Znam šta želim

00:43

Imam 16 godina. Mlada sam. Sanjalica sam. Razmišljam o životu. Sasvim sam obično dete. Tinejdžer. Idem u školu, izlazim sa prijateljima, treniram u slobodno vreme. Čitam knjige, fotografišem, pišem blog, knjigu. Smejejem se, stvaram umetnost, cenim male stvari. Šetam gradom, gledam oblake, radujem se kiši. A možda ipak nisam tako obična? Možda sam izuzetno posebna?
 U mojim grudima kuca srce koje žudi za ostvarenjem snova. Srce koje nije kameno, i ne može odoleti izazovima. Srce koje snažno lupa iz trena u tren, podsećajući da vreme prolazi, a ja odrastam. Nisam mala kao nekad, i nemam želje kao tada. Sada sam zrelija. Razmišljam drugačije. Želim drugačije.
Ljudi oko mene me mogu osuđivati. Mogu me smatrati klinkom, mogu prekoravati. Mogu upirati pogled u mene, i mogu misliti šta god im se prohte. Ali šta ja imam s tim? Ništa. Neka vode svoj život, mene ne zanima. Ne zanima sve dok imam svoje snove, nade, i znam šta želim da imam, i ko želim da budem.


Da li ste se nekada zapitali koja je svrha vašeg života? Zašto postojite, zbog čega ste tu gde se sada nalazite? A da li ste mislili ikada o svojim životnim ciljevima? O svemu što istinski želite da urabite, postignete, ostvarite? Jer ja jesam, i to više puta. 


Razmišljanje o sličnim temama me je nagnalo da pomislim na prolaznost. Prolaznost u smislu da nešto ovog trenutka traje, već sledećeg puf - nestane. Tenutak kada je nešto bilo prosto iščezne i otkotrlja se u zaborav. 
Mi sada živimo, sada postojimo. Naši životi se odvijaju u ovom trenutku. Ta mi smo samo jedna mala zvezda, zalutala u beskonačnost i beskrajnost vasionr. Sve je neizvesno. Ne znamo šta će biti posle. Ne znamo kada će se sada završiti.


Ali ono što znam jeste da je moj živit vredan. Moje postojanje je bitno. Ako ne drugima, a meni je.
U mojim rukama se nalazi sadašnjost koja pripada samo meni, i niko nema prava da mj je oduzme ili određuje njen tok. Ja odlučujem o tome kako ću provesti svoje vreme, i hoću li se jednog dana ponosno osvrnuti i pogledati iza sebe, ili ognuti glavu i tiho žaliti sa izgubljenim. 


Želim da uvek mislim pozitivno i činim dobro. Želim da gledam iskrene osmehe oko sebe, i da meni lice uvek krasi jedan takav. Želim da budem okružena ljudima koji mi znače, i kojima ja značim. Želim da srećna dočekujem svaki novi dan. Želim da budem uspešna, da pušem, da objavljujem knjige. Želim da fotografišem. Želim da upoznam svoju srodnu dušu. Želim da radim ono što volim i što me ispunjava. Želim da nikada ne pokleknem pred izazovom ili preprekom. Želim da hrabro koračam napred. Želim da uvek imam svoje mišljenje, i poštujem ga. Želim da ne dozvolim nikome da mnome upravlja. Želim da zauvek ostamem dete u duši. Želim da budem dobar čovek. Želim da sam uvek ponosna na sebe. Želim da nikada ne zaboravim ko sam i odakle potičem. Želim da u živim život, a ne životarim.
Želim da svoje trenutke sadašnjosti učinim vredne pamćenja.





Koji su vaši životni ciljevi?



You Might Also Like

27 komentara

  1. Анониман1. март 2017. 07:35

    Jestem Polką, nie znam Twojego języka ale przeczytała tekst i wszystko rozumiem :) świetny wpis i cudny zwierzak. Pozdrawiam i całuję, Klaudia :*

    www.fancycares.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. U posljednje vrijeme nailazim na sve više inspiracionih postova, koji barem mene lično inspirišu i da budem iskrena i ovaj tvoj je jedan od tih. U posljednje vrijeme se i sama često zapitam isto, šta je to zapravo svrha mog života? Možda si upravu, možda treba živjeti u sadašnjosti i u ovom trenutku, definitivno se ne obazirati na prošlost, ali kako-tako razmišljati o budućnosti. Kao što i sama kažeš svačiji život je vrijedan i svako ima svoju svrhu na ovome svijetu :D

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман1. март 2017. 13:09

    Predivan post, draga. Jednostavno sam plakala dok sam ga čitala. Toliko dirljiv, toliko iskren. Do sada se nisam zapitala ništa slična kao zašto sam stvorena da živim? Ali sada jesam i shvatila sam da ne treba da živimo ni u prošlosti niti u budućnosti, već u sadašnjosti. Ako previše brinemo o prošlosti ili o budućnosti, ili pak o nečemu drugom nećemo imati prilike da okusimo ukus života. Nećemo biti svesni šta se dogaža oko nas jer nismo obratili pažnju na to. Još jednom, post je predivan.

    Novi post je na mom blogu: laAdda

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam baš prije koji dan pisala tekst za jednu izložbu koju radi moja nastavnica iz vjeronauka i upravo sam se dotaknula tih pitanja. Moram priznati da razmišljamo na dosta sličan način.
    Zaista predivan post, svaka ti čast. <3


    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Divan post.Nadam se da ćeš ostvariti sve svoje ciljeve!Ta životinjica,kornjača ako se ne varam haha, je preslatka!:)

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  6. Stvarno predivan post... Ne mogu ništa drugo reći osim toga. Nadam se da ćeš jednoga dana sve te želje i snove ostvariti. Ovaj post je nešto predivno napisano, toliko iskreno i sa ljubavlju napisano. Svaka ti čast :D
    Novi post -> This Is My Life

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post draga. Iskreno, o ovome često razmišljam pred spavanje, koliko je živvot kratak i da moramo da uradimo stvari koje želimo u baš tom trenutku. Zaista divno napisano ♥


    Die with memories,not dreams

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni nekako pred spavanje takve misli dolaze, hehe :D
      Hvala najlepše! :D

      Избриши
  8. Čitajući ove divne reči, osećala sam se kao da sam ih sama napisala, ali zaista <33 Ančice moja, stvarno ostavljaš na mene divan utisak i uvek se osećam tako bezbrižno dok čitam tvoje spisotine, pa ti, stoga, hvala što si mi ovim postom utrostručila dobro raspoloženje <33

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Ana, ja sam prosto bez teksta. Stvarno divan tekst prepun divnih riječi. Moram da priznam da nisi neobična jer ako si ti neobična onda sam i ja :D. I ja sam neko ko je velika sanjarica, iako je mali čovjek. I ja sam neko ko žudi za svojim snovima i željom da ih ostvari, a svako ostvarenje navodi ga da sanja i dalje i da ide ka tom cilju. A srce neumorno kuca i raduje se, čak i onda kada ga povrijede. Zaista sve pohvale za ovaj post.

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши
  10. Ajme, koji post. Divno, ne znam što da ti kažem osim da ću biti među prvim osobama koje će kupiti tvoju knjigu jer s ovakvim pisanjem izdat ćeš ih mnogoo!☺♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман4. март 2017. 11:53

    Svaki put se iznova začudim kako zrelih djevojaka i prekrasnih blogerica ima u našem kraju! Jednostavno inspirirate! Zapratila sam te.

    Lijep pozdrav s bloga...
    Kalopsia

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican post. Nadam se da ces ostvariti sve svoje zelje i ciljece. ♥

    Ako zelis uclani se na moj blog, uzvratit cu. :)

    http://littledreamer30.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши