Misli koje će vas motivisati da ujutru ustanete iz toplog kreveta

23:11

Dragi moji, danas je poslednji dan prvog zimskog rapsusta koji imam, a predamnom je sreda, za razliku od prošlonedeljne, radna. Temperature su daleko ispod nule, sneg nas je počastvovao svojim prisustvom, a ministarstvo je odlučilo da je vladajuća situacija očigledno itekako pogodna za odlaženje na nastavu. Verujem da mnogima nije do toga, kad samo pomisle na sve te saobraćajne gužve, i hladne autobuske stanice, a potom i nedovoljno zagrejane učionice. Pa zato, večeras kuckam jedan post o kome razmišljam već neko vreme, ali mi se, eto, danas učinilo kao idealno vreme za objaviti ga.


 Volim kada je napolju hladno, a ja imam tu mogućnost da legnem u toplu postelju i obavijem se ćebetom ili jorganom. Nekako, tada osećam ogromno blaženstvo, kao i zahvalnost što sam tu gde sam. Međutim, kada alarm zazvoni ujutru u šest sati, sve je, samo ne lako, napustiti toplinu naših mekanih pokrivača, i započeti dan.


Ali znajte, nisu se svi probudili u toploj postelji i zagrejanoj sobi. Nisu svi imali priliku da noć provedu ušuškani i sanjajući slatke snove. Nisu svi dan dočekali bezbrižno, koliko god da se vama činilo mučno ono što vam predstoji. Dakle, prvo na pameti treba dam bude činenica koliki ste srećnici, i cenite to. 
Zatim samo razmislite šta je pred vama - jedan novi dan! Čitavih 15 sat, a verovatno i više, na raspolaganju! Pa nemojte klonuti duhom ako treba da učite, odete negde, ili izvršite nekakve obaveze. Lepo se isplanirajte, imate jako mnogo sati. Pa hajde sve to pomnožite sa 60, koliko je to minuta...


Da pogodim, imate želje? Maštate o mogućem i nemogućem? Zamišljate bolji život jednog dana? Hoćete veće, više? Razumem vas. Ali, znajte da se ništa neće samo od sebe dogoditi. Potreban je trud, i ulaganje, ali pre svega vaša dobra volja. Ako do kasno spavate, izležavate se, pa ko će napisati novi post? Ko će otići na trening? Ko će uslikati divan pejzaž? Ko će napraviti ukusne mafine, ili pak Sneška Belića? Ko će dobiti peticu u školi? Ko će naučiti nešto novo? Ko će napraviti korak naprad? Ko će odraditi gomilu sjajnih stvari i ispuniti dan? Odgovor je da to niko neće učiniiti umesto vas. Zato, razmaknite zavese, podignite roletne, i nasmejte se novom danu. Budite srećni što vas zraci Sunca obasjavaju, i prepustite se mislima. Izležavajte se koji minut, rasanite, a onda čilo i veselo ustanite iz kreveta. Odradite par vežbica rastežanja. Umijte se hladnom vodm. Spremite energični doručak.
Ne možete ujutru bezvoljno ustajati, pa gde je tu vaš lepi osmeh? Gde je iščilela nada i želja da se uplovi u nove avanture? Uostalom, po jutru se dan poznaje...
Ne dozvolite da vam iz šaka izmigolje svi posebni trenuci koji vas čekaju, i ne propustite ono što život čini lepim.
 Radite sve što volite, i ne odustajte nikada od onoga što vam je bitno. Upamtite, vreme teče, a ako ga ne iskoristite kvaliteto, proteći će kao da ga nije ni bilo, a posle će vam biti žao.
Zato na noge lagane, jer danas je novi dan!


Kako izgleda jedno vaše buđenje rano ujutru?

Instagram: ananass_tq


You Might Also Like

32 komentara

  1. Veoma kreativan i zanimljiv post draga. S' obzirom da sam druga smjena i da se ne budim toliko rano, ustajanje mi i nije teško, ali dok sam išla ujutru u školu, vjeruj da mi nije bilo do života. Divno si sve napisala, divno opisala, i tako divno rekla da je pred nama još jedan dan koji treba da bude poseban!♥♥

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Super post! Slike mi se stvarno dopadaju, kao i tvoj način razmišljanja:)
    Oduševljena sam!♥

    http://katarininsvijet.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo citam u 6 i 30, u toplom krevetu haha. Moram ti priznati da ne ovaj post jako dobar i da je ovaideja za post odlicna. Mislim da cu se sada puno lakse ustati :)

    MMara

    ОдговориИзбриши
  4. Draga, preedivan i zanimljiv post kao i uvijek, stvarno mi se sviđa tvoj način razmišljanja! ♥ Slike su toptop ☺

    Chanceux

    ОдговориИзбриши
  5. Ja ću samo reći ovo: evo sad je trebalo da ustanem i ja reko' aj da pročitam sad ovaj post, možda pomogne. I da. Pomogao je. Uspela si na najbrži način da podigneš iz kreveta Katarinu Marić. Svaka čast devojko!

    introvertna-holandjanka.blogspot.com najava za Q&A

    ОдговориИзбриши
  6. Ti mene svakim novim postom oduševljavaš! Nije mi problem buditi se ujutro, koliko mi je problem biti u školi, volim ja nju, ali te učionice, uopće nisu tople, (osim ak zagrliš radijator), a dvorana još gora! Plus volim ja i hladnoću, ali ujutro na -22 ipak mi je draža kuća, a ne put do škole. No, kad voliš zimu, to jednostavno izbrišeš, jer ima previše razloga da budemo sretni svaki dan, nego da se deprimiramo.

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  7. Super post kao i fotografije!Ovaj post ćemi sigurno pomoćikada ja budem trebala u školu. :-) <3

    anastasjastyles.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  8. Okej, ovakav post mi je definitivno trebao... :)
    Meni nije ni malo teško da se probudim, ali kada je u pitanju ustajanje iz kreveta - nemoguća sam...
    Isuviše originalan i na sjajan način napisan post! :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Ana, ovaj post je predivan, složila bih se sa svime što si napisala. I ja sama na ovo vrijeme najviše volim biti kod kuće, umatiti se u deku i jednostavno uživati, žao mi je što je to tebi oduzeto, jer si krenula već u školu, ali sam ipak iuživala u ovom postu i fotografijama

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  10. Meni ustajanje rano ujutru jako teško pada, ali kad se mora, mora se. Jutro ne može da mi počne bez kafe.
    Divan post! :)

    Giveaway je na mom blogu-----> Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne pijem kafu, ali svakako imam svoje načine za razbuđivanje. Možda bih mogla i tome pisati? :D

      Избриши
  11. Predivno napisan post! Moram reći da nisam zadovoljna odlukom ministarstva, pre svega zbog snega i hladnoće, ali šta je tu je. Rukavice, šal i kapa su zakon! Inače, ja sam osoba kojoj nije problem ni da rano ustane, a ni da se odvoji od kreveta. Nekako, kad mislim o stvarima koje treba da uradim, pre svega slikanje za blog, dok je još svetlo, nije mi nikakav problem da ustanem!<333

    ОдговориИзбриши
  12. Znaci ovaj post je kao stvoren za mene, tako da ti hvala puuuuno na pomoci :D Toliko si inspiracije unela u moj zivot, stvarno si neverovatna :) Slike su bozanstvene, nisam mogla da odvojim pogled od njih haha :D Nama su raspust ipak produzili zbog vandredne situacije, ali verujem da cak i da nisu to uradili, posle ovako predivnog posta ne bi mi bilo toooliko tesko da odem u skolu :) <3

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Odlican,lepo napisan post pun inspiracije.Drago mi je sto mlada devojka poput tebe razmislja na tako pozitivan i zreo nacin :)

    https://suzastil.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  14. Ovaj post mi je taaaaako bio potreban hahaha.Hvala tii <3
    Ja zivim u Vojvodini pa mi raspust traje do 16. ali mi zato necemo imati raspust u februaru.Ovaj sneg i hladnoca su tako grozni ali i pored toga nasa je obaveza da idemo u skolu haha.Procice i ovi dani.Tvoje razmisljanje je odlicno,veoma zrelo.Svaka cast na tome!

    Novi post ---> girlsstuffblogg.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti! ♥
      Znam da je vama raspust drugačije raspoređen, ali svakako mislim da ti post može biti od koisti kada pođš u školu :D

      Избриши
  15. Ovaj post mi se jako dopada, bas mi je dao motivaciju!♥
    Pogledaj moj blog ako zelis: majalivinglife

    ОдговориИзбриши