7 sitnica koje bi trebalo da uradite pre nego što izađete iz kuće

00:47

Bliži se moj omiljeni praznik, a verujem i većini jedan od voljenijih. U pitanju je Uskrs, a kako je danas Veliki petak, dan kada se farbaju jaja, ja sam preuzbuđena, prvenstveno zbog činjenice da smo mama i ja malo uposlile svoje moždane vijuge, ali i pretresale internet, te osmislile neke kreativne ideje za krašavanje jaja. Dokupile amo i sitnice koje će nam biti potrebne za dekoraciju. Kako većinu ovoga radimo po prvi put, ne znamo kakvi će ishodi naposletku biti, ali ja ću svakako uslikati mnogo fotografija i sa vama podeliti naša dela. 
Međutim, želim danas da se zabavim time, ali sutra da sa vama podelim svoja iskustva, ideje i predloge. Za ovaj post sam pripremila nešto što nema veze sa Uskrsom, a već dugo želim da napišem. Svakako vam može koristiti bilo kada - a to je 7 sitnica koje bi trebalo da uradite pre nego što izađete iz kuće, bilo gde da ste se uputili.


•TORBA/RANAC
Prva na listi obaveznih stvari koje treba da uradite jeste da na brzinu proverite sadržaj svoje torbe ili ranca, i prekontrolišete jel sve tu. Nikada nije na odmet odvojiti par sekundi za takvu radnju, a bićete sami sebi zahvalni što ste primetili da ste nešto zaboravili, a zatim otišli po to i spakovali.

•PROGNOZA
Iako nekada očekujemo izuzetno sunčan dan, kiša nas lako može iznenaditi svojim prisustvomm jer ne prepoznaje se baš svaki dan po jutru. No, bacite vi pogled za svaki slučaj na prognozu na tv-u ili zavirite u aplikaciju na telefonu, a potpm spakujte neki mali kišobran ili duks, jer nije na odmet. Obavezno se pozabavite i vrstom obuće koju birate, jer platnene starke ne podržavaju iznenadno nevreme.


•RERNA
Nema se šta mnogo reći - jako je bitno da je rerna isključena, kao i svi uređaji na struju koje ste koristili pre polaska. Posledice mogu biti ogromnih razmera ako to ne učinite.

•BATERIJA
Koliko mi se samo puta dešavalo da u školu idem sa 10% baterije. Samo 10% posto! I posle mi kriv đavo što ne mogu da se javim, pošaljem poruku, uslikam nešto, ili jednostavno vidim koliko ima sati. Zato, obavezno makar pola sata pre polaska, proverite stanje svoje baterije, i ako je  kojim slučajem potrebno, priključite na punjač. Jeste da nije dobro, ali ipak će tih pola sata napajanja uspešno dodati koji posto, i služiti dok se ne vratite kući i ponovo stavite da se puni.

•SVETLA
Još jedna jako prosta stvar: pogasite svetla. Vaša soba, kupatilo, kuhinja, hodnik... Gasite svetla, štedite energiju, čuvajte prirodu. :)

•VREME
Bilo bi dobro da zante koliko ima sati u trenutku kada napuštate dom, jer se može desiti da kasnite, pa bi trealo da budete svesni toga da morate malo da ubrzate korak. S druge strane, što se meni gotovo nikada ne dešava, a to je da ste dosta poranili, pa možda još ne morate ni da krenete, ili pak imate priliku da se lagano šetate do mesta na koje ste se uputili.


•POGLED U OGLEDALO
Našminkane, očešljanje, sređene i spremne za polazak. Ali samo sekundu odvojite, ne biste li bacili poslednji pogled u ogledalo pre polaska. Nikada ne znate kakvu sitnicu možete uočiti, poput izgužvanog rukava, ili ruža na zubu. U krajnjem slučaju, samo se pogledajte i kažite sebi da ste prelepe. :)

Uživajte danas, u farbanju jaja i pripremanju nedeljne trpeze, a ja vam se sutra javljam, sa postom koji sam vam u uvodu spomenula.

Šta vi obvezno radite pred izlazak iz kuće?

Instagram: laananass


You Might Also Like

23 komentara

  1. Jooš jedan divan post na tvom blogu *---*
    Daješ stvarno odlične savete i celoukupan post uvek izgleda prelepo, slažem se sa svim ali naročita sa ogledalom, baterijomi gašenjem svetla <3<3<3 To su mi ono prioriteti :9

    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako koristan i originalan post, odličnoo napisano! :D <33

    Chanceux

    ОдговориИзбриши
  4. Predivan post, slicne stvari i ja uradim od nego što izadjem ❤! Jako originalan post jedva čekam da vidim kako si ukrasila jaja ❤❤❤!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan, kreativan i koristan post! :)
    Prije izlaska iz kuće mi je najbitnije da su ključevi, mobitel i mala svota novca ''za svaki slučaj'' kod mene.



    Le Sagittaire

    ОдговориИзбриши
  6. Super post! Definitivno mi se mnogo puta dogodilo da zaboravim ugasiti svijetlo u sobi i zaboravim napuniti bateriju na mobitelu... Jako originalan post :*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post -> This Is My Life

    ОдговориИзбриши
  7. Većinom sve ovo radim. Stvarno se ne sjećam kada sam izašla van sa manje od 30% baterije na mobu, nije zbog toga što ne mogu bez njega, nego jer znam da nesreća uvijek uhvati kada se najmanje nadaš, a stvarno ne bih željela da onda ne mogu pozvati pomoć. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  8. Eh, ja u koliko god sati da počnem da se spremam, uvek na kraju kasnim, tako da nemam vremena za sve ove sitnice, ali što se baterije tiče, uvek isplaniram unapred kad da počnem da je punim i to.
    Divan post, tvoji su saveti, kao i uvek, veoma korisni. Jedva čekam fotografije Vaskršnjih jaja! :))

    introvertna-holandjanka.blogspot.com - novi post

    ОдговориИзбриши
  9. Vrlo originalan i kreativan post, baš mi se dopada.Radim skoro sve od navedenog, ali mi se vrlo često dešava da iz kuće izađem sa 10% baterija, ili čak i manje. Izludim sama sebe u tavkim situacijama. Još jednom, predobar post draga♥


    http://sosihappylife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Jako originalan post. Moram priznati da se ovoga nikad ne bih sjetila. Skoro sve navedene stvari uradim i sama, kao što su pogled u ogledalo (da, narcis sam xd), nikada ne izlazim sa slabom baterijom, no velika mi je ggreška što apsolutno nikada ne pogledam prognozu,pa mi se često dešavalo da ne ponesem kišobran, pa pokisnem xd

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  11. Divan post. Ovo prvi put čitam i stvarno sam oduševljena. Nikad prije nisam pročitala ništa slično i sve pohvale na originalnosti. Ja, iskreno, prije svakog izlaska moram da provjerim da li imam palome sa sobom, a onda tu dođe i flašica sa vodom. Bez te dvije stvarni ne polazim vani. Ostalo sve može da sačega, naravno, osim kućnih aparata :D

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши