Iskrenost na blogu

21:31

Hej, evo me. Živa sam, ne brinite. Malo me grize savest što sam prekršila obećanje i nisam objavila juče post koji sam vam rekla da očekujete. Stoga, odričem se današnje popodnevne dremke, i kuckam vam post o jednoj bitnoj temi. Mislim da ćete mi vi oprostiti što kasnim jedan dan, ali bitno je da vi dobijate vaš post, a ja mirnu savest. :D

Dakle, ta bitna tema o kojoj želim da pišem jeste iskrenost na blogu. Koliko je ona zapravo bitna, jesam li ja iskrena sa vama, i šta mislim o neiskrenim blogerkama, a usput još ponešto.


Ja smatram da je iskrenost jako bitna i cenjena osobina. Svako ko je iskren, zaslužuje prave prijatelje, ali isto tako ne zaslužuju svi poverenje te osobe. 
Pre nego što sam otvorila sopstveni blog, čitala sam mnoge druge. I polako učila. Učila o načinima na koji se blogerke obraćaju svojim čitaocima. Način na koji blogeri rade to isto. Rečenice koje formiraju, stil kojim pišu... Ali nekako najbitnije mi je bilo da bar malo steknem taj osećaj sigurnosti u pročitane reči i poverenje u te osobe, iako ih ne znam uživo. Jeste da blogove čitamo prvenstveno iz zabave, ali nije isto kada čitate neke nepovezane rečenice, ili izveštačene reklame, ili pročitate jednom 'da', a sledeći put 'ne'...


Iskrenost mi je veoma bitna, kako u privatnom životu, tako i u online.  Trudim se da pišem originalno, obuhvatim razne teme, pokrijem mnoga pitanja, podržim razne stavove... Ali ono što od početka, od prvog posta, činim, jeste da pišem iskreno i iz srca. Nije laž da samu početku bila pomalo stidljiva, i uštogljena, ali čak i tada ja sam imala tu dozu iskrenosti, dovoljnu da stojim iza svake svoje napisane reči.


Iskrenost za mene predstavlja osobinu koja je preduslov za razvijanje nekog dubljeg prijateljstva, ili prijateljstva uopšte. Stoga, osećam se jako prijatno kada imam poverenje u blog koji pratim, i kada sam sigurna da je osoba koja piše to što čitam iskrena sa nama, sa mnom. Nije lako steći poverenje čitalaca, ali ono što svakako jeste na nama, je da se trudimo da uvek budemo iskreni, jer će čitaoci, mada ne samo oni, uvideti da smo osobe od poverenja i da nam se može verovati.
 Ovim postom sam želela da vam kažem da je iskrenost, kako u stvarnom svetu, tako i na blogu, mnogo cenjena. Znajte da ja svoj blog vodim sa ljubavlju i mnogo ulažem u njega, a jedan od činilaca mog ulaganja svakako jeste iskrenost koju vam pružam. Ako mislim 'ne', neću vam reći da. Ako mi se nešto ne dopada, neću vam preporučiti. Ako se moje mišljenje ne poklapa sa većinskim, ja ću ga ipak podeliti sa vama. A zašto? Zato što sam to ja, a ako želim da me prihvatite i imam vaše poverenje, iskrenost je najmanje što vam mogu pružiti, što ja svakako sa velikim zadovoljstvom činim.


Koliko je vama bitna iskrenost blogera/blogerke čije postove čitate?
Šta mislite o ovoj temi?



You Might Also Like

28 komentara

  1. Predivan post draga moja,potpuno se slazem sa tobom <33!Iskrenost je jako bitna osobina,u svim segmentima zivota kao sto si i sama rekla <33!Fotografije su divnee :) <3!

    prva saradnja perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se da je važno biti iskren na blogu, što ti svakako jesi. Ne valja biti dvoličan i pričati o stavu iza koga ne stojiš. Takođe su i moji postovi koje sam sada pisala bili iskreni iako sam dobila par reči kritike od mojih drugara iz škole zbog mog stava oko nekih stvari. Drago mi je da si pokrenula ovu temu a fotografije su zaista sjajne :) <3

    http://modernastreberka.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Slazem se u potpunosti sa svakom recenicom koju si napisala. Jako mi je bitno, kako u online tako i u stvarnom zivotu da je neko iskren, samim tim sam i ja iskrena uvek, jer glupo je ocekivati nesto id nekoga, a da se mi sami toga necega (u ovom slucaju iskrenosti) ne pridrzavamo. Odlican post draga.<33

    http://mojasvastaricams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Apsolutno se slažem sa tobom mada sam primetila da je jako teško biti iskren na ovim prostorima (kada govorimo o blogosferi). Nije poenta imati što više proizvoda, potezati za onim koji su trenutno in i hvaliti one proizvode koji to ne zaslužuju da se, eto, ne bismo zamerili određenoj kompaniji. U tome mislim da jeste lepota iskrenosti u blogovanju, što nas ima mnogo i svaka je na svoj način drugačija i različito prenosi svoje utiske i iskustva :) Dopada mi se post :)

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post draga! Definitivno se potpuno slažem sa tobom... teško je biti iskren, ali to je najvrijednija osobina u životu *-* Odlično ti ide pisanje ovakvih postova, samo tako nastavi!
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post: This is my life

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post i apsolutno se slažem sa tobom da je iskrenost jako bitna, kako u stvarno životu, tako i na blogu. :)
    Mislim da blogeri prepoznaju kada je neko iskren i sa njima deli ono što misli da treba, tako da ako je neki blog izdvojen kao dobar, sigurno to nije bez razloga. :)

    NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
    FOLLOW ME ON INSTAGRAM

    ОдговориИзбриши
  7. Tema je predivna, apsolutno se slažem sa time što si rekla, i ja smatram da je iskrenost veoma važna, pogovot iskrenost na blogu, meni, lično je iskrenost u nečijim postovima neizmjerno važna, jer zašto čitati neki post, ako je neka osoba sve to izmislila? Mislim da nema svrhe. Također, smatram da je blog mjestoo gdje treba biti iskren i reći svoje mišljenje, zbog čega sam ja i otvorila blog

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Naravno da je važna iskrenost. Postoje djevojke koje su radile neke proizvode, ne želim javno iznositi imena, uglavnom, savršeno su opisani proizvodi na prvi pogled, a kada sam naručila shvatila sam da zapravo i nemaju kvalitet. Ja nekako najviše volim Marsu. ♥ O ovoj temi bi se trebalo više pisati.

    aminique.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Ja mnogo cenim iskrenost i baš iz tog razloga se trudim da budem iskrena, kako u stvarnom svetu, tako i na blogu, naravno. Smatram da je to mnogo bitno! Divan post ❤☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Apsolutno predivno ! Iskrenost je jedna jako lepa osobina, koja se da budemo realni jako retko pronalazi. Teško je steći poverenje u osobu koju ne poznaješ, međutim nije nemoguće. Ja sam, lično , osoba koja ne može steći poverenje u svakoga. Odnosno, puno mi vremena treba da bi ga stekla i da bi verovala nekome u potpunosti. Tako je u privatnom životu, a tako je i na blogu. Pročitam puno postova najpre, pa tek onda odlučim da li je taj blog idealan i koliko je blogerka iskrena. Jesu li joj saradnje bitnije od čitaoca ili joj čitaoci služe samo kako bi dobivala stvari sa sajtova. Od početka svog rada na blogu, smrtno sam bila iskrena. Jer,prvo, ne znam lagati. Drugo, ne znam koga bih slagala takvim pisanjem njih, ili sebe ? :)

    ОдговориИзбриши
  11. Odlično napisan post! Ja iskrenost veoma, veoma cenim kod svega. Kako u realnom, tako i u onlajn životu. Ono što mrzim je neiskrenost. Šta ti znači ako me slažeš? Ispašćeš pametnija? Nekako, ipak mislim da se laž može provaliti. Ja sam na svom blogu sto posto iskrena i takva ću ostati do kraja svog blogovanja. Sigurno. Ne lažem nikoga ni u privatnom životu, neću ni na blogu.

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Svakako se slažem sa tobom. Blog je nešto što radim iz ljubavi, a ukoliko želim da mi moji čitaoci uzvraćaju isto merom, svakako se moram truditi i da budem izrazito iskrena sa njima.:)Divno si napisala ovo, Ančice <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post. Ja se teško otvaram ljudima i iskrenost mi je jako bitna, nebitno da li online ili u privatnom životu.

    Novi post: thepeachesandtea.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  14. Ja uživam u svakom postu koji ti napišeš, nebitno koja tema je u pitanju. Doduse ova mi se posebno dopala, jer se radi o jednoj jako realnoj činjenici,t e bih se slozila sa svime sto si rekla. Iskrenost je zaista jako bitna uvek, i svuda. Kako u privatnom zivotu, tako i ovde na blogu, jer se samo uz istu moze uspeti. Veliki lajk za ovo tvoje realno razmisljanje.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши