Spremna za novu školsku godinu?

23:38


Svesna današnjeg datuma, a svesna i sutrašnjeg, kuckam ovaj post kao jedno zbogom avgustu, zbogom letnjem raspustu, i zdravo prvom septembru i novoj školskoj godini. 
Šta reći sad, da je brzo prošlo, nije, da se razvuklo na mesece i godine, opet nije. Da sam vreme uzaludno potrošila i lenčareći ne radila ništa, svakako da nije. Ne, ja sam svoj letnji rasput jako lepo provela, i može se reći da mi je ovo najbolji do sada. Putovanja, druženja, upoznavanje, fotografisanje, pisanje, osmesi, avanture... Ta malo je reći da sam protekla dva i kusur meseca zaista uživala i prepustila se čarima leta, ako tako mogu da se izrazim. Ali sada, pa, sada je došao prvo septembar. Došlo vreme kada se polazi u školu, neko po prvi put, a neko po drugi, treći, ili četvrti, gazi istim hodnikom i seda u dobro poznate drvene klupe. Došlo je vreme kada se iz ormara vade torbe, rančevi, kada se po fiokama kopa u potrazi za zaostalim priborom za pisanje, kada se odlazi u knjižare sa namerom da se šačica pronađenih olovaka i svezaka u kući obnovi, da se biraju najlepše sveske, i kupe flomasteri ili tempere, iako dobro znamo da nam neće biti potrebni u školi. Vreme kada se i ormar obnavlja, kada se kupuju nove patike, one za školu. Vreme kada se ne ostaje do kasno noću budan, a ustaje se u cik zore.Vreme kada se alarm navija u zoru. Vreme kada se omrzne pesma koja je postavljena za isti taj alarm.  Vreme kada se vraćamo novim obavezama, i starim navikama. Vreme kada postajemo odgovorniji, kada postajemo oni stariji u školskom hodniku. Vreme kada se hvatamo za glavu što nismo čitali lektire tokom raspusta, a već druge nedelje se radi ona obimna.Vreme kada prevrćemo očima na činjenicu da ćemo neke osobe gledati svakoga dana, a opet smo srećni što se sastajemo sa onima koji su nam dva meseca falili. Vreme kada ponovo znamo koji je dan u nedelji, i u skoro svakom trenutku koliko je sati. Vreme kada se uči redovno, svakog dana, sa dozvoljenim povremenim zabušavanjem. Vreme kada se traže stariji đaci da nam prodaju polovne knjige. Vreme kada se u vazduhu oseća nadoleća jesen. Došlo je vreme kada još jedno leto i raspust postaju divna uspomena. Došlo je vreme za promene, vreme za nove avanture i doživljaje. Došlo je vreme nove školske godine. 
Srećno!


U koji razred ste pošli?
Kako ste proveli svoj letnji raspust?


Instagram: laananass


You Might Also Like

15 komentara

  1. Draga, prije svega želim ti srećan početak nove školske godine i da bude puno petica. Pored toga modam da ti uputim sve pohvale za ovako divan post. Zaista si to napisala na najdivniji način, kako samo ti to umiješ.
    Želim ti lijep vikend!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! Meni je veoma brzo prošao ovaj letnji raspust. Inače, krećem u 8. razred :D

    http://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Sretan ti polazak u novu školsku godinu,nadam se da ćeš ostvariti sve svoje ciljeve!
    Odličan post,sve si divno napisala.♥


    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
  4. Fotografije su kao i uvijek topp *--* Sretan polazak u školu!!
    Novi post -> This is my life

    ОдговориИзбриши
  5. Moj letnji odmor jos uvek nije zavrsen jer sam student, pa mi skolska god. pocinje tek u oktobru.
    Zelim ti srecnu novu skolsku god. i puno uspeha! :)

    Giveaway je na mom blogu ➡ Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  6. Zaista predivan post! Krenula sam u deveti razred i mogu ti reći da mi je ovo bio najbolji ljetnji raspust do sada! Provela sam ga veoma lijepo.
    Želim ti sreću u novoj školskoj godini! :)

    mysweetlandd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post, baš mi je neki tako motivišući trebao :)♥. Ja sam juče krenula u prvi srednje i za sada mi se društvo čini okej, a za nastavnike ćemo videti :).

    ОдговориИзбриши
  8. Ovaj ljetnji raspust mi je bio za nijansu lošiji od prethodnog, ali opet je bio sjajan. Sad polazim u deveti (završni) razred osnovne škole i baš mi je žao što se sve završava. No dobro..
    Post je zaista odličan, naježila sam se čitajući. Želim i ja tebi puno sreće u novoj školskoj godini! ♥♥♥

    Q&A -> https://innisall.blogspot.com/2017/09/kako-ce-blog-funkcionisati-tokom.html

    ОдговориИзбриши
  9. Moram priznati da mi je ovaj raspust bio najljepši otkad ih pamtim jer sam stvarno radila svašta, a i kako ti kažeš nije se razvlačilo previše niti je bilo prekratko. Ja ove godine polazim u deveti razred i nekako, kada pomislim da ću krenuti u srednju školu me malo hvata neko uzbuđenje ali i strah, i svjesna sam da moram ovu zadnju godinu iskoristiti najbolje. Sjajan post, definitivno <33

    ОдговориИзбриши
  10. Predivan post draga moja, želim ti sreću u novoj školskoj godini 💙! Fotografije su divne 💙!

    ОдговориИзбриши
  11. Divno si napisala ovaj post i predstavila još jednu novu školsku godinu po svim njenim poznatim karakteristikama. Takođe drago mi je što si tako dobro provela ovaj letnji raspust! Hvala i srećno i tebi takođe!

    Milicaimp.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  12. Definitivno je i meni ovaj ljetni raspust bio jedan od najboljih, ali eto svemu dođe kraj, to je činjenica. Sretno u novoj školskoj godini :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  13. Savrseno napisano, kao i uvek :) Uzivala sam citajuci svaku recenicu i gledajuci najbozanstvenije slike na svetu. I meni je letnji raspust prosao sjajno, svasta sam radila i uzivala u svakom mogucem danu, a uz sve to sam i lencarila, tako da je zaista bilo super <3
    P.S. Molim te udji na link ispod, jer imas jedan komentar, pa bih volela da ga procitas.

    https://blogteenqueen.blogspot.rs/2016/08/ja-sam-lepa-ti-si-lepa.html

    ОдговориИзбриши
  14. Sjajan post, draga. Želim ti srećan početak nove školske godine. Sada krećem u 7. razred, a već su počela rzamišljanja o prijemnim ispitima koje me čekaju sledeće godine, haha.

    Adda's life

    ОдговориИзбриши