Na zimskom raspustu

22:59


Evo i mene sa svojim prvim postom u ovoj godini. Da li se polako privikavate da u datumima vidite da stoji '2016' , a ne '2015'?  Jer, ja se nisam još totalno navikla. Inače, na raspustu sam, što je sasvim očigledno, mislim početak januara je. Divan raspust, odmaranje, uživanje, nešto što sam iščekivala od novembra! Ali, utisak mi malo kvari činjenica da za samo šest dana se vraćam na staro i počinje sve iz početka. Bar do početka februara, kada mi sledi onaj pravi zimski raspust, duži od ovog, a i tada će nam ocene biti zaključene.

Pa da ja malo pišem o ovom raspustu, biće vremena kada ću pisati o onom sledećem. Novu Godinu sam čekala sa najboljom drugaricom, došla je kod mene. Bilo nam je zabavno, pevale smo, slušale muziku, igrale Monopol, jele kolače... I tako sam ja uplovila u 2016. godinu. Ono što nam sledi jesu Badnji dan i Božić, ali pre toga je nešto što je meni veoma bitno. Proslavići svoj 15. rodjendan 5. januara! Rodjendan mi se baš  poklapa sam svim tim praznicima i mama i ja punom parom pripremamo poslastice sa svaki od njih.





Danas sam rasklonila poklone koji su stajali ispod jelke, ali jelku naravno nisam raskitila. Mi raskićujemo jelku tek 14. januara, kad dočekamo i srpsku Novu Godinu. Inače, svašta sam dobila, knjige, nešto od šminke, čokolade, statkiše... i svi poklončići su mi veoma dragi, prvenstveno zato što dolaze od meni dragih osoba.




 Napokon imam vremena da čitam knjige koje sam nabavila u skorije vreme. Na primer, škola je ta koja je kriva što ja tek sada imam priliku da se opustim uz topli čaj, mekane čarapice i knjigu, koju sam nabavila još na ovogodišnjem sajmu knjiga.

Ali to nije sve!  Zabava nije samo u kući.  U mom kraju je tek pre neki dan počeo da pada onaj pravi sneg, koji se ne topi čim dotakne tlo.Mislim, hej?! Zima je, sneg je, šta nam više treba od dubokih čizama i rukavica? Mislim da nema ničeg lepšeg od odlaska u dvorište, grudvanja sa drugaricom, bratom, trčkaranja po snegu sa psom, ili pravljenja Sneška Belića... Raspust je, a ja ne želim da ga provedem u kući, uz moblni telefom i kompjuter. Jedna odlična ideja je otići na klizanje! Ja to planiram da uradim tokom ovog raspusta, ali ako ne stignem, svakako da ću otići u toku sledećeg.





Još jedna čar raspusta je spavanje! Da, na raspustu spavam duže,što je sasvim logično. A takođe imam više vremena za sebe. Ono što vam svima preporučujem tokom raspusta jeste svakako da bar dva do tri puta sebi napravite toplu kupku, potopite se u kadu i ne izlazite iz nje minimum sat vremena. Na raspustu takođe možete da uradite nešto nešto što radnim danima u toku škole ne stižete. Možete da napravite milion slika, koje će vam služiti i kasnije, možete osmisliti neke postove u napred, možete naučiti da spremate neki obrok, ili dezert, ili čak jedno jutro ustati pre mame i tate i iznenaditi ih divnim doručkom... Priznajte, raspust je dobra stvar. :D

Inače, imam još jednu stvar da vam kažem. Danas je tačno mesec dana od kada sam ja objavila svoj prvi post, i ne možete da zamislite koliko sam ja zadovoljna svojim dosadašnjim uspehom! A ništa od toga ne bi bilo moguće da nije bilo vas, koji ste čitali svaki moj post i ostavljali divne komentare pune podrške i saveta! Hvala vam! ♥

Šta vi najčešće radite tokom zimskog raspusta? 



You Might Also Like

8 komentara

  1. Divan post,posto je danas 5.januar srecan ti rodjendan zelim ti da zivis jos 647346274660102407 godina i da ti se sve zeljice ispune ❤!Inace post je divan kao i slike.Ja jos nisam naviknuta na 2016. pa redovno napisem 2015 pa prepravljam...Ideje su odlicne planiram da pravim Sneska ❤,jer kakva je to zima bez njega?

    Novi post--->perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ja uvek iskoristim raspust da se odmorim i da radim ono sto volim. Obavezno gledam filmove, citam knjige, sviram klavir i sve ostalo.. :)

    Na mom blogu je novi post, vezano za tinejdzerski zivot pa pogledaj. :)I ako zelis uclani se.
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post! Ja definitivno ne mogu da se naviknem na to da je Nova godina otpočela i verovatno se neću navići ni za nekoliko meseci. Moram da pohvalim tvoj blog, stvarno se vidi da se trudiš. Dizajn je predivam i ti pišeš odlično. Samo tako nastavi!
    P.S. Imaš novog člana, iskreno se nadam da ćeš uzvratiti. :)

    Novi post ----> "Kako imati uspešan blog?" ! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Veoma dobar post.
    I ja raspust koristim da se odmorim od svega.Najvise spavam hahaha.Prelijepo je lezati ususkan u krevetu dok je napolju minus mislis da se svi slazete sa mnom. :)

    Skoro sam otvorila blog sa malo drugacijom temom bilo bi mi drago da pogledas http://anonimnadjevojka.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  5. Super post,ovaj raspust je bas dobro dosao da se svi malo odmorimo,no vec zavrsava polako :(
    Takoder koristim praznike da malo procitam koju knjigu no to narusava lektira koju moram takoder procitati,ali da..
    Lijepo si ovo napisala :)
    Pitala si me da se uclanim,uclanila sam se,sad cekam tebe da uzvratis,ly :*
    beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post! 5. sijecnja je vec prosao tako da malo kasnim, ali svejedno ... Sretan rodjendan! Nadam se da si se dobro provela. Ja zimske praznike provodim u lezanju i spavanju, nisam nesto vrijedna hahah ... Inace, imas jako lijep blog :)
    Posjeti moj blog i uclani se, javi da uzvratim: beautybyshoppingholicgirl.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  7. Zanimljiv post. Sviđa mi se kako pišeš :D Na zimskom raspustu mi je glavna stvar to da se što bolje odmorim. Zapratila sam tvoj blog, mnogo bi mi značilo kada bi uzvratila :)

    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨

    ОдговориИзбриши
  8. Super post, ja iskreno ne volim zimu, tako da ću raspust vjerovatno prespavati haha :D
    - pogledaj moj blog i učlani se / uzvraćam http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/01/mini-recenzije-rare-gold-skin-so-soft.html

    ОдговориИзбриши