DIY pahulje

23:30


Zdravo svima! Da li ste primetili koliko su nam se praznici približili? Prosto su tu! Za manje od 15 dana uplovićemo u 2016. godinu. Da li ste uzbuđeni? Jer ja jesam. Pretpostavljam da ste skoro svi već okitili svoje jelke, stavili sjajne zvezde na vrh, uključili lampice, napravili novogidišnju plejlistu... Zanimljivo, ali ja od svega toga nisam uradila apsolutno ništa! Samo u glavi imam planove i ideje, ali one još malo čekaju da budu sprovedene u delo. Ja uvek kitim jelku 20. decembra, tako radimo već godinama. Tog dana raspakujemo ukrase, tračice, mašnice, lampione, i sve što ide u tom paketu, i u kuću zvanično unesemo novogodišnju atmosferu. Ali ne kiti se samo jelka. Trebalo bi ukrasiti i još nešto u kući, zar ne? Zbog toga vam ja danas donosim jednu ideju za dekorisanje, ujedno i DIY. 


Ovo je vrlo jednostavna pahulja koja se pravi od papira. Možda izgleda komplikovano, ali veruje mi na reč, nije nimalo. Za početak će vam biti potrebno šest papira oblika kvadrata. Možete koristiti jednobojne, raznobojne, apsolutno je sve jedno. Ja sam koristila bele, plave i roze. Prvo što treba da uradite jeste da papir presavijete na pola, a zatim još na pola. Onda ga postavite kao u koraku br. 3 i isecite tri linije, koje treba da su paralelne sa ivicom papira. Ali nemojte seći do kraja. Ako vam nije jasno, pogledajte korak br. 3. Kada isečete, a treba da isečetete svaki od šest papira, otvorite papire i trebalo bi da izgledaju kao na slici koraka br. 4.



Sada sledi malo teži deo. Dakle, kada ste isekli papire, uzmite jedan i postavite ga na sto. Primetićete da unutrašnji isečak ima dve strane koje su isečene. Uzmete obe strane i zalepite ih samolepljivom trakom (korak br. 1). Kada ste to uradili, papir okrenete na drugu stranu i ponovite postupak sa sledećim isečkom (korak br. 2). Zatim opet okrenete papir na drugu stranu i ponovite postupak sa sledećim isečkom (korak br. 3). I na kraju opret okrenete papir i ponovite postupak sa poslednjim isečkom. Kada sve to završite, trebalo bi da dobijete ono što je prikazano na koraku br. 4 i koraku br.. 5. Ono što ste uradili sa ovim jednim papirom, uradite i sa preostalih pet.  Na kraju samo spojite svih šest delova u pahulju. Inače, delove spajajte samolepljivom trakom, povezivajući njihove donje delove. 


Nadam se da vam se ideja dopada i da ste razumeli postupak. Ako vam kojim slučajem nešto nije jasno, pitajte slobodno. Inače, ja sam napravila tri pahulje i okačiću ih da vise sa plafona. Vi, naravno, možete da ih iskoristite na milion različitih načina. 


Da li ste napravili neke DIY projekte za svoju sobu?
Da li ste već okitili svoju jelku? Ako niste, imate li ideju kako će ona izgledati?


You Might Also Like

13 komentara

  1. Ovaj DIY je zaista odlican. Videla sam nesto slicno u ucionici iz informatike u mojoj skoli, medjutim niko nije znao kako se pravi, tako da mi je tvoj post jako pomogao.☺❤

    ОдговориИзбриши
  2. aaa ovo pravim svake godine,tvoje je prelepo...sviđa mi se to što si sve objasnila,pa ne treba se toliko mučiti oko toga. ☺ ♥
    http://natalijabeauty.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajn post,veoma lako a lepo♥
    Novi post kod mene: https://ilanna07.wordpress.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam jelku okitila pre par dana:)))Divan post,samo tako nastavi<3333.
    Uclani se i komentarisi moj najnoviji post:http://anasworld7.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Bas sam bila u potrazi za nekim lepim idejama. I ova mi se zaista dopala,svakako cu pokusati da ovako ukrasim svoju sobu ! :)


    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Pahulje su preprepreeeelepe,takođe i sama ideja ..ja ovo sa mamom pravim svake godine ☺ .
    P.S. Uclanila sam se u tvoj blog (uclani se ti u moj ♥ ) dreamer-ana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. heeej sve mi se čini da sam po prvi put na tvom blogu,i stvarno mi se sviđa... inače ,ja sam isto kao ti imam toliko tih ideja,a ni jednu ne sprovodim u stvarnost,i pomalo se ljutim na samu sebe...ove pahulje su tako fenomenalne,na prvu sam mislila nema šanse da ja ovo uspijem napraviti,ali tek sada vidim da su zapravo jednostavne i prekrasne ! odličan post,definitivno!
    iamforeverdirectioner.blogspot.com
    emma

    ОдговориИзбриши
  8. Uclanila sam se na tvoj blog, draga! Uzvrati ;)

    lejlaleca.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. DIY je fantastican. Prelijepo je ispalo a i sama ideja je fenomenalna. Moram ovo obavezno da probam!

    Posjeti moj blog i uclani se na njega :-) http://alwaysbepositiveee.blogspot.com/ Ja na tvoj vec jesam :-)

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam mislila da je izrada tih pahuljica preteska. Ajme prelagano je i predivno. ♡

    ОдговориИзбриши
  11. Pravila sam jednom ove pahulje,jako su lepe..jos nisam videla ovaj DIY na necijem blogu!

    Nadam se da ces posetiti moj blog i uclaniti se !

    girlsstuffblogg.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Divan diy! Ja sam već pravila ove pahulje i zaista izgledaju divno! Diy projekte ću početi već danas da pravim, a jelku nisam okitila, mada sam u glavi smislila kako će ona da izgleda♥

    ОдговориИзбриши