Blog - moje dosadašnje iskustvo

22:04


Heej, zdravo svima? Kako ste? Verovatno ne mnogo srećni, jer sutra počinje škola. Ali ne očajavajte mnogo. Ići ćemo samo tri nedelje, pa nam onda sledi pravi zimski rapust, duži od dve nedelje. Inače, za danas sam spremila jednu interesantnu temu - blog. Svi imamo različita mišljenja, različite poglede na neke situacije, različita iskustva... I to je sasvim normalno. Ali, s obzirom na to da svoj blog imam nešto više od jednog meseca, želela bih da sa vama podelim svoja razmatranja, utiske i kako sam se snašla u svemu ovome, što je novo za mene.


Kada sam kucala svoj prvi post, iskrena da budem, nisam ni najmanje slutila da ću već sutradan dobiti svoje prve čitaoce. Nisam se nadala vašim divnim komentarima, punim iskrene podrške i značajnih saveta. Nisam očekivala da ću za relativno kratko vreme imati 1000+ pregleda i 33 čitaoca. Mislim, to nije nimalo velika brojka, znam. Ali ja sam stvarno prezadovoljna sobom, svojim blogom i onim što sam postigla. Znam da ne treba da se obazirem na broj prijavljenih na moj blog, da treba da uvek pišem najbolje što mogu i trudim se da budem što bolja, makar imala i jednog člana. Ja to i radim. Trudim se da mi svaki tekst bude bolje napisan od prethodnog, a slike kvalitetnije. Ali opet, bude mi drago kad god se neko novi učlani u moj blog, ili ostavi neki pozitivan komentar, koji mi istog časa ulepša dan. Hvala vam! ♥


Kada sam tek otvorila blog, mislila sam da ću moći da pišem kad god želim. Ali nije uvek lako naći vremena za pisanje i fotografisanje. Kao što možete pretpostaviti, škola je glavni krivac. Tek kada sam počela da pišem, shavtila sam kako je nekada zaista teško uskladiti vreme i obaveze. Shvatila sam zašto neke blogerke i po dve nedelje ne izbacuju nove postove i potpuno ih razumem. Ja ću se truditi da bar vikendom spremim neki post, pa ga izbacim u toku radnih dana, bar dok ne dođe neki duži raspust.


Što se tiče tema, mnogo blogerki koriste iste. Nekako, istovremeno objave par veoma sličnih postova, pa kada čitam neki, imam osećaj kao da sam ga negde već pročitala. Ja imam tek 7 postova, kucam osmi, a već u glavi imam neke idejice za naredne. Mislim da originalnost nije baš mnogo moguća, s obzirom da blogova sve više ima. Ali, meni je sasvim u redu da neki blogovi imaju istu temu, ali je bitno da svaka blogerka ostavi svoj lični pečat, i time učini svoju temu i post originalnim i jedinstvenim. Bar ja tako radim. I trudiću se uvek da pišem o onome šta ja mislim, a ne neko drugi. Ipak, bolje je ne napisati post, nego prekopirati neki već postojeći, zar ne?


Fotografije se trudim da uslikam po dnevnom svetlu, i naravno, da budu moje. Ali, kako je vreme lošije, nije uvek moguće fotografisati napolju. Ovih dana slikam samo ujutru, kada razmaknem zavese i u sobu mi uđe prirodna svetlost. Mislim da je plus za svaku blogerku ako se trudi da ostavi svoje fotografije, a ne neke sa interneta koje je neko verovtno koristio. Ja sam do sada stavljala samo svoje slike, osim u prvom postu, kada sam upotrebila jednu sa interneta. Nadam se da ću uvek imati prilike da stavljam svoje slike. A i verujte, zanimljivo je petsto puta razmeštati rekvizite, tražiti bolji ugao... Ponekad napravim i do 30 istih slika, a onda razbijam glavu koju da obrišem, a koju ne.
Takođe, uverila sam se da za dobru i kavlitetnu fotografiju nije potrebna profesonalna kamera.

Pa, to bi bila moja razmartanja povodom teme o blogu. Nadam se da ćemo se još puno, puno družiti! Još jednom bih vam se zahvalila (HVALA) što me podržavate, komenarišete i čitate moje tekstove, znači mi, stvarno! ♥
I srećno svima sutra u školi. Zapamtite, samo tri nedelje...samo tri nedelje... ☺

Koja su vaša iskustva u vezi sa blogom, bilo da imate svoj ili samo čitate i pratite tuđe?


You Might Also Like

10 komentara

  1. I ja sam na blogu manje od dva mjeseca i apsolutno se slažem sa svim što si napisala. :)
    pogledaj novi post http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/01/mini-recenzije-rare-gold-skin-so-soft.html

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno napisan post i predivne slike :D
    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ -pročitaj novi post na mom blogu. ako želiš ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Bravoooo!!! ♥♥♥ Slike su *-*
    dreamer-ana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Super post!Predivno pišeš!Svaka cast!Slažem se da sa tobom.Više se ne može postići originalnost,jer svaka moguća tema,je već negdje objavljena.Prvi put sam na tvome blogu,i blog ti izgleda fanstastično.Sve najbolje:)

    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    Na mom blogu je novi post,pa pogledaj!Ukoliko se učlaniš u moj blog,javi mi putem komentara,kako bih ti uzvratila:)

    ОдговориИзбриши
  5. Predivno pises i slazem se uz sve sto si napisala! ♥

    http://peacelovechic17.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Svaka čast! Slažem se sa svim, a posebno za teme na postu koje se ponavljaju. Ja sam upravo napisala post o mom blogu ali ću ga kasnije izbaciti, a neko bi pomislio da te kopiram ili slično. Jednostavno se tako desilo :) Učlanila sam se na tvoj blog, predobar je i samo tako nastavi. ♥ http://everythinggirlneedstoknow.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  7. Sve mi se čini da sam po prvi put na tvom blogu ???? Sve u svemu jako mi se sviđa tvoj način pisanja,tako zreo.Mislim da je najbitnije biti zadovoljan sitnicama,jer kada nisi zadovoljan malim stvarima,ni velike ti neće biti velike,i baš sam to primjetila kod tebe,ako si zahvalna na 1000 bićeš i na 50000 vjeruj mi.Slažem se oko naših slika,ali ja jednostavno nekako nisam baš osoba koja voli previše fotografisati.Svoj blog imam već 3 godine,i prošao je kroz mnoga razdoblja i iskreno kada bi me pitali jesam li zažalila što sam ga napravila istog trena bih rekla da nisam..jer ...ovo je veliko iskustvo ,i sada da kažem da nije slagaću,puno toga sam preživjela ovdje i jednostavno mnogo mi ostaje u sjećanju...želim ti svu sreću u blogovanju <3 da još više uspiješ i da budeš u samom vrhu :3 jer vjerujem da ti to i zaslužuješ.
    ako želiš prijavi se na darivanje na mom blogu :D

    iamforeverdirectioner.blogspot.com
    emma

    ОдговориИзбриши
  8. što se tiće bloganja tu ćeš da učis svakim postom kao i ja. i svakim slikanjem. slikanje mobitelom ili tabletom ti mogu biti od pomoći no s vremenom će ti zatrebati fotoaparat. ne kazem da ti treba najskuplji no obični kompaktni je sasvim dovoljan za početak. samim time ćeš moći slikavati i snimati a da ne trpas mobitel/iphone svim i svačim. tema ima dosta i svatko ima pravo da pise o istoj temi. kako će netko pisati jednu recenziju ili nešto drugo ovisi o blogerici(ma) Svatko ima svoj stil pisanja, i ono što odgovara meni nemora i tebi. zato i ima tako mnogo recenzija istog proizvoda. i za kraj, neka ti ne bude zao što nepišeš često, škola ipak treba da ti bude prioritet, jer ti blog neće dati ispričnicu ako ne naučiš gradivo pred ispit. blog moze čekati, profesori nemogu ;)

    ОдговориИзбриши
  9. Za tih par meseci blogovanja odlično pišeš i slike su ti baš dobre. Srećno u daljem blogovanju!

    http://svetjednedevojke.blogspot.rs/2016/01/zimske-poslastice.html?m=1

    ОдговориИзбриши
  10. Hahah ovo je drugi put da pišem komentar,jer sam prvi nekako izbrisala.
    Prije svega stvarno odličan post!Prvi put sam na tvom blogu i po načinu pisanja nisam mogla vjerovati da si tek počela.Ne mogu niti zamisliti kakvi će ti postovi biti za koju godinu!Veliki problem svake blogerice je naravno ŠKOLA mislim da se to može riješiti jednostavnim rrasporedom,kojeg većina nas(pa i ja) ili nema ili ne prati.Postigla si zavidne rezultate za samo 8 postova!Želim ti svu sreću u daljnjem pisanju.I naravno preplatila sam se.

    Učlani se na moj blog: funnyandrabbits.blogspot.com

    ОдговориИзбриши