Don't kill the time, cause it will kill you back

22:31

Sedim tako sa tabletom u ruci i pretražujem nekakve citate, motivacione slike... Niko nije rekao da Tumbr, Pinterest i ostalo zaostaju, naprotiv, inspiracija prišti na sve strane i ideje se same od sebe nižu. Ali to kao da nije dovoljno. Treba mi još nešto. Osećam potrebu da se ne oslanjam na sve te korisne poruke i rečenice koje pročitam, uprkos činjenici koliko mogu da zaustave suzu i ulepšaju dan. Želim da sama sebi budem oslonac, jer se tako osećam hrabro, pa tako sama i osmislim citate koji će pre svega biti lični. Ne znam kako bih to objasnila, ali najlepše se osećam kada sama nešto uradim za sebe, kada se vodim prvenstveno svojim primerom. Ponos koji neko može osećati prema sebi  kada uradi nešto kako treba je neprocenjiv.


Stoga, pronašla sam sebi još jedan hobi. Kako volim da nešto činim prvi put, isprobavam nepoznato, radoznalo otkrivam sebe i svoje talente, odlučila sam nedavno da se oprobam u osmišljavanju citata. 
Današnji je: Don' kill the time, cause it will kill you back.

Nije smišljen danas, već na letnjem rapsustu, ali ja sam sada našla za shodno da napišem ono o čemu sam razmišljala pre par meseci.
Naime, letnje vreme, kada smo svi većinom u dokolici, ne radeći ništa izuzetno pametno, pružilo mi je inspiraciju. Nisam osoba koja može da sedi ceo dan. Ne volim da provedem popodne pred televizorom ili sa telefonom u ruci. Pogotovo nisam tip ljudi koji posle ručka legne na krevet, gleda plafon i čeka večeru.
Moj dana mora biti ispunjen raznim aktovnostima, jer samo tada ja mogu da se osećam ispunjeno. 


Dođem iz škole, ručam, gledam seriju, učim, spavam. Ne. Između večeram i spavam ima bar dva, tri sata. Ja volim da ih provedem 'pametno'. Pisaću, čitaću, videću se sa društvom, provešću vreme sa člaovima porodice, razgovaraću sa nekim, fotografisaću, iznenadiću nekoga, spremiću bratu novi specijalitet koji sam osmislila, napraviću nešto, maštaću, radiću vežbe, slušaću muziku, plesaću... Vidite? Stvarno ima jako puno lepih načina da se kvalitetno iskoristi vreme, i da se učini nešto lepo i ispunjujuće.

 Prevod mog citata bi glasio Ne ubijaj vreme, da ono ne bi ubilo tebe. Mislim da imam puno pravo kada kažem da sam u pravu, jer smatram da ništa nećemo uraditi ako samo sedimo u dosadi i  iščekivanju da vreme prođe. Ništa nam neće doći samo od sebe, pogotovo ne tako ' na izvolte', a da ni prstom ne mrdnemo. Vreme koje imamo na raspolaganju je dragoceno i jedinstveno - sad je tu, i nikada više, upamtite. Zašto ga ne bismo onda cenili i iskoristili na najrazličitije moguće načine, ne bismo li prvenstveno sebe usrećili, a onda i nekome još izmamili osmeh na lice?
Nemojte biti sebični i misliti kako sve može i kasnije. Ne dozvolite sebi da nemate volju i da vas mrzi da uradite nešto što želite.
Verujte mi na reč, mnogo je lep osećaj kada uveče legnete u krevet i prisećate se svega što ste tog dana uradili, a onda shvatite da niste uzaludno sedeli i gledali u prazno, već bili kreativni i učinili nešto lepo za svoj sebe i svoj život. :)


A sada, kad završite sa čitanjem ovog posta i ostavite neki komentar, učinite nešto posebno za sebe i nešto po čemu ćete obeležiti i današnji dan. Ne bacajte vreme koje imate, već ga iskoristite najbolje što umete. Stvarajte uspomene koje ćete pamtiti doživotno i sećanja o kojima ćete moći da pričate u nedogled kada prođu godine.
Jer to je ono što čini život neprotraćenim i kvalitetnim.


Nadam se da vam se post dopada. Ako želite da pročitate još neke slične, kliknite OVDEOVDE i OVDE.

Volela bih još da napomenem da sat koji ste videli na slikama gore jeste poručen sa sajta ZAFUL, a možete ga videti OVDE. S obzirom da je ovo moje prvo poručivanje sa stranog sajta, volela bih da napomenem da je ovaj ispunio moja očekivanja, s obzirom da satić uživo izgleda isto kao na slici, čini se kvalitetnim, a nisam ga čekala duže od dve nedelje. :)


Jeste li nekad smislili neki citat?
Slažete li se sa mojim?



You Might Also Like

34 komentara

  1. Zanimljiv post.
    A inace sat je preeelep :)
    xoxo

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. I ceo ovaj post bio prepisala u neku knjigu motivacionih tekstova. :D ♥ Inače današnji citat mi se toliko sviđa, i tako je genijalan, svaka čast zaista, ne znam šta bih drugo rekla. ♥ Ukoliko sam zaista izmorena i nemam volje priznajem da sam u stanju da ceo dan budem na telefonu i provedem u krevetu. Ali ima i dana kada sam baš inspirisana pa napravim neki DIY projekat, plešem, slušam omiljenu muziku, izađem.. i pokušavam da se kroz te opuštajuće aktivnosti odmorim. Nekako kod mene sve zavisi od raspoloženja. :D ♥

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши
  3. Koliko je ovaj post motivirajućiii! Baš si mi popravila raspoloženje u ovom oblačnom jesenjem jutru s čajem i bilježnicom u rukama. :)
    I ja jako volim raditi različite stvari, kad imam priliku da negdje odem, da nešto učinim po prvi put, većinom prihvatim, jer život je prekratak za ne raditi ništa. Sjajno napisano! Citat je divan. ♥

    Pink Is My Soul

    ОдговориИзбриши
  4. Anči, odavno nisam ulazila na blogger, pa ni na tvojoj blog koji mnogo volim. Vidim da si promijenila izgled bloga, mnogo mi se dopada. Divan post, sjajno razmisljas. Moram da priznam da se divim tvojoj organizaciji, posto ja u tome i nisam bas dobra. Moja majka kaze da sam ja najveci zgubidan i da imam sigurno 3 sata "praznog hoda", ali trudim se da to ispravim i mislim da mi dobro ide. Samo nastavi sa ovom serijom postova, odlicno si pocela, sa fantasticnim citatom :) Mnogo bi mi znacilo da pogledas novi post na mom blogu, nadam se da ce ti se dopasti ---> DOUBLE Yankee scented candle review | Dostpune u Srbiji? ❤️

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post! Predivno si to napisala i moram primjetiti da imaš stvarno bujnu maštu i predivne ideje *-* Obožavam citate i iako nemam smisla za izmisliti ih jako ih volim čitati, pogotovo na blogovima, tako da si mi popravila dan!
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post: This is my life

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan post draga!!Poruka je divna,jer prvo mnogi tinejdžeri u današnje vreme gube na nebitne stvari,ne znaju da uživaju,da se smeju,da provode vreme sa društvom,i baš kao što si ti rekla da izmedju onoga večeram i spavam naprave korisnih tri sata vremena,da ih lepo provedu.Mislim da ovaj post hejteri trebaju pažljivo pročitati jer svaki put kad napišu hejt komentar izgube dragocenih pet minuta života.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Super post,kao i sat, obožavam ovakve! :)


    beautyalworld.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  8. Predivan post draga moja <33!Sat je presavrsen jako mi se dopada i citat takodje :)!Slazem se sa tobom,uglavnom nemam vremena da gubim vreme hahah <33!

    ОдговориИзбриши
  9. Vau, ti si stvarno prepreprekretaivna i svaka ti čast na tome. :) Citat je stvarno sjajan i iskreno se nadam da će u budućnosti biti još postova sa sličnom temom. :) <33
    Satić je genijalan. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post, sat mi je jako lijep i bas mi se svida, posjeti moj blog, nova sam :)
    brunchester1211.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Ana draga, još jedan jako dobar post na tvom blogu. Zaista me tvoja razmisljanja iz dana u dan i iz posta u post sve vise odusevljavaju. za svoje godine jako zrelo razmisljas, i na osnovu istog u tebi vidim dosta slicnosti meni. Obozavam tvoju kreativnost. Citat mi je jako zanimljiv, i upravo u meni budi mnosto misli na tu temu. Ja sam do sada imala dosta svojih, nazovimo citata, ili izjava, ali ne bih da ih otkrivam jer planiram da napisem post bas na tu temu.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  12. Post ti je preprepredivan. Ideja ti je predivna, nema šta. Svaka ti čast. Slažem se sa svakom riječi koju si napisala. Nekada volim one dane kada samo gledam serije ili čitam knjige, ali izađem s frendovima barem jedanput tjedno popodne na kavu i bude nam predivno. :)

    sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  13. Ja sam apsolutno oduševljena, ne samo ovim, već svim postovima koje čitam na tvom blogu! Potpuno se slažem sa tobom. I ja volim da radim neke zanimljive i korisne stvari, da budem u pokretu, da budem aktivna, da smišljam, da budem kreativna... To je ono što život čini zanimljivijim. :) <3

    ОдговориИзбриши
  14. Preprepredivno! Jako interesantno i veoma inspiriše! Formirane rečenice, tema posta, slike... ma sve biukvalno! Slažem se sa tobom, iako sam osoba koja gleda u plafon, jer lenjost...
    Moj prvi citat je išao ovako: Nije jadan onaj ko nema prijatelje, već onaj ko ih više nema! Lol.
    Baš fin postić, Anice! Svaka čast<3

    introvertna-holandjanka.blogspot.com novi post

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti,Kaća!! Meni je tvoj citat fenomenalan, a da napises post na temu njega? :D Mislim da bi ti to odlicno odradila

      Избриши
  15. Super post :) Jako mi se dopao i uzivala sam. Sat je odlican. Svidja mi se. Nastavi sa citatima.http://ellalavomg.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши