☆ The Liebster Award ☆

09:26

Po prvi put imam priliku da radim The Liebster Award. Nominovana sam od strane tri sjajne blogerke, a to su Tijana,  Anđela i Ešly. Posetite i njihove blogove, stvarno su divni i svideće vam se. ♡
Primetila sam da je ovaj TAG u poslednje vreme jako popularan, pa sam srećna što imam priliku da ga i ja uradim. U slučaju da ne znate, The Liebster Award je osmišljen za bloerke koje imaju manje od 200 članova. Na ovaj način reklamiramo jedna drugu, ali i postavljamo i odgovaramo na interesantna pitanja, pa samim tim nije reč o dosadnom postu gde će jedna blogerka spomenuti par drugih. Ja mislim da je ovo veoma zanimljiva ideja i super osmišljena, pa hajde da ogdovorim na 10 pitanja koja sam dobila. Odgovoriću na Ešlina, koja su stvarno kreativna i zabavna, jer me je ona prva nominovala, ali sam iz zahvalnosti želela da spomenem i Tijanu i Anđelu. ♡

Ali pre nego što išta počnem, hoću da vam poželim srećno proleće i da vam prenesem sledeću poruku! :DKojom svojom osobinom se ponosiš?
Kada sam odgovarala na ova pitanja, ovo sam ostavila za kraj, iako je prvo, jer mi je trebalo vremena da porazmislim o njemu. Mislim da bi se ovaj odgovor malo naslanjao na odgovor na 6. pitanje, ali hajde da pokušam i ovde. Ja sam večiti optimista i volim da stvari gledam sa pozitivne strane. Ne uspeva uvek, ali u većini slučajeva da. Time se ponosim, ali i činjenicom da umem da saslušam nekoga i što znam šta bih želela da budem kad odrastem. :)

Koja je najveća želja koju nameravaš da ostvariš u ovoj godini?
Istina je da imam više ciljeva za ovu godinu koje bih želela da ostvarim. Ali, ja volim da pišem. San mi je da budem pisac i objavljujem knjige. Imam ideju, zamisao, i nekoliko puta sam pokušavala, ali nije mi išlo. Pokušaću ponovo i volela bih da ovaj put, ove godine, uspem. Dakle, objavila je ili ne, jedan od ciljeva za ovu godinu mi je da napišem knjigu, a ja ću masimalno ulolžiti u njegovo ostvarenje.

Da možeš da biraš gde bi se rodila, koje bi to mesto bilo?
Pa sad baš ne bih izvoljevala. Rođena sam tu gde jesam, to je moj grad, moj dom, i iskrena da budem, ne bih ga menjala ni za šta.

Kada sve propadne, ko je tu za tebe?
Nažalost, bilo je trenutaka kada se osetim kao da sve propadne i ja nestajem... Ali šta god da se desilo, moja porodica je UVEK tu za mene, pogotovo mama koja mi daje podršku u svemu i savetuje kad god je to potrebno. 

Moto s kojim ideš kroz život?
Verujem da se 'dobro dobrima vraća' i da se 'sve dešava sa razlogom'. To su dve rečenice koje često ponavljam sebi i koje mi bude nadu i volju. Uvek se trudim da budem dobra, jer verujem da će se to isplatiti. Isto tako smatram da se sve događa sa razlogom, bilo dobro ili loše, a moje je da se trudim da shvatim te 'razloge' i promenim ono što mogu.

Po čemu se razlikuješ od drugih?
Pa ja mislim da se svako na neki način razlikuje od ostatka sveta. Ono počemu se ja razlikujem od ljudi koji me okružuju jeste možda to što se uvek trudim da iz svake situacije izvučem najbolje, razmušljam pozitivno i širim optimizam. Ne kažem da su drugi natmureni, ali možda sam ja na malo višem stepenu pozitivnosti i to je ono što mi se dopada kod mene i odvaja me od drugih.. 

 Trenutak koji nikada nećeš zaboraviti? 
Stvarno mnogo trenutaka mi se dogodilo, a za koje znam da ću uvek pamtiti. Ako bih morala da odaberem jedan, onda bi to bio trenutak kada sam mami za njen prošli rođendan dala tortu koju sam sama napravila. Mama mi je bila nešto u bolnici, a kući je došla dan posle rođendana. Prvi put sam sama napravila tortu i mami uspela da izmamim suze. Taj trenutak će mi uvek ostati u sećanju.  

 Najdraži sport? Zašto baš taj?
  Ne treniram ni kakav sport, igram folklor, ali ponekad u slobodno vreme sa bratom igram fudbal ili tenis, a provuku se i košarka, pikado ili stoni tenis. Volim nekako sve sportove podjednako i uživam u bilo kom, od odbojke, do klizanja i ragbija (da, moj brat ima loptu i za to).

Ljudska osobina koji koju prezires?
 Definitivno mržnja. Ne mogu da zamislim da osoba ne pokuša da oprosti, već odabere da mrzi. Šta god bilo u pitanju, mržnja nije rešenje - ne donosi razrešenje problema i dodatno čini da se oseća loše osoba koja mrzi, a i ona koja je omražena. Imamo jedan život i treba da se fokusiramo na bitne stvari, a ne da nekoga ili nešto mrzimo. 

 Knjiga koju niakd nećeš zaboraviti?  
Stvarno ima mnogo knjiga koje ne mogu i nikada necu zaboraviti. Ali ako baš moram da odaberem jednu, hajde neka to bude ,,Krive su zvezde" (Džon Grin) - knjiga koja je prepuna osećanja i razmišljanja i ja sam se osećala divno čitajući je. Uz nju se lako zaplače, ali se takođe i promeni pogled na neke životne stavove. Ako je još niste čitali, skok do najbliže knjižare ili bioblioteke. Nećete se pokajati
Moja pitanja za nominovane suČ

1. Šta misliš o Libster Award-u? 
2. Čime želiš da se baviš kad odrasteš? 
3. Šta mislsiš o muško-ženskim prijateljstvima? 
4. Imaš li neki savet za ovogodišnje male maturante?
 5. U kojoj odevnoj kombinaciji se osećaš najopuštenije? 
6. Ako bi se snimao film o tvom životu, kaki bi se zvao?
 7. Da imaš priliku jednoj osobi da čitaš misli, ko bi to bio?
 8. Da na ulici nađeš 1000 dinara, šta bi učinila sa tim novcem? 
9. Koja bi tvoja reakcija bila da osvojiš ogromnu količinu novca na lutriji? 
10. Kako bi se obukla da treba da se pojaviš na crvebom tepihu?


Nominujem:
Marsu - In my heart
Tijanu - Tijana
Ninu - Nina's world
Sonju - BCreative

Pravila The Liebster Award-a:

1. Zahvalite se onome ko vas je nominovao i ostavite njegov link na vašem blogu. 
2.
Nominujte 5 - 10 blogera koji će dobiti nagradu i koji imaju manje od 200 čitalaca. 
3. Informišite ih o njihovoj nagradi putem komentara na njihovom blogu.
4. Postavite 10 pitanja na koja nominovani treba da odgovore.

Nadam se da vam je bilo zanimljivo, pošto meni jeste. ☺

You Might Also Like

12 komentara

 1. Odličan post!I ja ću uskoro uraditi Liebester award.Prijavi se na darivanjr:

  http://ameliabelieveme.blogspot.ba/ ------> INTERNATIONAL GIVEAWAY

  ОдговориИзбриши
 2. Hvala za nominaciju! I ti i Nađa ste me nominovale, Nađina pitanja ću uskoro objaviti, a tvoj ću uraditi sledećeg meseca. Nadam se da ti ne smeta :)

  katieslittlecorner.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 3. Divan post,drago mi je sto si odradia tag uspelo ti je <3!Zanimljivi odgovori :)!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 4. Hvala puno što si odradila tag! :) ❤
  Bilo mi je zadovoljstvo da nominujem tako iskusnu i dobru blogerku! :) ❤ A odgovori su, naravno, fenomenalni! ❤
  <3333333333333333333333333333333

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман24. март 2016. 13:08

  Zanimljivo! Predivno pišeš!

  fandbportal.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 6. Jako lepo pises postove!Odlican tag.I ja sam napisala TLA pa ako zelis pogledaj --> girlsstuffblogg.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 7. Sjajni odgovori, draga Ana! :) <33 Puno ti hvala na nominaciji, ali ne verujem da ću uraditi ovaj tag s obzirom na to da sam ga već radila negde prošle godine. :)

  ОдговориИзбриши
 8. Tag je odličan i baš je dobro jer ovako možemo da čujemo neke zanimljive stvari o autorima blogova. x.

  Pogledaj moj blog:
  The Fashion Spell

  ОдговориИзбриши
 9. Sjajan post! Odgovori su ti također odlični i zanimljivi.☺♥

  Posjetite moj blog,nova sam --> gabinesss.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 10. Odličan post. Baš su zanimljiva pitanja i na koja si odgovarala i koje si postavila nominovanim blogerkama ❤☺

  Novi post na mom blogu
  milicinkutak123.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 11. Bas zanimljiv post! Ja sam takođe nominovana i jedva čekam da uradim ovaj tag jer je baš zanimljiv, tj. zanimljiv smisao!


  http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

  ОдговориИзбриши
 12. Odličan post,jako mi se sviđa tvoj blog <3
  Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam) <3
  http://doroty4.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши