Živim dok živim

19:44

Živimo život koji imamo. Ja, ti, neko treći ili deseti, svi smo mi rođeni, i svima nam je podaren zemaljski život. Vreme teče. Godine se nižu, a nije tajna da će svakome od nas jedna biti poslednja. Doći će i to jutro koje nećemo dočekati, dan koji nećemo proživeti... ali iza toga stoje brojne godine i trenuci koji čekaju na nas.


Samo jednom imamo 12, 16, ili 30 godina. Samo jednom imamo priliku da zablistamo, da pokažemo šta umemo. Sad ili nikad. Iskoristite trenutak, ne čekajte posle, jer vreme će proći, vaše posle će doći, a vi to nećete ni znati, nego ćete biti u potrazi za nekim drugim posle, i tako u nedogled. Ustanite ujutru iz kreveta nasmejani. Radujte se novom danu. Otvorite prozor i punim plućima udahnite svež vazduh. Dozvolite da vas zaplahne osećaj miline i zadovoljstva. Uradite sve ono što ste jednog dana želeli. 


Izađite napolje, pa čak i jednom kada imate sutradan bitan test.Trčite po kiši. Kažite nekome da vam se sviđa. Isprobajte rolerkoster koji vam se čini najstrašnijim. Vratite se kasno kući. Izađite sa prijateljima, u klub ili na neko mirno mesto. Napravite kolače. Odgledajte horor film. Probušuite još jednu rupicu na uvetu. Naučite da klizate. Častite se u poslastičarnici. Upišite se na neki sport ili kurs. Kupite haljinu za koju ste dugo štedeli. Ili fotoapat. Ili bilo šta što će vas usrećiti. Iznenadite nekoga, obradujte. Kažite sebi u ogledalu da ste prelepi. Smejte se glasno. Pevajte glasno. Lajte na zvezde. Volontirajte. Učinite nešto dobro, humano. Pomozite nepoznatoj osobi. Dignite visoko ruku kada traže dobrovoljca. Putujte. Šetajte. Otkrivajte. Učite. Čitajte. Maštajte. Radite sezonski posao. Obucite najotkačeniju odeću koju imate. Ne osvrćite se na mišljenja drugih ljudi, jer nisu ona ta koja će vam sutra zatrebati. Jedite slatko i slano. Nosite crveno i roze. Spajajte nespojivo. Stvarajte sopstvene kombinacije, i ne obazirite se na tuđe standarde, i tuđa očekivanja. Imati prioritete stoji, ali jeste dozvoljeno katkad preći granicu. Iskočiti van margina, i živeti život punih pluća - i po svojim pravilima. Ne dozvolite da neko drži konce vašeg života. I ne dozvolite da vam neko ruši snove ili kvari svet koji pažljivo gradite.


Upamtite, život nije kao peščani sat, da kad vreme istekne, samo okrenemo i ono će krenuti da ispočetka teče. Ne, kada naše vreme istekne, tu je kraj. Život je dar koji smo svi zaslužili, i ovaj koji imamo treba da cenimo i budemo zahvalni na njemu. Ali treba i da naučimo kako da ga živimo, a ne samo protrčimo kroz njega. Jer jednog dana, svako od nas će se osvrnuti na svoje 'najbolje godine', i zapitati gde su prohujale. Nemojte sebi dozvoliti da čeznete za izgubljenim vremenom, propuštenim prilikama, neostvarenim željama... Nemojte sebe dovesti do tog čina. Budite svesni da smo živi danas, sada, i nalazimo se u ovom trenutku. Uživajte u njemu - jer to je svrha života.


Iskoristote svoje najbolje godine, jer nikada nije kasno. Lenjost nije izgovor, kao i nemanje vremena. Jer svima nama dan traje 24 časa, samo je pitanje kako će svako svoj organizovati i na šta iskoristiti. Sve je u tome da pozitivno mislimo, damo sve od sebe, i nikada ne gubimo nadu i volju. Izazivam vas da svoju sadašnjost učinite uzbudljivom i vrednom pamćenja. Ne dozvolite da vas strah savlada, ili nešto deseto spreči u življenju svog života - jednog jedinog koji sada imate, i u tome da uvek budete najbolja verzija sebe. Živite dok ste živi.


Šta je najluđe što želite u životu da uraite?

Instagram: laananass
Postovi koji bi vas mogli motivisati: 


You Might Also Like

16 komentara

  1. Ovo je jedan, ako ne i najbolji post koji sam pročitala. Predivno si posložila riječi i rekla mi ono što već neko vrijeme čekam da čujem, jer si sama ne smijem reći.
    Ima mnogo stvari koje bih voljela, željela i hoću isprobati, te mi je trenutno na pameti da si odvojim nekoliko mjeseci ili godinu koju ću provesti putujući i stanujući na mjestu u kojemu su kultura i svakodnevnica drukčije od ove na koju sam navikla.


    Le Sagittaire

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan post, zaista si me dirnula. To je sve ono što bih i sama rekla i pomislila, apsolutno se slažem sa tobom ❤! Divno osmišljeno i realizovano, fotke su divne draga moja ❤❤❤! Ljubim te! Život jeste jedan i treba ga maksimalno iskoristiti ❤!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je jedan od najboljih postova koje sam pročitala. Mnogo me dirnuo, jednostavno sam oduševljena.

    mysweetlandd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. http://karlastoriesdiary.blogspot.com follow her she will follow back

    ОдговориИзбриши
  5. Predivno napisan post, baš dirne čovjeka u dubinu duše. Trudim se svaki dan biti sretna i ne stvarati si propuštene prilike. Često ne marim za ljude koji mi govore da nešto radim pogrešno jer kako oni znaju da je njihov način pravilan, a moj ne. Kad obučem roze boju, misle da sam djetinjasta, kad crnu da sam emo, podbacuju neke moje odluke, kažu da sam godinama ganjala budalaštine u svijetu sporta, ali zar nije u tome poanta života? Da nađemo nešto što nam prija, da se zabavimo i da pokažemo svoju posebnost. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  6. Početak mi je bio nekako depresivan, ili sam ja to tako shvatila. Slažem se da bi trebalo da se oslobodimo straha, i svaki dan da uradite nešto čega se plašite, jer je to svrha života i uspeha. ☺
    Tvoj blog blista, kao i način pisanja. A posebno što nas privuče jeste način razmišljanja i kako to preneses, tako da ti se divim! ☺ ♥
    nMedusaa

    ОдговориИзбриши
  7. Tako savršeno napisano, nemam reči... Sve što bih napisala se nalazi u prethodnim komentarima. Zaista, divno. Carpe diem!

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Odavno me nije bilo na blogu, te sam se ozelela cele ove blogsvere. A kao slag na tortu, izadje mi ovaj tvoj post, i ulepsa mi bukvalno ceo dan, ali zaista! Veoma realna tema, odusevila si me svojim razmisljanjem i pisanjem! Slozila bih se apsolutno sa svime sto si i sama rekla. Zaista treba ziveti zivot punim plucima, jer je on jedan! Uzivala sam citajuci, draga moja Ana!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  9. Predivan post... Predivno sastavljeno... ^_^ Prelepe slike <3

    Novi post https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  10. Draga Ana, post je prosto savršen! Napisan je jako zrelo i definitivno mi je ulio motivaciju za puno različitih stvari :). Slike su predivne, kao i uvek ♥.

    ОдговориИзбриши
  11. Ovo je fantastično.
    Zapratila sam vas, ako želite uzvatite mi :)
    http://fashiontrendsfashionblog.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  12. Meni je ovo bilo predivno, ali zaista, zaista predivno!

    želim da uradim toliko toga, da toliko toga probam, da se potrudim da svaki trenutak iskoristim na najbolji mogući način, da mnogo toga uslikam, da sve zabeležem i prrikupim u svom sećanju, a definitvno me je tvoj post još više podstakao na to. Jednom se živi!

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post, nakon kojeg će se svi nešto zapitati. Moram biti iskrena da u posljednje vrijeme pokušavam svaki dan iskorititi maksimalno, učiniti ga posebnim, jer, kao što si i na početku posta rekla nikad ne znamo kada će doći taj posljednji dan, a i ko zna da li ćemo dočekati posljednje jutro. Trudim se da sve maksimalno iskorstim i da mnogo toga isproba, zapravo želim sve da isprobam dok sam još mlada, jer kako kažu ''Jedan je život''.

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  14. Great post, Darling! I really liked the photos <3
    I'd be happy blogging friendship and mutual subscription (I subscribed to your blogger) ♥
    Have a nice day!
    Julia Shkvo

    ОдговориИзбриши
  15. Draga Ana, moram priznati da si me oduševila ovim postom. Iako sam neko ko se budi nasmijan i u svemu vidi samo pozitivu i onu dobru staru narodnu "svako zašto ima svoje zato", ne mogu ostati ravnodušna na ovaj post. Stvarno je odličan. Nadam se da će doprijeti do mnogih glava i pokrenuti ljude sa mrtve tačke. Mrzim kada čujem - ima vremena, sutraću ja to. Ne, nema ga. Živi sada i za ovaj trenutak. A rolerkoster je sila i ko nije bio na njemu treba da ga isproba :D

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши