Obriši suze i nasmej se! :)

16:21

Znate onaj osećaj kada vam se sve čini crnim, kada vam se ne ustaje iz kreveta, kada vidite simpatiju sa nekim drugim, kada dobijete lošu ocenu, kada se posvađate sa nekim, kada vas neko iznervira ili naljuti ... kada ste neraspoloženi?

Svima se dogodi da raspoloženje nekada opadne, da suze poteku u svakom trenutku, da osmeh, koji je inače od uva do uva, odjednom promeni svoj oblik i postane bezlična linija koja više ne daje tako lep ukras licu... Pa, znajte da nije sve tako crno i da se svako ponekad oseća loše. Šta god da je u pitanju, rešiće se, samo ne treba da dozvolite da klonete duhom, već da popravite novonastalu situaciju i izvučete najboljțe iz nje. Razlozi za neraspoloženost postoje, i ima ih milion, ali uvek treba da imate nadu i veru da će se sve vratiti na svoje mesto. 


Ja za vas imam nekoliko saveta za podizanje raspoloženja od nule , pa bar do sedmice. :D

ČAJ/TOPLA ČOKOKADA, NAJBOLJA DRUGARICA I JEDAN RAZGOVOR
Šta bolje diže raspoloženje od razgovora sa najboljom drugaricom, a pritom pred sobom imate činiju grickalica ili dve šolje limunade? Poznato je da je najbolja drugarica najbolji psihijatar, pa onda, zašto ne bi zakazala jedan termin? :)



ŠOPING SA MAMOM
Možda neko  ne može da zamisli da izlazi u javnost sa roditeljima, ali ja mogu. Mama mi je kao drugarica, sasluša, razume, da savet... a pritom je odlično društvo. Nemojte odbacivati ovu opciju, jer bi bilo jako lepo da mami pokažete da volite da provodite vreme sa njom. Pa što onda ne biste odvojile malo vremana i otišle negde same, bez brata,tate ili nekog drugog muškog člana porodice?

POSPREMI SOBU
Mislićete da sam luda, ali ima nečega u čistom i raspremljenom prostoru. Razbistriće vam misli, a dok svoja razmišljanja budete usmeravali na pitanje jel bolje da vaza sa cvećem stoji na levoj ili na desnoj strani stola, bar nakratko nećete ni pomisliti o lošem raspoloženju i njegovom uzročniku. Pisala sam jedan post na temu urednosti, a možete ga pogledati ovde.


MALA DECA
Još jedan divan način da skrenete misli. Bilo da je u pitanju rođeni brat, sestra od tetke ili komšijako dete, deca otkrivaju svet i vama će biti veoma zanimljivo da im u tome pomažete, a pritom se i slatko ismejete. ♡

MUZIKA/KNJIGA/FILM
Ogromna činija voća ili kokica u šake i pravac pod ćebe na partiju od nekoliko poglavlja omiljene knjige, tri - četiri epizode trenutno aktuelne serije, ili plejlista od 50 veselih i pevljivih pesama odmah će dići vaše raspoloženje.


ZABAVA U KUHINJI
U kući nema ničeg slatkog?! Ali prodavnica je tako daleko, a mama i tata na poslu... Ima rešenja: zasucite rukave i isprljajte se brašnom, voćnim filom ili istopljenom čokoladom. Iznenadićete članove porodice, a vama će njihov osmeh ulepšati dan.♡

BUDI UMETNIK
Izrazi se! Posanje, fotografisanje, crtanje, dizajniranje, snimanje... Činite bilo šta u čemu se pronalazite, bilo šta gde ćete moći da se izrazite i pokažete svoja osećanja. Oraspoložiće vaa da radite nešto u čemu ste dobri, a pritom je to vaš omiljeni hobi. 


ŠETNJA
Mislila sam na bilo kakvu fizičku aktivnost. Šetnja, vežbanje, roleri, bicikl, jurnjava sa psom... bilo šta gde ćete malo utrošiti fizičku snagu, a plus i razbistriti misli na svežem vazduhu.

Starke koje vam dugujem od prošlog posta ☆

NE DOSAĐUJ LJUDIMA OKO SEBE
Ali ono što je najbitnije: ne dosađuj ljudima oko sebe. Svako ima pravo da bude loše volje i pusti koju suzu, ali nemojte dozvoliti da vas to potpuno slomi. Na taj način nećete dobiti ništa dobro, samo ćete se još više nervirati i opterećivati. I znajte da nije u redu da prijateljima stalno pričate o svojim problemima. Nemojte ih preterano opterećivati i stalno kukati. I oni imaju dušu. Ako su pravi prijatelji, saslušaće vas jednom, dvaput, pa i triput, ali morate priznati da je zaista naporno slušati nečiji problem iznova i iznova. U redu je podeliti sa njima, sa kime ćete ako ne sa najboljom drugaricom, ali u svemu treba imati mere.

Kao što vidite, ima puno načina da se oraspoložite i prebrodite nastali problem. Samo hrabro, verujem ja u vas! ♡


You Might Also Like

16 komentara

  1. Odličan post, i ja na slične načine provodim vreme ☺


    allKatie

    ОдговориИзбриши
  2. You are my aunts' favourite blogger! She says that you are a smart girl, especially because you say: don't nerve the others. Mum liked that shopping-with-mum part. When I'm sad I listen to music, we have the same headphones! I have a favourite post from every blogger I follow, so I can say that this is yours, seriously helped me a lot!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. You have made mu day so beautiful and thank you about that! :D
      I am so glad you like this post, and your mum and aunt like mu ideas too. ♡

      Избриши
  3. Predivan post ❤️!Dala si mi mnogo ideja,sta da radim kad sam u out danu ❤️!Obozavam tvoj blog i postao mi je jedan od omiljenih ❤️!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo na ovako divnim recima! Ne mozes da zamislis koliko si mi ulepsala dan! ♡♡

      Избриши
  4. Prvo, tema posta jako je originalna i baš mi se dopada. ❤ Saveti su sjajni, divno si sve smislila. ;* Slažem se, svako ima te neke svoje trenutke, u kojima nije baš najbolje, ali puno toga može da se uradi radi dizanja raspoloženja. :) Starke su prelepe. ❤
    <333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Iskreno,danas sam bas bila loseg raspolozenja...I videla sam ovaj post.Usla sam i brzo procitala sve.Zatim sam se vratila i citala stavku po stavku.Sam post me je odusevio.Nikad mi nije bilo potrebnije da procitam neki post☺.Sjajno!

    anjasworld1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Da li bi bilo malo ako bih rekla da si me zaista ostavila bez teksta? :) Zaista sjajno i predivno napisano, a o slikama da i ne govorim. Sve više me oduševljavaš. :)

    In my heart

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvalaa ti mnogo! ♡
      A oo slika se bas trudim, pogotovo od kada si nam pokazala PicsArt, preko koga malo sredim slike. Hvala još jednom! :D

      Избриши
  7. Malo je reci da je post divan. Hvala ti kao prvo za ideju posta, posle toga za uvod iz koga sam shvatila da zaista nije vredno nista nasih suza, nasmejala se i krenula dalje. I na kraju za ove predloge, hvala ti. <3 <3

    Ako mozes, pogledaj moj blog i uclani se ako ti se svidi :)

    http://mojasvastaricams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Divan post zaista!

    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se. ♥
    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  9. Odlične savjete daješ! Sviđa mi se tvoj blog.♥
    Učlanila sam se pa bih voljela da uzvratiš.☺
    gabinesss.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odlični saveti zaista! Radim neke od njih, a pogotovo volim da slušam muziku, ponajviše pesmu 'Neraspoložena' od Andreane Čekić. "Sad neraspoložena, ali biću okej, sijam kao LA..." :D

    The Fashion Spell

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican post!
    Svidaju mi se slike kao i ideje.
    Inace imas super blog ;)

    Posjeti moj blog: beimagi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Post je mnogo lep i originalan kao i saveti i slike!


    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши