Fizička aktivnost u toku školske godine

12:38

Nemojte me osuđivati, i vi ste svesni da se septembar ozbiljno približio. Svega par dana nas samo deli od njega, a ja i dalje imam osećaj kao da su u pitanju nedelje. 
U toku školske godine se mnogo posvećujemo učenju, zar ne? Veći deo dana provedemo u školi, sedeći na neudobnmim drvenim klupama, ili se opružimo na krevetu u sobi i učimo. Kada se umorimo od tolikog sedenja, odemo prosto da spavamo, zar ne?


E pa, danas želim da vam dam par saveta kako da poboljšate svoju fizičku aktivnost u toku školske godine. Većinu ovih saveta i sama praktikujem, a učinili su mi se veoma interesantnim i delotvornim, pa sam odlučila da ih sve podelim sa vama.


Idi u školu pešaka
Možda najdelotvorniji savet jeste da se manemo autobusa i automobila, i ustanemo malčice ranije, isto toliko ranije izađemo iz kuće, i šetamo se do škole. Naravno, obavezno idite pešakla i kući. Da vam ne bude dosadno, nađite se sa društvom i zajedno pešačite i provodite vreme na svežem vazduhu, umesto u zagušljivom autobusu punom iritantnih ljudi. 
Ako vam je škola isuviše daleko, da prosto ne možete da izbegnete autobus, a vi onda izađite dve, tri stanice ranije, pa ih prepešačite. 
Ja uglavnom mnogo žurim kad idem u školu, jer sam neko kome je proto problem da se spremi i izađe iz kuće na vreme, pa ovaj savet praktikujem ponekad kad se vraćam kući, a nisam isuviše izmorena. :)


Vežbe i trening
Svako jutro odvojite par minuta i uradite neke osnovne vežbice. Mođete i trčati ili prošetati, i to čak ne mora ni biti u jutarnjim časovima. Kada se umorite od učenja, u večernjim satima, napravite pauzu od pola sata i ustanite od stola. Izađite iz kuće i otiđite u park ili dvorište. Malo trčite, preskačite vijaču, družite sa kućnim ljubimcem, vozite bicikl, rolere... Osećaćete se divno jer ste uradili nešto korisno za sebe, a pritom razbistirli glavu od gomile lekcija i formula. :D
Možete se i upisati na neki sport. Treninzi su uglavnom dva do tri puta nedeljno, i to uveče, pa vam neće mnogo remetiti dnevnu rutinu.
A ako trenirate nešto, to je super, trudite se na treninzima da se dobro oznojite! :D

Ne izbegavajte časove fizičkog
Da, koliko god bilo naporno istrčati još jedan krug oko školskog dvorišta, učinite to -  ne samo zbog ocene,. već i zbog svoje akztivnost. Razmrdaćete se i osećati spremnije za naredni čas.

Stepenice su opcija
Ako živite u zgradi, na vama je da birate da li ćete ići stepenicama i koristiti svoje noge, ili lift, koji će vas automatski podići ili spustiti do sprata koji želite. Mislim da je pravi izbor očigledan.


Muzika i đuskanje
Učite pola sata i muka vam je već? Pa dobro, razumem vas. Ostavite sve, pustite omiljnu pesmu i skačite i đuskajte uz nju. Kad se numera završi, možete odraditi još 10 čučnjeva, i vratiti se učenju. I to je to! Radite ovo na svakih pola sata do sat vremena. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a ipak ćete odraditi nekakvu fizičku aktivnost i pokrenuti svoje telo. :)

Pa to bi bili neki moji saveti, koje ja lično praktijuem i volim. Složićete se da je fizička aktivnost zaista bitna, a nekada se ne možemo pohvaliti da imamo izuzetnu dnevnu fizičku aktivnos tokom svakog radnog školskog dana, za ne? Zato se malo samo potrudite, i ostaćete u formi, a nadam se da će vam u tome pomoći moji gorenavedeni saveti. :)


I još nešto, ovaj post je collab sa Anom, mojom imenjakinjom, sa bloga Pink is my soul. Ona je divna mlada blogerka, i posetite njen blog, nećete se razočarati. Takođe pročitajte njem post OVDE, a mi se čitamo sutra u novom postu! :)
Ana, drago mi je što smo sarađivale! :)

Koloka je vaša fizička aktivnopst u toku školske godine?


You Might Also Like

18 komentara

  1. Iskreno, nisam preterano fizički aktivna u toku školske godine, ikao sam svesna da je to bitno... Škola mi uopšte nije udaljena tako da ne pešačim nešto previše. Radim fizičko uvek i to je uglavnom to... Ipak, poslednja stavka koju si navela mi definitivno ne bi predstavljala problem. :') Odličan post!

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Ja imam dvadeset pet minuta do autobusa i natrag, tako da vecinom skolske godine idem peske. Sto se tice trcanja, obicno trcim kad polazim u skolu, jer cesto kasnim na autobus, tako da sam poprilicno fizicki aktivna u toku skolske godine. :")

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post!Slažem se sa tobom u potpunosti!Ja treniram odbojku tako da imam fizičku aktivnost!Stepenice su odlična opcija!♥♥♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Jao , voleo bih ja da idem pešice do škole , iskreno , ali 14 kilometara dnevno zvuči zastrašujuće , zar ne ?
    Odličan post , ali iskreno , ovako konstruisan edukativni sistem nikome ne donosi sreću.

    ilordogaming.blogspot.com - novi post

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, zvuci zastrasujuce. Meni do skole treba citavih 25 minuta, ukljucujuci i autobuski i pesacku deo :D

      Избриши
  5. Slažem se s tobom! I ja također idem pješice ili biciklom u školu po lijepom vremenu, najčešće to bude u 5. i 6. mjesecu. ♥
    Jako mi je drago što smo surađivale! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ja bih rado išla pješke do škole, ali su u pitanju 4 kilmoetra, tako da nikako ne mogu, ali iskreno ni ne pokušavam biti aktivna xd

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Potpuno si u pravu! Ja idem pješice u školu i baš obožavam šetnju *-*

    Novi post: petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  8. Prakrikujem većinu ovih stvari, uglavnom zato što nemam opciju (moja zgrada nema lift, škola mi je u delu grada gde je nemoguć pristup automobilima), ali nije mi problem, navikla sam se vremenom :) Što se tiče fizičkog i da hoću ne mogu da ga radim, jer naša škola nema salu pa ceo čas fizičkog provedemo u jednoj prostoriji igrajući stoni tenis (NE ŽALIM SE UOPŠTE!) Ali generalno si u pravu, definitivno nam je potrena fizička aktivnost, pogotovo što živimo u eri interneta gde su mnogi nezainteresovani za fizičku aktivnost i kada imaju vremena, kamoli kada su zaokupljeni školom i učenjem.
    Inače, tagovala sam te za 'Back to school tag', pa ako želiš da ga uradiš, pogledaj :D
    wednesday6623.blogspot.rs/2016/08/back-to-school-tag.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tu na TAG-u! :D
      I mu smo u osnovnoj skoli cesto igrali stoni tenis, a ja sam imala tu srecu da OBOZAVAM taj sport, tako da ni meni nije tesko padalo, haha :D

      Избриши
  9. Slazem se sa tobom u potpunosti! Meni je skola udaljena oko 20 kilometara, tako da moram da idem autobusom, staje mi odmah kod skole pa ne pesacim mnogo. Ali stalno radim fizicko, pa bolje i to nego nista. Super post draga!
    xx

    http://dearmissmodern.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  10. Super post!♥ Meni je skola 5-10 minuta od kuce i uvek idem peske,a i treniram fitnes! :)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  11. Sjajan post, draga moja! <33 ipak, odlazak u školu peške je u mom slučaju nezamisliv, živim u Borči, a škola mi je u centru, sigurno bi mi trebalo dobra tri sata, dok mi busom treba 20 minuta haha. Ipak, hvala ti na sjajnim savetima, moraću da počnem da ih praktikujem. :) <33

    Novi post-> www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  12. Super savjeti i većinu od tih i sama koristim. Ne mogu baš izbjegavati bus jer idem u školu u drugi grad, ali svejedno imam još za hodati od stanice do škole. Nakon škole idem na kolodvor koji je udaljen 20-ak minuta pješice od škole, a u školi imamo i previše stepenica. Također, pokušavam vježbati što češće nakon što naučim sve što trebam☺♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  13. Odlican post!Saveti su odlicni,motivisana sam!
    jovanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Kada je u pitanju moja fizička aktivnost...Iskreno u toku dana veoma velika, jer pešačim od kuće do stanice, zatim se vozim busom do susednog grada, zatim od autobuske stanice dodatno pešačim do škole...Ulaz u mojoj školi je zastrašujuć jer ima ogromne stepenice koje su prava fobija za mene, tako da nakon svega toga ja izbegavam časove fizičkog. Ali kada su muzika i ples u pitanju, tu sam veliki ljubitelj! Inače zanimljiv post, nisam imala prilike da citam ista slicno. Pravo osvezenje u svim ovim bts postovima

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши