Jedan letnji dan :)

18:59

Leto je. Vreme odmora, uživanja, putovanja, druženja, isprobavanja novih stvari... Medjutim, leti smo opušteni, ne mislimo na školu, uživamo u slobodnom vremenu. Ali, nekada ta naša sloboda rezultuje ogromnom lenjošću, neorganizovanošću i nestizanju obavljanja svega što smo planirali za taj dan.
Stoga, prikazaću vam jedan moj prosrčni letnji dan, proveden u Beogradu. Uživajte!

Buđenje
Nisam klasičan tinejdžer i ne volim da spavam do podneva. Budim se svako jutro u pola devet, jer mi tako odgovara. Volim da izadjem na terasu, dok je još hladovina i da uživam u blagom vetriću koji hladi moje ruke i noge, još tople od spavanja. 
Onda slede vežbe, pa brzo presvlačenje i nameštanje kreveta.


Doručak
Volim da doručkujem u dvorištu, prijatnije je nego u zagušljivoj dnevnoj sobi pred TV - om. Inače, leto je, toplo je, volim da za doručak pojedem nešto lagano i osvežavajuće.

Ostatak prepodneva
Hmm, vruće je napolju, nigde mi se ne ide po ovakvoj sparini. Hladna cedevita ili limunada i činija voća ili parče lubenice, odlično pristaju uz neku super knjigu, a oni zajedno čine moje letnje prepodne.


Ručak
Ručam oko tri sata, i najviše volim kada mama spremi neko povrće ili ribu, jer je to ono što mi u letnjem periodu najviše prija. A posle ručka, moje dvorište me čeka, a ja mu rado idem u susret, sa nekom poslasticom u ruci, uglavnom nekim osvežavajućim sladoledom od jagode ili šumskog voća.

Popodnevni sati
Posle ručka sledi odmaranje, u pravom smislu te reči. Slušanje muzike, igranje uz nju, čitanje knjige, crtanje, pisanje, fotografisanje... samo su neki od načina na koje ja provedem popodnevne sate. 


Veče
Lagano pripremanje za izlazak. Može to biti odlazak u grad sa društvom, vožnja rolera sa bratom ili šetnja do obližnjeg tržnoh centra sa mamom. Bitno je da je uveče najprijatnije, nije sparno i zagušljivo, a mrak kasno pada. 


Noć
Lagana večera, nekad i bez nje. Tuširanje, oblačenje omiljenog šortsa i majice za spavanje i odlazak u svoju sobu. Knjiga, telefon, sveska, olovka... Malo razonode pred spavanje, a onda, čak pre jedan, a često i pre pola jedan, tonem u san i nerviram se što širom otvoreni prozor ne pomaže u ukljanjanju vrućine. :)


Ipak, ja mislim da je sve u organizaciji i volji. :D

Kada vi ležete, a kada ustajete tokom letnjeg raspusta?
Kako vama protekne dan na letnjem raspustu?



You Might Also Like

20 komentara

  1. Odlican post! Idea superr!
    Ako zelis mozes me zapratiti ja sam tebe vec! Nova sam pa mi znaci! :) ;*

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post. Dobro si organizovala svoj dan i svoje vreme. :)
    Ja legnem kako kad, ponekad u 11 ponekad u 1. Sve zavisi od baterije i moje uspavanosti, haha. Ustajem takodje u razlicito doba. Ponekad u devet, ponekad u 11. :)

    novi post, knjige koje preporucujem: introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan post, Ana! :) Bilo da je raspust bilo da idemo u školu, ja uvek ustajem oko pola osam ujutru jer naprosto ne mogu da spavam, pa makar legla i u tri (što na raspustu ume često da se desi, haha) :) Sjajne fotke! :) <33

    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  4. That cocoa butter body lotion looks like it smells amazing!

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Blago tebi na ovako sređenom danu. Moram ti priznati da je moj skroz dosadan i nesređen. Ja kasno idem u svoju sobu (oko pola 2 ili 2 ),međutim problem je što ja legnem oko 3 ili 4. Posledice toga su naravno vidljive,jer ustajem popodne i ne mogu normalno funkcionisati. Sve je tada u haosu,jedva se podignem sa kreveta i nemam volje ni za šta. Ustanem,odem da jedem,te se opet vraćam u krevet. Tako provedem dan sve do 18.00 sati,kada napokon ustajem kako bi otišla napolje. I tako ceo raspust prolazi. Međutim,raspust je valjda i za to. Za uživanje :)


    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svako ima neku svoju rutinu koja mu odgovara. Ja recimo u pola 10 ako se probudim, vec mi jr kasno i imam osecaj ko da mi je proslo pola dana. :D

      Избриши
  6. Анониман27. јун 2016. 21:35

    Imamo sličnu rutinu! :)Slike su odlične!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. Odlična letnja rutina! Skroz iskoristiš dan.☺ Divim ti se što ustaješ tako rano, ja uglavnom ustajem oko 12, a ležem oko 2.☺♥

    pametnodete.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  8. Mnogo mi se sviđa ovaj tvoj post o rutini! Moram nekako da nateram sebe da ustajem ujutru ranije, da bolje iskoristim dane. :)
    Želiš li da se pratimo? Ja sam tebe počela da pratim. :D

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Super ti je rutina ;D

    Ako imaš vremena i volje pročitaj moj blog i učlani se --> petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  10. Svaka cast na ovakvoj rutini,zaista!!Ja ustajem oko jedanaest jer jako kasno legnem,oko dva-tri.Onda doruckujem uz telefon i uskocim u bazen u dvoristu.Nista zanimljivo 💗.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Predivan post draga moja <33!Slazem se kada je rec o organizaciji,najvise mrzim kad se neko po ceo dan razvlaci i ne uradi nista pametno.Zavisi od dana i raspolozenja kada lezem i kada ustajem <3!Divnoo :)!

    ОдговориИзбриши
  12. Jako lijepe slike :)
    Tvoj dan je bas zanimljiv,ja se budim jako rano, nekad i prije 7 :)

    Pogledaj moj blog ako zelis :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/?m=1

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan ti je post! :)
    Super mi je način na koji si ga napisala i slike su mi divne! :)

    ОдговориИзбриши
  14. Kao da sam pisala svoju rutinu, toliko su slične! Izlazak u grad bih zamenila čitanjem knjige ili pisanjem postova. :D

    misseslandy.blogspot.com --- Novi post!

    ОдговориИзбриши
  15. Ja isto ne spavam do 12-13h. Navikla sam da ustajem oko 9-10 i koliko god ja zelela da spavam duze to ne moze. Sve u svemu, odlican post.♥

    Na mom blogu je novi post o tome kako vreme moze sporo teci pa pogledaj. :)
    worldarounyo.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  16. Meni dan prolazi bas dosadno,jedva da znam sta cu raditi! Inace volim da budem organizovana ali je problem sto sam lenja za to :)

    pogledaj moj novi post <3
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  17. Joj dok čitam ovo vratila sam se u vreme svoje srednje škole i letnjih raspusta. Uživaj dok možeš jer kad upišeš faks više nema raspusta, uči se i leti i zimi :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na savetu! :D
      Prvu godinu sam zavrsila, tako da do faksa ima jos vreme, ali hvala haha :D

      Избриши