnje, koje im pružaju božanstveni ukus. Naravno, ako volite tu kombinaciju čokolade i jagoda, višanja ili malina, onda ste kao ja i ovo je definitivno prava poslastica za vas!

Potrebno:
-100g čokolade za kuvanje 
-1 prašak za pecivo
-1 vanilin šećer
-150g brašna
-200ml mleka
-300g višanja
-dve kašike kakaoa
-1 margarin
-1 jaje
-80g šećera
(umesto višanja se mogu koristili maline ili jagode)



Za početak treba  da sipate u vanglicu jaje, šećer, vanilin šećer, mleko i prašak za pecivo. Mikserom sve to umutite penasto. Zatim dodajte  margarin, koji treba prethodno da istopite, brašno i kakao. Onda sve to mikserom dobro umutite. 



U vanglicu sa smesom dodajte čokoladu za kuvanje. Prethodno je izrendajte. Mešajte kašikom sve dok čokolade ne bude u svakom delu smese. Na to dodajte višnje, koje takođe treba da kašikom mešate, ne biste li ih dobro ubacili u smesu. 





I to je to! Sve iz vanglice rasporedite u kalupe. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Na kraju izvadite iz rerne, servirajte vaše mafine na lepim tacnama, a kao dekoraciju možete koristiti kockice čokolade. Verujte mi na reč, preukusni su! Brat i ja smo ih za dva dana pojeli! ☺

 Nadam se da vam se recept dopada. Ako neko od vas pokuša da ih napravi, obavezno slikajte i pošaljite mi sliku na mejl. 

Da li ste nekada ekperimentisali u kuhinji, ili više volite kada mama nešto spremi?
Koja je vaša omiljena postastica, a  da je sami spremate?



You Might Also Like

8 komentara

  1. Odlican post!Bas trazim neke recepte,imam zeljudapravim kolace!Volim da pravim nesto ukuhinji i uglavnom su to neki kolaci ili pite,kiflice itd.
    joxykutak12.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! Super recept i mafini mi izgledaju tako ukusno, bez obzira na to što nisam ljubitelj slatkiša. Imaš zaista divan blog i super način pisanja - pa sam se učlanila. :)

    zarinkutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Ummm ja volim mafine :)
    Mada cisto sumnjam da cu ih skoro praviti jer trenutno imam gomilu slatkisa u kuce :D
    I ja sam sladokusac ;)))
    dreamer-ana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Vau , recept je savršen, a i mafini divno izgledaju na slici, svaka čast :)

    modernastreberka.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Super post ♡
    Ako mozes pogledaj moj blog i ako mozes uclani se uzvraticu
    vannja9.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post!Ja sam takodje sladokusac!Moja mama je pravila slicne,ali ovo izgleda jako primamljivo na slikama!Jako mi se svidja tvoj blog i nacin pisanja!

    ОдговориИзбриши