Sa novim naslovima, pravo u novembar

11:10


Od nove godine nas dele tačno dva meseca, a jesen je u punom jeku. Iako je grad uveliko okićen i svetli, ja i dalje ne prihvatam zimu kao odgovor na godišnje doba, jer sam za nju rezervisala decembar i čak dva meseca s početka 2018. Dakle, jesen je, vlada kišovita, ali topla atmosfera, i neću dozvoliti da me tuđe kako je vreme ružno obeshrabri ili sputa u pozitivnom rasmišljanju.
Kako novembar sa sobom povlači i brojna ocenjivanja u školama, zbog dolazećeg tromesečja, tako se ja trudim da redovno izvršavam svoje obaveze, ne bih li na kraju radnog dana, ili opuštenog vikenda, se zabavljala svojim hobijima, a jedan od nih je svakako i ispijanje vrelih čajeva uz neki dobar naslov.
Pred sam kraj oktobra, uputila sam se na Beogradski sajam, i to onaj na koji čitavu godinu čekam - sajam kniga. Bila sam oduševljena popustima koji su me snašli, poklon labelima i obeleživačima koje sam dobila, ali i naslovima koje sam rado kupila i donela kući.
U nastavku pročitajte koji se to noviteti nalaze na mojim policama, i čime planiram da se, ušuškana u ćebiće, ovog novembra razonodim.


Vulkan je izdavačka kuća kojoj sam se ove godine najviše posvetila. zapravo, sve knjige su njihove, jer su zaista imali sjajne naslove u ponudi, a mogla se neka jako dobra knjiga kupiti i za 190dinara, uz njihovu crvenu karticu za popuste.
Prva na mojoj listi kupljenih jeste Ponoćne uspomene, Sidnija Šeldona. U OVOM postu sam vam pisala o njegove dve knjige, i koliko su me oduševile, a ova je upravo nastavak Druge strane ponoći, pa jedva čekam da je dovršim i isplivam iz zamršene priče o Ketrin, kojoj se izgubljeno pamćenje polako vraća, i bogatom Konstantinu Demirisu, čije misli i želja za osvetom ne slute na dobro.


Druga knjiga je takođe delo neverovatnog Šeldona, a tekst na poslednjoj korici me je privkao pri prvom čitanju. Dve podjednako hrabre i odlučne osobe, čiji se putevi ukrštaju. Ona je lepa i ambiciozna, i želi osvetu. On je hteo moć, i  sanjao je o tome da se domogne Bele kuće, a treba da zna da pakao nije niša u poređenju sa gnevom jedne osvetoljubive žene. Oboje imaju planove, a nisu ni svesni da neki od njih mogu poći naopako, i sa sobom doneti smrtnu opasnost - tako kaže opis, a ako vas interesuje cela priča, Paklene planove u ruke.


Ja sam neko ko obožava trilere i uživa u konfuznim detektivskim situacijama, dok se trudim da usti mah držim korak sa radnjom, ali i da budem jedan ispred, rešavajući koplikovani slučaj ubistva ili nestanka. Baš takva knjiga je Đavo je došao po svoje, koju sam kupila na prošlogodišnjem sajmu, a kako sam je pročitala u jednom dahu, ove godine sam kupila još jedno delo švedskog spisateljskog para, pod pseudonimumom Laš Kepler, te je moj izbor nepogrešivo pao na Hipnozizera. 


Očekivano, još jedan triler (Kad svi zaborave). Još jedna priča o devojkama koje žive zajedno, vode ludi život, provode se, sve dok jednog dana jedna od njih dve drugu ne pronađe mrtvu na sred stana. 
Ono što me je zapravo privuklo da kupim ovu kjnigu jeste činjenica da je pisana po istinitom događaju, a radnja je veoma usko povezana sa realnošću. Tako da, ne znam je li ova knjiga dosadna i svakidašnja, ili puna spletki i misterija, ali svakako planiram to da otkrijem



Moja mama nije veliki ljubitelj trilera, pa sam izbor knjiga morala malo i njoj da prilagodim. Jako volim Noru Roberts, te samodabrala Nevernog princa, a kako opis kaže, spremna sam za kraljevske intrige i neočekivanu ljubav u mediteranskom raju.


Opet priča o dve najbolje prijateljice koje iznamljuju stan da bi živele zajedno, ali ovog puta daleko od misterioznog ili brutalnog ubistva kakav sam spomenula gore za Kad svi zaborave. Ovaj put je u pitanju čiklit Najbolje drugaice, a radnja mi se čini kao stvorena da razveseli, opusti, i orspoloži posle napornog dana. Kad pročitam, javljam utiske.



Ovo  je collab sam mojom dragom Janom, sa bloga Geekly Chic, a s obzirom da je i ona veliki ljubitelj knjiga, takođe je pisala o svojim ovogodišnjim sajamskim novitetima. Bacite pogled i pročitajte sjane utiske na prvi pogled o naslovima koje je nabavila - - - - - *KLIK*


Da li ste posetili ovogodišnji Beogradski sajam kniiga?
Koja je vaša omiljena knjiga koju ste pročitali u oktobru?

Email: blog.teenqueen@gmail.com
Instagram: laananass
Prethodni post: Dočekati oktobar u Beču - 2

You Might Also Like

5 komentara

  1. Zaista mnogo noviteta ^_^
    Na žalost ove godine nisam uspjela da odem na sajam, ali se nadam da ću iduće. Nora je moj favorit među tvojim naslovima te se nadam daćeš pisati svoje utisk.

    ОдговориИзбриши
  2. Super post. ❤

    Volela bih da bacis oko na moja tri nova posta koji su na blogu.❤
    https://smallwomenscorner.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Uvek se obradujem, kao detence, kada vidim neki post na temu knjiga! <3 Tvoj izbor je fantastican :))

    Volela bih da posetis moj blog, ako nadjes vremena --------
    https://mellowcent.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Predivan post. Ne sumnjam da ćeš uživati čitajući ove knjige, čula sam da Sidni Šeldon ima odlične knjige. Btw tvoje fotografije su predivne *O*

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши