20 stvari po kojima ću pamtiti leto 2016. :)

11:20

Naše noge uveliko gacaju po septembarskom tlu, polako se približavajući sledećm godišnjem dobu - jeseni. Nekako, kada sam septembar otpočne, svi su već zaluđeni školskom euforijom, dok u našim mislima itekako vlada predjesenja atmosfera. Leto kao da je neprimetno iščezlo iz naših ruku, i izgubilo se u moru drugih uspomena. Ali, mi ga  nećemo zabpraviti, samo ćemo ga lepo spakovati u jednu fioku sa uspomenama, a na nju zalepiti i natpis LETO 2016 - NAJBOLJE DO SADA.


Imala sam običaj da za svaku svoju rođendansku proslavu, svaku školsku godinu, svaku knjigu koja me oduševi... da kažem da mi je to najbolje do sada. Pa tako i leta 2016. što se tiče - definitivno bih ga mogla nazvati najboljim koje sam ikada proživela. Ili bar dovoljno dobrim da može stati u red sa ostalim najboljim letima.

Međutim, ja nisam dozvolila ove godine da mi septembarske čari prevagnu nad onim letnjim, jer ipak jesen počinje tek 23. dana ovog meseca. Zato sam, pored škole, septembra, i nadolazeće jeseni, uspevala da poguram kroz aktuelna zbivanja i malo te pozne letnje atmosfere.
Pa hajde da se zajedno osvrnemo na 20 stvari koje su dale najlepši pečat mom ovogodišnjem letu.


1. odlazak u Sombor kod sestre, upoznavanje divnih ljudi tamo, luda proslava njenog rođendana, naša glupiranja i blamiranja, avanture, poveravanja, 'ogovaranja', kasna leganja, vožnja rolera, slikanja, borbe oko velikog ogledala, jedenja sladoleda za večeru...

2. istraživanje grada sa društvom, mesta na kojima nisam nikad bila, upoznavanje svog Beograda i fotografisanje njegovih lepota (bezbroj puta posećen Kalemegdan), odlazak u bioskop i poslastičarnicu

3. gomila pročitanih knjiga, par naučenih recepata

4. uživanje uz lubenicu u dvorištu u hladu

5. porodične šetnje

6. serija Pretty Little Liars (koju sam počela da gledam na raspustu, i i dalje je pratim, stigla sam do kraja pete sezone)



7. trčanje i vežbanje svakog jutra, a uz to i vijača i vožnja rolera

8. izvršavane raznih izazova sa drugaricama( Most Likely To, Who I am?, Make-up chalenge... - ne možete ni zamisliti koliko je zabavno gledati svoju rekciju nakog što se pogledate u ogledalo posle toga što je vaša drugarica šminkala vas zatvorenih očiju! :D) 

9. 'preživljavanje' sa malim bratom i sestrom kod njih u stanu

10. svakodnevno pisanje postova, knjige, fotografisanje...

11. polazak u drugi razred srednje škole

12. šetnje sa mamom kada su sve drugarice zaizete

13. noćenje najbolje drugarice kod mene kući



14. odlazak na vašar u Grocku (i ogromna hrabrost koju smo drugarice i ja pokazale vozeći se na zastašujućoj skalameriji xD)

15. čekanje zalaska Sunca na raznim mestima

16. odrađenih par sjajnih DIY-eva

17. posetila beer fest

18. stoni tenis sa bratom

19. jurenje knjiga od starijih učenika za novu školsku godinu

20. kristarenje Savom sa roditeljima i bratom


To bi bile neke najlešpše stvari koje sam proživela ovog leta. Ima ih još, sigurna sam, ali ovog trenutka mi se ovih 20 čine najlepšim i najupečatljivijim. No, iako leto još uvek nije gotovo, ostalo je svega par dana do toga, mislim da je polako vreme da počnemo da sumiramo utiske od protekla tri meseca i zaista počnemo da se spremamo za nadolazeću jesen, a pod tim  spremamo mislim da se naoružamo idejama kako da ga provedemo na kvalitetan i kreativan način, smišljajući lagano TO DO listu za naredni period. 
Nadam se da ste uživali u postu i da vam se fotografije dopadaju, jer su meni nekako baš lepe. :)

Šta ćete posebno pamtiti od ovogodišnjeg leta?


You Might Also Like

31 komentara

  1. Prelep post, draga! ♥ Izgleda da ti je leto bilo bas zanimljivo. :) Ja cu ovo leto pamtiti po nezaboravnim sleepoverima, vecernjim setnjama, sladoledima i putovanjima. ♥

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajan post! Vidi se da ti je leto zaista dobro proslo. Drago mi je da nisi kao i ja samo sedela ne radeci nista haha. Odlican post jos jednom! :)

    introvertna-holandjanka.blogspot.com novi post :)

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan post! Ja ću ovo ljeto pamtiti po hrpu druženja s najdražim nećakinjama, po moru s kumom, nezaboravnom spavanju kod sestre gdje smo išle u 6 sati spavati i budile se u 1. Svakako jedno od boljih ljeta <33

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  4. Super post, kao i slike. I ja sam trenutno 2 razred srednje, a najviše obožavam do kasno sjediti s prijateljicama na našem 'starom mjestu' i razgovarati uz smijeh :D

    http://beautyakworld.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post, divno što si s nama podijelila kako si provela ljeto i po čemu ćeš ga najviše pamtiti :D, ja ću svoje najviše pamtiti po predivnom odmoru i odlasku na more sa najdražima ;)

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Draga, zaista divan post, malo je reći da sam uživala u čitanju ovog posta, a takođe moram potvrditi i da su fotografije magičene. :) Verujem da ćeš pvo leto zaista dugo pamtiti, a mi ćemo ga se takođe sećati po divnim postovima na tvom blogu. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post draga, previse mi je drago sto si se lepo provela. Moje leto je bilo krajnje uzasno, jer sam po ceo dan lezala kuci i nista nisam radila, a tek sad, posle procitanog posta, shvatam sta sam sve mogla raditi, tako da, cekamo leto 2017.
    Poseti moj blog:
    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  8. Divaan post! :) Vidi se da ti je leto zaista lepo prošlo i iskreno mi je dragp zbog toga. <3 Ja ću ovo leto pamtiti po gomili pročitanih knjiga i odgledanih filmova, večernjim šetnjama sa sestrom, i - otvaranju bloga. Mislim da je ovo leto baš to obeležilo u moru drugih. Fotografisanje, pisanje, čitanje postova drugih blogerki... Zaista mi je drago što sam se pridružila ovom malom svetu. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Jako originalan post, sviđa mi se jako.

    http://medinabeslagic.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  10. Mnogo volim ovakve postove, nekako me oraspolože. Divno napisano! :) <3
    Meni je ovo bio najduži raspust ikada, ali mi je isto tako proleteo! Imam osećaj da je jul, eventualno avgust. Ne mogu da verujem da je već prošla prva polovina septembra i da za dve nedelje krećem na faks. Ne postoje neki posebni događaji po kojima ću pamtiti ovaj raspust, ali bio mi je zaista lep i bezbrižan i volela bih da se ponovi :) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Anja, puno! Drago mi je da je i tebi raspust fino protekao, jer ti sleduje faks, tako da... :D

      Избриши
  11. Divan post. Vidi se da si leto provela jako kvalitetno i da si radila dosta zanimljivih stvari. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  12. Predivan post draga Ana <33!KAo i ostali pre mene moram reci da je ideja jako kreativna!Svoje leto cu sigurno pamtiti po putovanjima,vremena provedenog sa dragim ljudima,novim prijateljstvima,filmovima... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, Andjo! ♡
      I ti si lepo provela leto, a to sam svakako mogla videti i po tvojim postovima. :*

      Избриши
  13. Stvarno super i kreativn post.Mislim da si se jako lijepo provela za svoj raspust,što je zaista super.♥♥

    ОдговориИзбриши
  14. Drago mi je što si imala divno ljeto. :)
    Molim te učlani se na moj blog i pogledaj moju wish listu: http://raj-sminke.blogspot.ba/2016/09/cudna-lista-zelja-weird-wish-list.html

    ОдговориИзбриши
  15. WoW! Odavno nisam procitala ovako zanimljiv post. Jako mi se dopao. ljubac

    Da li bi volela da zapratimo jedna drugu? Mozes mi reci svoje misljenje na mom blogu.

    www.jovanica92.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши