Jestivo zadovoljstvo u hladnim danima

23:01


Baš baš dugo nisam napisala neki recept, a svašta sam nešto pravila. Da budem iskrena, nedostajalo mi je fotkanje postupaka, a zatim i krajnjeg rezultata mog eksperimentisanja sa hranom. Međutim, ovog puta je prilika bila itekako specijalna - prvi rođendan bloga. Pa moralo se divno provedenih godinu dana proslaviti uz neki lepi slatkiš. Odlučila sam se za pravljenje torte, jer mi je najlakše da svećice ubodem u šlag. Malo Plazme, malo želea, kruna kao ukras, i dobitak je savršeno jestivo zadovoljstvo za ove hladne dane. Uživajte!


Na slici iznad vam pišu sastojci koji su neophodni, a ja ću vam objasniti postupak, koji je krajnje jednostavan. Dakle, prvi korak je da u jednu činiju sipate svu Plazmu i njoj dodajete malo po malo soka. Mešajte sve to rukom, i znajte da je gotovo tek kada dobijete čvrstu smesu. Dakle, pazite da ne preterate sa sokom (što se meni davno desilo, pa sam dobila kašu umesto čvrste smese...) i znajte da treba da bude gusto i stoji samostalno. 


Kada ste to uradili, smesi dodajete žele, prethodno iseckan na kockice. Sve to rukom pomešate da se lepo sjedini, pa na tacnu na kojoj će vam torta stajati izručite vašu smesu. Sledi da je lepo i ravnomerno blikujete. Moram da vam kažem da je količina želea odokativna i zavisi isključivo od vašeg ukusa. Tu sam da vam predložim i da ako ne preferirate žele, možete koristiti krem-bananice ili suvo gtožđe, ili pak kombinivati - odluka je na vama. 



Ostalo je još umutiti šlag i dekorisati tortu. Ja sam dodala malo crvene boje i nacrtala okvir i krunu, kao simbol svog bloga. Kasnije sam zabola i svećicu, a pomenula sam već kojim povodom je ovaj gest izazvan. :D


Brat je bio i više nego voljan da pomogne. :) Hvala, Luka! 

I to bilo to. Lako je, zar ne? Nema puno sastojaka, bez šećera je, brzo se sprema... odlična poslastoca za hladne dane. A i što baš danas ne biste odlučili da iznenadite članove porodice? 
Ako napravite išta slično, volela bih da mi pošaljete fotografiju i javite kako je ispalo, putem mejla ili Instagrama. 
I još samo jedna stvar, ako planirate da pravite tortu za neku veću priliku, odnosno za više ljudi, predlažem duplu meru svega, jer, kao što vidite na slikama, moja torta nije izuzetno velika i brzo se pojela.

Post o rodjendanu bloga: OVDE

Instagram: ananass_tq


Kakve vi slatkiše najciše volite u hladnim decembarskim danima?


You Might Also Like

19 komentara

  1. Ana draga, odlican post. Ako me secanje ne vara, ova torta napravljena he povodom godisnjice tvog bloga te mi je jako drago sto si podelila ovaj recept sa nama. Jako je jednostavan a izgleda vrlo ukusno, definitivno cu probati. poljubac❤❤

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  2. Da li je moguce da si napravila moju najomiljeniju tortu? Svake godine za rodjendan meni je mama pravi. Preukusna je! Zaista mi je drago da si izabrala bas ovaj recept. P.S. baner ti je prelep! :) <33

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo izgleda preukusno, moja mama stalno pravi nesto slicno. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Predivan post draga moja,jako mi se doapda recept moracu da siprobam <33 :)!Jako je i fotogenicno,pored toga sto je ukusno :)!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Svaka čast, ova tortica izgleda baš njami! :)
    Sigurno ću je nekada isprobati, jer baš deluje jednostavno za pravljenje! :)
    Odličan post! :*

    LITTLE BOX OF HAPPINESS

    ОдговориИзбриши
  6. Kako izgleda osoba koja ne može da ostane pribrana na samu pomisao koja vodi ka slatkišima,odlično znam, ali ja sada bukvalno blenem u ovu tortu i ne mogu skrenuti pogled ! Divna stvar, ova krunica kao ukraas je predivna i predstavlja samu asocijaciju na tvoj blog, što je sjajno. Jako se jednostavno pravi i mislim da će mi ona biti mali eksperiment tokom vikenda, javljam ti utiske ako ne polomim pola kuhinje i pokvarim sve şto se da pokvariti. Ljubim te :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo je zaista divan post. Torta zaista deluje ukusno, i sigurno je danas pravim. Sada ću ići da kupim potrebne sastojke. Poželi mi sreću!

    ОдговориИзбриши
  8. Jaoj, znam ovaj recept i zaista ga obožavam! Definitvno se jako, jako lako pravi a tako je ukusno, svaka čast Ančice <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  9. Pa ovo izgleda zaista predivno i estetski, a pretpostavljam da je takav i ukus, vidim da nije teško napraviti, pa se nadam da će mi ovaj post pomoći da nekad to napravim :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Pozdrav Ana. :)
    Post ti je odličan, mnogo mi se sviđa... :)
    Sećam se, kada sam bila mala, mama mi je pravila za svaki rođendan plazma tortu... odavno želim i ja da je pravim, ali ne može da se seti recepta... mada je ona koristila i margarin a i šećer koliko se sećam. :)
    Uglavnom, kao što si rekla, recept je mnogo jednostavan. Probaću ga sigurno, a mislim da će prva prilika biti moj rođendan. :)

    Napisala sam novi post, pa ako nisi pročitala, pročitaj ako želiš. :) http://andjelina-svastara.blogspot.rs/2016/12/decembar-kicenje.html

    ОдговориИзбриши
  11. Na samom početku da ti kažem da mi je jako žao što sam propustila tvoj prvi blogorođendan. Sa malim zakašnjenjem ti čestitam, tvoj trud se za ovih godinu dana isplatio, iako te ne pratim od početka, znam otprilike kako su izgledali tvoji prvi postovi, jer sam ih jednom prilikom čitala. Ne odustaj, pred tobom je svetla budućnost u ovom svetu. Zaista imaš dar za pisanje i zato se uvek radujem tvojim postovima.
    Torta mi liči na nešto čemu ja ni u kakvom slučaju ne bih odolela! Od samih slika ogladneh i najverovatnije ću je praviti nekad. :)

    introvertna-holandjanka.blogspot.com novi post :)

    ОдговориИзбриши
  12. Moraću ovo da napravim, izgleda fenomenaalnoo:))

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  13. Ovaj recept mi je poznat, mada ja uglavnom izbegavam žele bombone zato što i nisam baš neki veliki ljubitelj, ali kao što si i sama rekla - ova smesa je savršena kombinacija i sa drugim dodacima. Zaista predivan post! :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  14. Izgleda preukusno ❤


    http://angelinavukovic.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  15. Jaoo, pa ovo je preslatko! Baš lepo što si obeležila i van virtuelnog sveta blogorođendan.♥

    Pametno dete

    ОдговориИзбриши
  16. Hvala vam puno, jako mi znace vasi iskreni komentari! ♡

    ОдговориИзбриши