Razradi svoje hobije :D

20:34

Koliko vam se puta desilo da uhvatite sebe kako sedite za kompjuterom, ili gledate u telefon više od dva sata? Da li vam se nekada događalo da prosto provede više od pola dana ležeći i vrpoljeći se po krevetu? Ili se samo vučete po kući u pidžami ne radeći ništa osim jedenja i gledanja TV-a? Pa, zar ne mislite da ako to radite, dan vam totalno propadne?

Mislim da ako ceo dan ne uradimo ništa 'pametno', dan će nam brzo proći, ali uveče ćemo se osećati loše što smo ceo dan lenčarili. Smatram da je bolje da se aktiviramo i na neki način budemo aktivni čitavog dana. Na kraju dana ćemo biti srećniji što smo nešto postigli ili bili nekome od koristi.

Najbolji način da iskoristite dan jeste da imate neki hobi. Neki hobi koji će vas ispunjavati, inspirisati i osećaćete se lepo što to 'nešto' radite. Pa, ako se još uvek niste oprobali u nekim aktivnostima, a voleli biste, onda je pravi trenutak da to uradite danas. Raspust je u toku, i treba ga iskoristiti maksimalno. Zbog toga vam ja donosim neke predloge i par zanimljivih hobija kojima se možete baviti svaki put kad osetite potrebu za lenčarenjem. A ko zna, možda usput ispoljite i neki svoj talenat za koji niste ni znali da čuči u vama.


Fotografisanje je moj prvi predlog za vas. Bilo da imate telefon, fotoaparat ili nešto treće, pročešljajte fioke,  pokupite razne sitnice i fotografišite do mile volje! Ako ništa drugo, uvek možete izaći u dvorište ili obližnji park i napraviti gomilu divnih fotografija. Inspiracija je svuda oko vas i možete slikati šta god vam prvo padne na pamet. Usput, zabava vam je apsolutno zagarntovana.  Još ako sa sobom povedete i najbolju drugaricu, originalnim slikama nikad kraja! 


Moj sledeći predlog za vas jeste da radite DIY projekte. Na jutjubu i raznim sajtovima možete naći najrazličitije predloge, ali uvek je tu i opcija da upregnete malo moždane vijuge i sami osmislite nešto. Koristite raznobojni pribor, pravite bilo šta, od papira, drveta, plastike, ili kombinujte. Bitno je da se zabavite! Razmislite ide li nekom koga poznajete uskoro rođendan, pa biste ga mogli iznenaditi originalnim ručno napravljenim poklončićem.


Ali, naravno da ima još gomila načina da iskažete svoju kreativnost, a da to nije osmišljavanje statusa za slike na Instagramu. Crtajte. Mada, kada samo kažem 'crtajte', to nekako pregrubo zvuči. Jer, ipak na papiru se ne može samo crtati običnom olovkom. Mislim da će vas ovo vratiti malo u detinjstvo: koristite bojice i tempere. Ko zna šta vaša mašta može sve proizvesti, a ni vi nikada nećete saznati ako ne probate. Zato, naoružajte se bojicama, flomaster u ruku, blok na sto, i igrajte se bojama! Verujte mi, odličan je osećaj umazati prste i njima šarati po papiru. Verujem u vas! :D

 I poslednja stvar koju ću vam ja predložiti jeste da uzmete knjigu, osamite se u sobi i uživate uz najomiljenije naslove. Opustite se i ne razmišljajte ni o čemu drugom osim o glavnim likovima i radnji romana u vašim rukama. Ili, ako imate inspiriraciju, potrebu ili pak samo ideju, vi je prenesite na papir. Pišite priče, stihove, pesme ili vodite dnevnik. Na taj način plus razvijate i svoje sposobnosti pisanja. Ako ništa drugo, na kraju ćete biti ponosni svojim delom. :)





Ali nije to sve što može ispuniti vaše vreme. Uvek je lepo izaći u prirodu, trčati ili voziti bicikl  ili rolere, a tu je i opcija da malo eksperimentišete u kuhinji.

Pa to bi bilo to.  Poenta svega je da postoji milion načina da vam ne bude dosadno, a da opet na lepo iskoristite slobodno vreme.Nadam se da shvatate da je mnogo bolje uraditi nešto nego ležati samo i gledati u prazno. Vama će biti lepši osećaj kada uveče shvatite da niste protraćili dan. 

Imate li neki vi hobi, ili više volite slobodno vreme da provedete u kući i ne radite ništa posebno?
Koji su vaši hobiji?
 
Inače, za giveaway koji organizujem, možete se prijaviti  OVDE .


You Might Also Like

12 komentara

  1. Predivan post,jako mi se dopada ❤️!To je Ono sto Sam trazila,jer se bas danas razvlacim po kuci ceo dan!Divan post,mogla bi da uradis neki DIY uskoro ❤️!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Moj život je vrlo aktivan, tako da nemam problema sa lenčarenjem. :D
    Pored školskih obaveza, hobi mi je ples (treniram), imam posao na internetu i vodim blog. Trudim se da što manje vremena provedem na elektronici, i to nikad nije više od dva sata dnevno. :) Ideja sa DIY projektima mi se dopada, i od sada ću više vremena povećavati tome, i naravno ne može da prođe ni jedan dan bez nekoliko poglavlja omiljene knjige. :) :) <333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Kada dođem iz škole volim da sjednem malo na kompjuter ili uzmem telefon samo da pregledam šta se dešava. Pošto treniram košarku savaki dan imam treninge tako da sam svaki dan aktivna bar na taj način. Naravno volim da odem u grad sa drugaricama, a knjige su posebna ljubav ♥

    Tvoj sam član pa ako želiš uzvrati, mnogo bi mi značilo ♥

    knezevicjovana.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  4. Lep post i vrlo kreativne ideje :) Ja lično volim oba: i da se pozabavim hobijima ali nekad jednostavno moram da ležim i samo razmišljam jer mi je odmor u toku raspusta od životne važnosti (ne bukvalno ali u toku škole sam mrtva umorna). Volim da pevam, čitam, fotografišem, crtam itd. Uglavnom moji hobiji iskazuju kreativnost :)

    katieslittlecorner.blogspot.com - učlani se u moj blog ako ti se dopadne :)

    ОдговориИзбриши
  5. Divan post,definitivno :D
    Ja obicno uzmem neku knjigu.Park mi je daleko,a moje drugarice vise vole 'selfije' ako me shvatas.A ,ako radim diy majke ce da me grdi jer sam nesto isprljala :O
    Volim da crtam,i pre sam isla u skolu crtanja ,ali sad me je to proslo...ponekad me uhvati nesto i nacrtam nesto prepreprelepo,a nekad..bože sacuvaj. Kolika je zadnja recenica !!! O.o
    btw,na mom blogu imam #1 Q&A pa ako ti nije previse tesko,molim te posavi mi neko pitanjce ♥♥♥


    dreamer-ana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post, zaista! Ja inače nisam baš najvrednija osoba na svetu i ponekada bih samo sedela u kući za kompjuterom i gledala serije celog celcatog dana. Ali slažem se sa tobom da treba da se ipak pozabavimo nečim drugim jer je ipak život kratak i treba uživati u svakom mogućem trenutku, a ne provoditi svaki dan potpuno isto. P.S. Fotografije su ti predivne! ♥

    Internacionalni GIVEAWAY: *OVDE* ! ♥

    ОдговориИзбриши
  7. Super post, baš mi se dopada. Ja tokom dana uglavnom čitam, slušam muziku, učim za takmičenje, fotografišem, pišem postove... Uglavnom, dan mi je ispunjen. :)

    Nova sam u blogosferi, pa pogledaj moj blog ako želiš. :)
    http://iwanttobehappybydanica.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. tvoj 60. član,baš mi je drago <3
    poseti moj blog i uclani se ako hoces,i ja sam u tvoj
    klikniiii ovdjeee -----> Beauty world

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post :)
    Ja obožavam da fotografišem :)
    P.S.Pratim te :)

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Sjajan post, podstice me da razmisljam o onome sto volim i sto bih mogla da radim. :)
    Pratim te, pa se nadam da ces uzvratiti :)
    http://missbabybluelove.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Imas jako lep blog,ovaj post je sjajan!!!
    Uclanila sam fi se na blog i nadam se da ces mi uzvratiti<

    Chocolatemuffin555.blogspot.com

    ОдговориИзбриши