Plan radnog dana :)

20:52

Mnogo mi je žao što u poslednje vreme objavljuhem po jedan post nedeljno. Nadam se da ću sledeće napisati bar dva. Jedva nalazim slobodnog vremena. Evo, sada sedim u zubarskoj čekaonici i koristim priliku da kuckam. Stigla sam sad, i saznala da je u toku pauza od pola sata. Upravo je počela. Ali šta da radim? Sedim i ćutim... :D

U svakom slučaju, živi se nekako! :D Planiram da vam pokažem jedan način kako da organizujete svoj radni dan. Ovo neće biti klasičan post 'my morning routine', ali će se svakako provući neke stavke iz mog života. Prvo bih da napomenem da je ovaj post posvećen poslepodnevnoj smeni, a ako želite, mogu sledeće nedelje uraditi na istu temu, ali da u pitanju bude prepodnevna smena. :)

BUĐENJE
Ako imate mnogo da učite, moj vam je savet da ustanete ranije. Ne previše rano, ali bar do osam. Ja uvek ustajem u sedam, jer uglavnom imam puno da učim. Inače, obavezno noć pre lezite ranije, kako biste bili naspavani i odmorni sutradan. Niko ne želi da ustane rano, bude nenaspavan i ceo dan provede zevajući.
Ako pak nemate neke posebne obaveze, vi spavajte duže. Ali ne do jedanaest ili dvanaest. Ipak idete kasnije u školu, a bilo bi lepo da bar malo obnovite gradivo od časova te imati taj dan. Nikad se ne zna kad slede iznenadna ispitivanja ili petnaestominutne vežbe.

DORUČAK I JUTARNJE AKTIVNOSTI
Znam da vas ujutru sve mrzi, pogotovo radnim danima, ali znajte da je mnogo bolje da se ne izležavate duže od 15 minuta, jer ćete se posle razvlačiti po kući celo prepodne. Dakle, na noge lagane! Obavljanje lične higijene se podrazumeva, a ako inače radite neke vežbe, jutro je pravi trenutak za to. Zatim sledi doručak. Moj vam je savet da za doručkak pojedete nešto zdravo, ali ipak nešto što bi vam dalo dovoljno energije za 'preživljavanje' do ručka. Predlažem i neki napitak. To ume baš da fazbudi. Moji najčešći izbori su jogurt, čaj ili čokoladno mleko, a ko voli, može se poslužiti i ceđenim sokom ili kafom.
I kada ste se lepo najeli i opustili, vreme  je za akciju. Iskačite iz pidžamica, namestite krevet, obucite nešto lagano i udobno, i počnite da učite. :)
Znam da je teško, ali budoye jaki! Držim fige! :D


• UČENJE
Da, i to se mora. Što pre počnete, pre ćete i završiti, jel da? Ja obično učim od pola devet ili devet, pa do 12:15, kada moram da počnem da se spremam za školu. Naravno, ne učim sva četiri sata sve vreme. Pravim pauze, na otprilike pola sata do 45 minuta, u trajanju od pet-deset minuta. 
Ako mislite da je to premalo ili previše učemjn dnevno, ja smatram da je potrebno minimum sat i po do dva sata dnevno biti aktivan u izvršavanju školskih obaveza.

UŽINA
Kao što rekoh, treba praviti redovno pauze ili posle učenja odvojiti vreme za odmor i razonodu. U takvim slučajevima, ja volim da pojedem neku užinu. Obično to bude integralni keks ili neka voćka, kojoj pridodam svežu limunadu, čisto malo da povratim energiju. 


RUČAK I SPREMANJE ZA ŠKOLU
E sad, nekome je potrebno manje, a nekome više vremena za oblačenje i pakovanje knjiga. Ja se uglavnom spremam oko sat vremena. Vama predlažem da na vreme odredite u koliko sati treba da počnete sa pripremama, da ne biste posle istrčavali iz kuće u različitim čarapama ili naopako obučenoj majici. 
Ja imam običaj da kod kuće ručam, a za užinu ponesem nešto lagano ili napravm voćnu salaticu. Dve je stvar izbora. Možete ručati, ili ne morate,  a za užinu pripremite neki smuti, ili svratite do obližnje prodavnice.
Sve u svemu, nakon pakovanja knjiga, presvlačenja, obavljanja higijene (ne šminkam se za školu, ali okej je ako neko to od vas radi, sve dok ne pretera), ručka, češljanja...najbrže što mogu se obuvam, navlačim jaknu i izlećem iz kuće...Obično krenem u školu u 13:15.OSTATAK VEČERI
Uveče dođem kući nešto pre devet, uglavnom preumorna od proteklih 7 časova. Večera (nemojte preskakati večeru, bitna je koliko i doručak, samo u manjim količinama), kupatilo, krevet. Eventualno pogledam jednu epizodu neke serije. Legnem oko 23:00, jer znam da sutradan ustajem u 7:15 i da sve počinje
ispočetka.


Pa, tako prođe jedan moj radni dan.Nadam se da vam se post dopada. Ako vam se čini interesatnim, mogla bih da uradim istu temu sledeće nedelje. Naravno, u pitanju će biti prepodevni odlazak u školu i isplaniran jedan takav radni dan. Znam da je petak veče sad, a ja objavljujem ovakav post, mada, mislim da vam ipak može bar malo biti od koristi.Trebalo je da ga napišem u sredu, ali manjak slobodnog vremena se isprečio između mene i tastature.

Kako vi provedete jutro kada ste poslepodneva smena?
Imate li običaj, da kaj i ja, sve činite u poslednjem trenutku i uvek žurite?
Da li vam se nekada desilo da izađete iz kuće, a da ste naopačke obukli neki deo odeće?

You Might Also Like

13 komentara

 1. Slike su super.Savjeti su veoma koristni.Odličan post!Stvarčice su odlične.Odličan post!Na blogu pripremam Honestly TAG,odnosno TAG iskrenosti.TAG je mnogo drugačji ne samo po pitanjima već I po formi.Ako voliš izazove,možeš se prijavti na ovaj TAG u komentarima ,što će doprinijeti I jednom pitanju u Tag-u,gdje će I drugi blogeri moći podjeliti mišljenje o tvome blogu,primjedbe I pohvale.


  http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
 2. Ovakvi su i moji radni dani posle podne.. Jedva sam dočekala ovaj vikend. :D 💜 Volela bih da napišeš post i za prepodnevmu smenu. :) I da, jednom mi se desilo da sam naopako obukla helanke, i tako otišla u školu, heh. :D 💜 <333333333333333333333333333333333

  eslyisworldview.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 3. Takođe ustajem rano i kada idem poslepodne u školu jer obaveza imam previše. Uglavnom ne žurim sa spremanjem, jer u 12 prekidam sa svim obavezama i krećem da se spremam za školu. Ali redovno obučem neki deo odeće naopako. :D Odličan je post, želela bih da pročitam i verziju za prepodnevnu smenu.☺

  Pametno dete ^_^

  ОдговориИзбриши
 4. Odličan post, ja sam prva smjena u školi pa možeš napisati i taj post. :)
  http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/03/grupna-recenzija-tri-avonova-proizvoda.html

  ОдговориИзбриши
 5. Evo me opet. :) 💜
  Samo sam želela da te obavestim da sam te nominovala za The Liebster Award, ako želiš možeš da uradiš. :) 💜

  ОдговориИзбриши
 6. Divan post draga,routine su nam jako slicne ❤️!

  Nominovala Sam te za tag na blogu perfecthigh136.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 7. Predivan post, zaista! Ja sam neko ko ustaje jako, jeko rano ujutru, jer ima psa kome se stalno ide 'na jedno mesto', pa cvili kao lud i tako probudi celu kući, haha. :) A ostatak rutine, nam je generalno isti, najviše vremena definitivno provedem učeći za taj dan ili ponavljajući gradivo za neki drugi. :)

  In my heart

  ОдговориИзбриши
 8. Prelepe slike, ja sam ranoranilac. Nominovala sam te za Liebster Award tag koji je na blogu : tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 9. Ja sam ranoranilac:) Slike su ti divne! Jos nisam videla ovakav post <3
  Ako zelis pogledaj moj blog i postani clan ,javi se da uzvratim<3
  http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 10. Post je prosto divan! Svidja mi se kako je sve napisano kao i slike koje se vide da su tvoje. Samo tako nastavi, pravi si uzor! x.

  The Fashion Spell

  ОдговориИзбриши
 11. Imamo gotovo iste routine hahaha. Divan postt!
  FOLLOW ME, UZVRAĆAM: http://wefashionitxx.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
 12. Ovo je prvi tvoj post koji čitam i zadivila si me! :D
  Mene još dvije i pol godine dijele od druge smjene koje sam se užasno strašila do čitanja ovoga posta. :D

  itsnina23.blogspot.com

  ОдговориИзбриши