Dočekati oktobar u Beču?

23:16


Ako me pratite na Instagramu, znate da sam nedavno bila na jednom putovanju. U pitanju su tri evropske države, i tri divna grada koja sam posetila po prvi put u životu, i malo je reći da sam oduševljena. Za pet dana, obišla sam Budimpeštu, Bratislavu i Beč, i iako kratko, vreme koje sam tamo provela bilo je izuzetno kvaliteno i odlično iskorišćeno. Volela bih da sam duže ostala i mogla još da uživam u raskoši  koja je tamo prisutna, ali eto, školska ekskurzija traje toliko.
Dosta toga sam obišla, naučila, saznala, mnogo fotografisala, uživala, i utisci koje sam sa sobom u svoj Beograd ponela, divni su.
Ovo će biti post sa mnogo slika i malo manje teksta, a uglavnom ću vam reći šta je na fotografijama ili podeliti sa vama neku zanimljivost vezanu za gradove u kojima sam bila, u nameri da vam makar malo dočaram atmosferu koja je vladala. Uživajte!


Prvi grad je Budimpešta. Bio nam je usput, pa se nismo predugo zadržali - svega dva sata. Za to vreme sam posetila Trg tri heroja, u centru sa statuom arhanđela Gabrijela, a zatim i prošetala tudašnjim ulicama, ali i 'kulturnijim' delom grada.



Trg tri heroja

vidim se ja kako držim fotoapart :D













zastava Mađarske


semafor za bicikliste





Na redu je Beč, koji sam posetila u dva navrata. Prvi je bio kada smo šetali centrom, imali slobodno vreme, potom obišli dvorski kompleks Belvedere, a o drugoj poseti Beča nešto kasnije.
Ja sam oduševljena koliko su građevine raskošno ukrašene i koliko se na svaki detalj zapravo pazilo. Gotički stil je sveprisutan, kako na zgradama, tako i na katedralama, a mene je naprosto ostavio bez daha, i nije ni čudo što sam toliko mnogo fotografija napravila upravo ovde, da sam popunila čitavu memorisjku kartcu za svega pet dana.


Ali vratimo se mi na Beč i njegovu lepotu. Slike vam mogu dočarati kako sve krasno izgleda, međutim nije isto kao da ste zaista tamo, to potvrđujem. Čitav grad odiše istorijom, ali i modernim dobom, kulturom i lepotom, tako da mogu sa sigurnošću reći da je ovo najlepši grad koji sam ikada posetila.










Što se slobodnog vremena tiče, provela sam ga četajući glavnim ulicama, koje su umršene i isprepletane, i lako je izgubiti se, jer nije jednostavno orijentisati se među gomilom suvenirnica, restorana, kafića... Dopada mi se to što glavno šetalište nije uređeno kao naša Knez Mihajlova ulica - splet kafića, starih zgrada i modernih radnji, već je ovde sve nekako razdvojeno. Na jednoj strani su prodavnice garderobe, a na drugoj preslatke poslastičarnice i radnjice sa suvenirima, u prizemlju mnogo visokih i lepih zgrada.




Nije retkost bila sresti kočijaše i konje, a kako sam slaba na ove prelepe životinje, njihove slike su zauzele dobar deo moje memorije.


restorančić sa Božičnom tematikom

probala sam i Starbucks piće, a o tome možete pročitati u prethodnom postu

dvor Belvedere





zadnji deo kopleksa Belvedere

Unutrašnjost kompleksa Belvedere

Unutrašnjost kompleksa Belvedere

Poljubac, Gustav Klimt - jedna od najpozanitijih i najviše eksponiranih slika u Beču

a za kraj dve slike mene kako radim ono što volim

uskoro post o mom novom fotoaparatu
nastavak u sledećem postu

You Might Also Like

9 komentara

  1. Baš lep post, izuzetno mi je drago što si se lepo provela na ekskurziji! Fotografije su divne i zaista si savršeno prikazala atmosferu gradova koje si posetila! <3

    Introverted dreamer

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan post, divno je sve <3! Drago mi je da si se lepo provela, fotografije su prelepe <3! Jedva cekam post o aparatu, zasluzio je svojih 5 minuta heeh <3!

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan post! Jako mi je drago što si se lepo provela, ovi gradovi su prelepi kao i tvoje fotografije (gledajući njih osećala sam se kao da sam tamo)! Veliki pozdrav!



    https://jednostavnoana.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Naprosto sam oduševljena sa slikama. Stvarno su predivne i mnogo mi se sviđau. Vidi se da imaš smisla za fotografiju i da si ovo sve fotografisala sa velikom ljubavlju što je najvažnije. Svaka čast i samo nastavi tako. Drago mi je što si uživala i nadam se da ćeš imati prilike da odeš opet tamo ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog i Postavljajte pitanja za Q&A

    ОдговориИзбриши
  5. Koliko je ovo sve p-r-e-l-e-p-o! Tvoje umeće da preneseš osećanje grada putem fotografije je neverovatno :) Odjednom me obuzela ogromna želja da budem na svim tim mestima odjednom.

    Girly world | Instagram

    ОдговориИзбриши
  6. Ajme predivan post, a o slikma da i ne pričam *-*
    ja sada za dva mjeseca idem na eksurziju u Budimpeštu, ovaj tvoj post mi samo otežava čekanje do tada ahha <3

    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Neko sam ko mnogo voli putovati, iako ne putejem onoliko, koliko bih voljela. Kao i obično oduševljena sam postom i ovim zavidno dobrim i profesionalnim fotografijama

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  8. Mnogo sam uživala u fotografijama i tekstu, kao da sam bila tamo! Sve je preprepredivno!!!

    mysweetlandd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Such cool inspiration! Have a great day ahead!

    New follower! Follow back? ;)
    🎃 MARY MARÍA STYLE 🎃

    ОдговориИзбриши