3 razloga zbog kojih nam je voda važna u letnjem periodu

18:17


Voda je jako bitna za nas. Bilo hladno ili toplo, ona nam je dosta važna i korisna. Osim što utoljuje našu žeđ i rashlađuje nas, čini i čuda koja nisu primetljiva na prvi pogled, ali su pozitivni rezultati na koži, kosi... veoma vidljivi kasnije. 
Ima puno razloga zbog kojih nam je voda jako važna u letnjem periodu, ali evo, ja sam navela i donekle obrazložila njih tri.

LEK PROTIV VRUĆINE
Ko još ne bi poželeo čašu hladne vode na 35+ stepeni napolju? Voda nas odlično može rashladiti, bolje od nekog zaslađenog soka ili gazirane coca-cole. Napravite limunadu, smuti, koristite vodu umesto nekog kaloričnog pića, i na kraju obavezno dodajte koju kockicu leda - osveženje zagarantovano! 

ZNOJENJE
Znamo da znojenje nije baš naša najbolja i najprijatnija osobina. Međutim, ko trenira ili se bavi ikakvom fizičkom aktivnošću, bitno je da se znojite i dopustite telu da se oslobađa toksina. Ako ne pijete dovoljno vode, ne možete se ni dovoljno znojiti. Tako da, ne dozvolite sebi da dehidrirate, već pravac po patike i flašicu hladne vode, pa do najbliželeg parka. Lako ćete se posle istuširati i otarasiti neprijatnog mirisa. :)

KOŽA
Hm, pa opšte je poznato da je hidratacija veoma važna za kožu, pogotovo onu na licu. Pijte mnogo vode i koža vam neće biti suva i opuštena, već blistava, sveža i zategnuta. Možda se rezultati neće primetiti odmah, ali svakako nećete omanuti ako pijete po čašu vode na recimo svkih sat vremena. :D


mali savet: Ako negde idete, obavezno ponesite sa sobom flašicu vode kada su ovakve vrućine. Ako nemate veliku torbu, uvek se možete opredeliti za manje flašice, one namenjene deci. Mada, koga briga kome su namenjene? Voda je voda, a bitno je da stane u torbicu i ne pravi gužvu tamo. :D 

water life hack: Kada nosite vodu sa sobom, ona će možda biti hladna, ali dok ožednite, uveliko će se ugrejati i neće baš biti prijatna. Dakle, evo šta činiti: par sati, ili noć ranije, stavite vašu flašicu u zamrzivač. Kada je spakujete, biće led. Dok vi ožednite, dovoljno će se otopiti da bude za piće, jedno osvežavajuće piće. :D


Kako se vi hladite ovih dana?
Da li redovno pijete vodu ili čekate da ožednite?


You Might Also Like

16 komentara

  1. Ja obozavam piti vodu u koju ubacim par malih komada limuna i krastavca. Divan okus i veoma je zdravo. Trudim se da u danu popijem 1,5-2 litre vode jer imam dosta problema sa kozom, ali primjetila sam da od kad sam pocela sa puno vode da se stanje poboljsava. :)

    http://anastasijasblog1.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Velika sam pristalica vode a veoma kritikujem gazirne sokove kao i one sokove koji su puni šećera i veštačkih ukusa. Sviđaju mi se razlozikoje si navela, mada bih ja dodala dezoksikaciju organizma zahvaljujući vodi. Sve u svemu divan post Ana... :) <3

    http://modernastreberka.blogspot.rs/ - Novi post na mom blogu...

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajno, draga! Ja leti bez vode zaista ne mogu jer sam jednom prilikom imala neprijatno iskustvo sa onesvescivanjem, tako da je vida uvek sa mnkm. :) Zaista sjajni razlozi koje si navela. :) <33

    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  4. Ja se uvek trudim da pijem što više vode, naročito leti. Sa sobom uvek nosim flašicu s vodom jer zaista ne znam kako bih bez nje. :D Odličan post!

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Do pre neka dva meseca, vodu sam pila tek kada bih bila skroz žedna, totalno sam zaboravljala na nju. Ali od kako sam počela da vodim zdraviji život pijem dosta vode, pogotovo one sa malo limuna, pošto me skroz osveži.☺ Navela si odlične razloge, super post!

    Pametno dete

    ОдговориИзбриши
  6. Meni je voda definitivno draža od svih sokova i ostalih gluposti,pijem je konstantno,tako da mi se zapravo retko kad i desi da osetim žedj haha...Odlican post...ponovo...😊
    beautyqueen000.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. Predivan i jako koristan post ☺!Vodu bukvalno obožavam i pijem je zaista redovno.Evo idem i sad da uzmem čašu vode ☺❤!Divno ❤!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Odlična tema posta i stvarno je korisno :D

    Posjeti moj blog: petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  9. Jako koristan post, hvala što nam dižeš svest o važnosti vode u letnjem periodu! <3

    http://mirjanafashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  10. Jako koristan post, složiću se sa Mia Ann. Iskrena da budem, vodu pijem samo kada sam žedna, a tokom letnjih meseci to je veoma često. Hladim se tako što sam uzela praznu bočicu body mist-a i napunila je vodom pa se redovno prskam :D

    http://lifelover02.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican post,jako volim ovu bocu haha ali je kod nas nema (bar mislim)..Super si to napisala i vrlo je korisno :D
    UGL.ako zelis mozemo se medusobno zapratiti,samo mi javi :)
    Novi post---> http://beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  12. Ja pijem veoma malo vode što često dovodi do toga da me mnogo boli glava. Jednom sam čak završila na infuziji jer sam dehidrirala jer nisam unosila dovoljno tečnosti.
    A da, ono što sam ja primetila još u ovom postu jeste knjiga Sare Desen na prvoj fotograqfiji, mnogo volim tu knjigu, preporučujem je svima ;)

    http://ljubavnaprvocitanje.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj to sebi da radis, pij vodu, haha! :D
      Ozbiljno, namesti alarm i kad god se oglasi, sta god radila u tom trenutku, prestani i idi da popijes casu vode. :)
      A sto se knjige tice, pri kraju sam i jako jako jako mi se dopada, i ja je preporucujem svima. Mada, bice uskpro post u kome cu je spomenuti. ;)

      Избриши
  13. Slazem se da je voda jako vazna, samo je nekada zapostavimo.
    Ja sam nekada davno na svome blogu pisala o vodi.
    Meni su preslatke ove boce za vodu!

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  14. Potpuno se slazem sa tobom, odlican post. Trudim se da pijem sto vise vode leti. ♥:)

    ОдговориИзбриши