Godinu dana od male mature :)

22:38

Zar je vćc prošla citava godina? 365 i kusur dana od naše poslednje zajedničke večeri? Od pevanja, suza, zagrljaja, slikanja, rastanka? Od obećanja da nas godine neće rastaviti, a u ovoj poslednjoj, koja je prebrzo prosla pozaboravljali smo jedni druge? Svako je krenuo svojim putem. Svako je sačuvao po koji kontakt. Svako pamti to divno veče, koje uprkos rastansku, ostaje u nasim srcima kao jedna divna uspomena. 


Sećam se svoje male mature. Kako se ne bih secala? Citavo spremanje, nerviranje oko šminkanja, kupovina cipela i torbice, uklapanje boja, raspad frizure nakon izlaska iz frizerskog salona... Da, moji predmaturski sati su tekli užurbano i prošli u nervoznom uzbudjenju.


Dolazak ispred škole. Više drugara, roditelja i meni nepoznatih lica, od samih maturanata. Blicevi sijaju, kao i sunce koje je te večeri bilo posebno lepo. Odeljenja se polako okupljaju, slikanje i dalje ne prestaje. Nespretne mame se guraju do autobusa, ne bi li još koji put videli svoje dete koje je definitivno najlepše.


A mesto gde smo slavili nije moglo biti lepše! Ulaz ukarašen belim stubovima i cvećem. Staza vodi do ogromne sale sa stolovima i podijumom za igru. Bend je već na svom mestu, a ukusni kolači sečeni na velike kocke uveliko uredno postavljeni, po šest na svakom stolu.


Muzika, zagrljaji, izbori za mis i mistere... Pevanje, slikanje, večera...  Bol u stopalima od napornih štikli je uveliko zanemaren, jer je muzika bitnija, društvo je bitnije. Sećam se, poslednja pesma... cela generacija nas osmaka je obrazovala veliki krug... zagrljeni smo... poslednja pesma... "noćas se rastajemo svi...u srcima ostaju drugovi"... poslednja pesma...


Sada svako ide u svoju školu. Tužno je to kako se nismo videli skoro čitavu godinu, ali sa druge strane, svi smo nastavili dalje, idući svojim putem i jureći svoje snove. Ko se s kim družio, nastaviće. Ko se nije naročito voleo, samo će zaboraviti jednog dana na nesuglasice iz osnovne škole.


U novom odeljenju ima četiri osobe iz moje osnovne škole. Sa još nekim sam ostala u kontaktu i družimo se. U svakom slučaju, moje matursko veče je proteklo divno i ja sam se provela prelepo. Ako ništa drugo, meni ostaju lepe uspomene i sećanja, kako i u glavi i srcu, tako i na fotografijama. ♡

Kako ste vi proveli svoje matursko veče? 
Za vas koji niste još imali maturu: kako zamišljate svoje matursko veče? 

You Might Also Like

11 komentara

  1. Super post <3!Imala sam maturu pre tacno nedelju dana i bilo je fenomenalno i sigurno to vece nikad necu zaboraviti <3!Slikice su super!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Baš sam se raznežila...Evo koliko godina je prošlo od moje male mature a ja je i daje pamtim kao najlepše veče..
    Super post!

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post, kao i svi ostali koje pišeš, u svakom jednako uživam. <3
    Ja sam pre nekoliko dana imala maturu i zaista sam uživala u svakom trenutku te večeri. Ono što mi se posebno dopalo, jeste što je cele večeri muzika bila vesela. Nije bilo mnogo tužnih pesama. Osećali smo se kao da smo na žurki koja će se ponoviti, a ne na maturskoj večeri koja je sada i nikada više. Žao mi je što je sve prošlo. Nije mi toliko žao što se rastajemo, jer nismo bili preterano bliski, ali sama činjenica da je moje školovanje gotovo me čini emotivnom. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Divan post! Ja sam maturu imala pre 10-ak dana. Sve je bilo divno. Ja nisam plakala, ali su neke drugarice ronile suze. Ne mogu reći da mi je bilo sve jedno, osetila sam neku malu nostalgiju. Na kraju smo se svi izgrlili za kraj. Bilo je veselo, pevali smo i igrali cele večeri. Ne mogu reći da m i je đao što smo se rastali, jer nismo se ni slagali baš najbolje. Ima tu nekoliko osoba sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu, ali ima i onih koje ne želim više ikada da vidim, pa makar to bilo i na ulici u žurbi :)

    ОдговориИзбриши
  5. Aaaaa... sad mi se jedu palacinke. Tako dobro izgledaju. Fotografije su ti odlicne. <3

    http://ljubavnaprvocitanje.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post. Ja sledeće godine slavim matursko veče! ☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Kako sam samo uživala u ovom postu. Nemam reči da ti opišem kakve je emocije ovaj post probudio u meni. Zaista je divno što si sa nekim ostala u kontaktu. Ja nemam neki naročiti razred,pa sumnjam da ću sa njima ostati u kontaktu i posle osnovne. :(

    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Predivan post, moja matura je bila pre 2 godine :'(

    Novi post: andrijanaslife.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман12. јун 2016. 09:27

    Zanimljiv post! :) Kad se moje odeljenje bude rastajalo mislim da cemo se svi bas,bas rasplakati..
    Inace,slike su prelepe.Pogotovo ona sa palacinkama i cokoladom..Gledala sam je jedno 5 minuta..Prelepo..♥

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  10. Jaoj, kako si lepo opisala dan svoje male mature, dok sam citala sve je izgledalo tako carobno i prelepo :) Bas mi je drago sto imas tako lepe uspomene na to poslednje vece sa prijateljima iz osnovne. Ja sam skoro slavila malu maturu i bila je slicna kao i tvoja, sem sto mi nemamo izbor za mis i mistera i bas mi je zao zbog toga. A deluje bas zanimljivo :D Svaka cast Ana <333

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Prelep post, uzivala sam u svakoj reci. Ja sam mnogo uzbudnjena oko moje male mature, sledece skolske godine, sa druge strane ne mogu da zamislim rastanak od nekih osoba, kao ni od samog odeljenja jer se nekako svi bas super slazemo medjusobno. :)♥

    ОдговориИзбриши