Ponosim se time što sam tinejdžer

16:41

Sećate se kad sam u prošlom postu rekla da danas očekujete collab? E pa, vreme je za moj drugi collab post (prvi možete pogledati ovde). Radim ga sa jednom super blogerkom Marijanom, mada je sigurno znate kao Marsu, sa bloga In my heart . Obavezno pročitajte i njen post na ovu temu, verujem da će vam se svideti! :D


Marijana i ja smo odabrale da pišemo o tome kako je divno biti tinejdžer i kako to treba maksimalno iskoristiti. Naime, imali smo neko predavanje u školi, o maloletničkim delikventima, i ja sam zaključila da odrasli na nas tinejdžere uglavnom gledaju kao da smo svi mi isti. Pušenje, kasni izlasci, bežanje iz škole, buduće propalice... Ja se sa time ne slažem. Mišljenja sam da je svako drugačiji, i ima svoje mane i vrline, kako deca ili tinejdžeri, tako i odrasli ljudi.

Danas se mnogo stvari promenilo. Nije sve kao sto je nekad bilo. Ljudi se menjaju, način života se menja, sve se menja, a što pre odrasli to shvate, biće bolje.


Tinejdžri se u velikoj meri razlikuju od onih od pre par generacija. Ali te razlike nisu nešto oko čega se preteranilo treba brinuti, sa tačke gledišta odrasle osobe. Naravno, nisam mislila da podržavam da se desetogodišnjoj deci kupuju najnoviji modeli telefona i skupa šminka. Ali hoću da kažem da, iako su mnoge stvari drugačije od perioda kada su naši roditelji bili tinejdžeri, nije sve ni danas tako crno. Odrasli ne mogu da nas krive ako želimo da provedemo određeno vreme uz internet i molbilni telefon ili ako slušamo 'preglasnu' muziku, samo jer oni nisu tako radili kad su bili u našim godinama.

Ako izađemo kasno uveče, roditelji će misliti da smo otišli ko zna gde i da ćemo raditi ko zna šta šta. Iako smo u planu imali da samo 'blejimo' u parku sa par drugarica.



Mada, kao što sam već spomenula, nisu svi isti. Svakome pada svašta na pamet. Medjutim, trebalo bi da znamo ipak za neke granice, jer, iako smo mi u svom svetu, trebalo bi na neki način da poštujemo i svet odraslih, ali i da im damo do znanja da nismo 'čudovišta' i da i mi imamo probleme i razne potrebe. Ali mislim da smo mi, tinejdžeri, nove nade. Pred nama je tek pravi život, ljubavi i izazovi, posle školovanja... Zato mislim da treba da uživamo dok smo tinejdžeri, da sanjamo i maštamo o budućnosti, da otktivamo sebe i upoznajemo svoje talente, da se trudimo da jednog dana postanemo ono što želimo...
Ponosim se time što sam tinejdžer!


Nadam se da vam se post svideo i da ste uživali. Takođe, počela sam i da ubacujem tekst na svoje slike, i to ću raditi ponekad, pa me zanima vaše mišljenje i tome. :) Mnogo mi je drago što sam sarađivala sa Marijanom!
Obavezno pročitajte i njen post (ovde), a mi se vidimo u narednom postu! ♡

Ponostite li se time što ste tinejdžer?
Šta mislite vi mislite o ovoj temi?



You Might Also Like

15 komentara

  1. Lovely photos :) Your shoes are cute!

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super post :-)
    http://wefashionitxx.blogspot.ba/2016/02/avon-proizvodi-2dio-giveaway.html GIVEAWAY!

    ОдговориИзбриши
  3. Slažem se u potpunosti sa svime što si rekla.Moja drugarica ima deset godina a ima iPhone , i pravi se važna sa njime.Nervira me kad se odrasli mešaju u naše živote.Jednoj mojoj rođaci su roditelji zabranili da sluša Cecu samo zato što je oni ne vole ili je nisu voleli.Kapiram da oni ne žele da im dete sluša narodnjake,ali ako toliko voli da ih sluša pustite je na miru.Jednom kad sam ušvrljala koricu sveske mama mi se drala uz uvo : ,,Meni je učiteljica htela glavu da razbije kad bi mi videla ovakvu svesku!Ako , sad nek ti se smanji ocena iz vladanja,briga mene!". Okeej,možda je takva bila TVOJA učiteljica al moj učitelj nije.Malo sam skrenula sa teme,heh .... Ili naprimer,ostaneš posle škole sa drugaricom u parku,oni te zovu na telefon i viču da se odmah nacrtaš kući.Mislim da bi trebalo da žive svoj život,i da tako nauče šta je ispravno , a ne da ih tetke,strine,teče,mame,tate proganjaju na svakom koraku,ili da ih toliko ,,vole" da im kupe iPhone 6s.Alo tebra,u tom telefonu ti otišlo pola dolara za hleb.Pa pojedi ekran sad kad nemaš šta da jedeš a spisko si sve pare.Ja sam pisala jedan sastav u školi o tome kako želim da se ponašam sa svojim detetom kad odrastem,i navela sam faze života u kojima znam kako ću se ponašati.Rad mi otišo na konkurs i ja dobila glavnu nagradu :D .

    Učlanila sam se na tvoj blog,zato što mi se sviđa način na koji pišeš i razmišljaš ♥
    Ako želiš,molim te poseti moj blog :).
    bogdanascupcakes.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Slažem se sa tobom što se svih segmenata tiče. Ipak, mnogo djece zna i pretjerat pa onda zbog njih roditelji djece koja ne rade to misle da će uraditi isto. Sve ja to razumijem, ali ipak i roditelji idjeca trebaju imati neku granicu :)

    leiahasablog.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Naravno da se ponosim time što sam tinejdžer! Beđanje sa časova kada nisi spreman, ostajanje u školskom posle časova, ekskurzije, odlaženja u bioskop i pozorište- sve su to neprocenjivi trenutci naše adolescencije. Odem sa društvom u pozorište i vratim se kući nekoliko minuta pre ponoći. Znam, nije baš lepo što se vraćam tako kasno kući, ali bilo nam je lepo. Drižili smo se, zabavljali, pričali o svemu samo ne o školi. Ne želim da odrastem, ali ne mogu to sprečiti. Sve u svmu, i kada odrastem biiću jedno veeeliko dete :)

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  6. Čitam, čitam komentantare I svi govore kako se ponese time što su tinejdžeri,a ja jedva preživljavam.Ja nemam ništa protiv djece koja uživaju u tehnologiji I mobitelima,osim toga da se prave važni.Većini tinejdžera se život vrti oko ljubavi,lajkova na facebooku,i nitkome nije bitno ništa drugo.Meni to nije život.Iz ličnog iskustva,ništa ne moram uraditi da bih ti rekla kakvi su današnji tinejdžeri,jer samo opisujem ove svoje iz škole.
    Na mom blogu je debata između učenika I nastavnika ,pa pročitaj ako želiš..


    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumem te. Ali to sto su oko tebe svi zaludjeni lakjovima i telefonima,ne znaci da moras biti kao oni. Odvoji se od njih,okruzi se ljufima koji tebi prijaju i u cijem se prisustvu lepo osecas,i uzivaj! ♡
      Prosto ne mogu svi biti kao ti i ne mogu svi uvidjati da se prave vrednosti ne mere lajkovima. Takvih sto ne volis ima i u mojoj skoli, a sa sigurnoscu mogu ti reci da ih ima svugde. Ali na njih se ne treba obazirati,vodi svoj zivot i ne dozvoki da ti nebitne osobe kvare uzitak! :D

      Избриши
  7. Super post,i tvoj i Marsin!Vidi se da ste se potrudile!Slike su ti savrsene,trebala bi cesce da ubacujes svoje,jer si bastalentovana.Kao sto sam vec rekla uzivam u svakom dobu svog odrastanja a ovo je jedno od najlepsih.Svidja mi se ono sto si rekla,nisu svi isti,pa naravno!Divno pises,samo tako nastavi!!!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! I u moje i Marsino ime! ♡
      Inace, uvek stavljam svoje slike. Sve koje si videla na mom blogu su moje, osim jedne iz prvog posta. :)
      Ali hvala na lepim recima i drago mi je da ti se slike dopadaju! :*

      Избриши
  8. Stvarno predivan post draga!☺ Divno si ovo napisala i ja sam bas uzivala citajuci, a ono sto mi je najdraze jeste to sto smo i ti i ja iznele postove na drugacije nacine, a ponovo se uklapaju u temu. Jako mi kj drago da smo saradjivale!☺❤

    ОдговориИзбриши
  9. Divno što ste ti i Marijana napravile collab! :) Savršena kombinacija! :)
    Inače, tema je odlična, ko ju je smislio? :D Tekst je predivno napisan, što je za tebe i uobičajeno. :) Volim što sam tinejdžer, i zapravo ne bih volela da se to ikada završi.. Kada završim sa školom, ne znam šta će biti, htela bih da ovo doba traje zauvek! :) Ipak, to je nemoguće. Zato treba da uživamo dok smo tinejdžeri! :) <333333
    Odoh sad da pročitam Marsin post. :)
    <33333333333333333333


    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, ja sam smislila temu,ali mislim da smo je obe dobro obradile! :D
      Hvala ti na lepim recima,mnogo mi znace! ♡

      Избриши
  10. Preedivan post. Svaka čast.♥

    http://welcometoownway.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  11. Ova tema je baš originalna i jako si lepo napisala! Slažem se sa svim što si rekla!

    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши