Ovih dana čitam...

17:09

Obožavam posete biblioteci. Svaki put je isto, a opet tako različito. Zna se, sa najboljom drugaricom se nalazim kod našeg omiljenog solitera. Zatim dahćemo i jedva pričamo dok se penjemo veoma strmom ulicom. Odahnemo s olakšanjem kad se popnemo na vrh. Ispred nas je biblioteka. Otvaramo teška staklena vrata, a zvonce na vrhu njih najavljuje naš dolazak.
Unutra nas dočekuje mladi bibliotekar, ili prijatna starja bibliotekarka, tražeći naše članske karte.
Zatim slede dugi minuti i muniti, koji proteknu u potrazi za interesantnim knjigama koje bi smo ponele kući. Gubimo se među redove polica, a naše misli lutaju na hiljadu strana. Vadimo, tražimo, raspravljamo, vraćamo, premišljamo se... Opija nas blagi miris listova knjiga, koji govori da nisu baš toliko nove... Ali svejedno, mi voimo taj miris.

Tokom protekle školske godine nisam imala priliku da često posećujem gradsku biblioteku. Imala sam gomilu školskih obaveza, a uz to sam morala da čitam i podosta lektira. A knjige koje čitam u slobodno vreme, uglavnom sam imala svoje, jer bio je prvo Beogradski sajam knjiga, zatim novogodišnji praznici, a ubrzo i moj rođendan u januaru. Tako da, odlazak u biblioteku nije bio meni neophodan.
 Sve do pre par nedelja. :D
Tada sam odlučila da sa BFF obnovim staru naviku.
 Pročitala sam nekoliko jako lepih knjiga.
No, danas sam bila u biblioteci, uzela tri naslova, pa odlučih da vam ih pokažem i podelim prve utiske o njima. 

 
Kraljica Terlinga -  Erika Džohansen
Ovu knjigu sam počela da čitam pre dva dana. Nisam je završila, stigla sam do oko 120. strane. 
Knjiga govori o devetnaestogodišnjoj Kelsi, budućoj kraljici grada Terlinga. Ona je veoma mlada i neiskusna, a na presto se nameračio i njen zlokobni ujak, s obzirom da su njih dvoje jedini živi potomci loze.
Nimalo nalik svojoj pokojnoj majci, kraljici Elisi, Kelsi mora da se uhvati u koštac sa kraljevskim dužnostima, koje sa sobom nose i puno opasnosti i rizika, kao i sukob sa veoma opasnom Crvenom kraljicom, vladarkom susednog kraljevstva.
Meni je ovo zvučalo veoma interesntno, što se ispostavilo da zaista i jeste. Knjiga mi se dopada i jedva čekam da pročitam šta će se još dogoditi i hoće li Kelsi uspeti da opstane na prestolu.
U dnu knjige piše jedna kritika, i ona glasi Zaboravite Igre gladi, Kraljica Terlinga je najbolji roman za mlade kakvog dugo nije bilo, i veoma me je zainteresovala da uzmem ovu knjigu. :)


Mislim na tebe - Džil Mansel

Druga knjiga koju sam uzela jeste malo opuštenija i svakidašnjija od prethodne.  
Naime, Džem je otišla da studira van grada, i njena majka veoma brine za nju.  Međutim, Džem smatra da je ovo dobra prilika da ponovo 'pokrene' svoj život, iako je veoma brzo optužena za krađu u nekoj radnji od strane momka koji joj se dopada.
Zna da počeci mogu biti komplikovani, ali se trudi da vreme koje provodi daleko od kuće i mame iskoristi na najbolji mogući način, uživajući u slobodi i svakoj novoj avanturi, a jedna od njih svakako uključuje novi posao, zahuktalu ljubavnu vezu i loš prvi utisak koji je ostavila kod šefa.
Meni se čini baš zanimljivom. Mislim da se brzo čita i da ću uživati. 


Uhvaćen -  Harlan Koben

Kako spadam u vrstu osobe koja voli da čita bukvalno sve žanrove, tako sam se odlučila i za nešto malo mračnije.
Dakle, Hejli, sedamnaestogodišnja devojka, koja je sjajna učenica, primerena devojka i ponos porodice, jedno veče nije došla kući. Prošla su tri meseca, a njena porodica i dalje ne zna šta je sa njom, i nikakve vesti od koristi nisu primili. Međutim, počinje da se sumnja na najgore...
Sam taj misteriozan ton koji ima opis na poleđini knjige, naveo me je da odmah uzmem tu knjigu i mogu vam reći da jedva čekam da je pročitam, pa onda sa vama podelim utiske. Čini mi se baš uzudljivom. :)

* opise knjiga nisam prepisala sa poleđine knjiga, već ih preričala

Da li ste čitali neke od ovih knjiga i koji su vaši utisci?
Idete li često u biblioteke?


You Might Also Like

23 komentara

  1. Nisam čula za ove knjige ali mi je svakako drago što sada znam za njih i što si nam ih predstavila u ovom postu. I ti si mene zainteresovala za Kraljicu Terlinga. :) ♥ Sjajan post i fotke!

    Pogledaj novi post, u pitanju je jedna kampanja -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Druga knjiga mi deluje bas zanimljivo.Hvala na preporukama! :) P.S. izgled tvog blogaa mi se mnogo svidja.
    Miljana Easy Skillful

    ОдговориИзбриши
  3. Zasto uvijek imas tako savrsene nokte. Ja u svakom tvom postu trazim tvoje nokte hahahah :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Nijednu od ovoh knjiga nisam citala,a nisam ni cula za njih do sada.Zainteresovala si me za ovu,Mislim na tebe.Sigurno cu je potraziti ovih dana.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Ovaj kao uvod do prve knjige je sjajan. Posebno sam uzivala citajuci njega. Nisam citala nijednu knjigu od navedenih, ali sam se zainteresovala veoma. Sto se biblioteke tice, da. Posecujem je cesto. Odlican post.

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Oduševila si me uvodom na početku posta! :) Nisam čitala nijefnu od ovih knjiga, ali mi se zaista čine zanimljivo. :) Ja ne posećujem previše često bibliotrku, ne zato što ne volim da čitam, već naprotiv, imam puuno svojih knjiga koje planiram da pročitam. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post,jako mi se svida kako si to napisala! Nisam niti jednu od ovih knjiga procitala,ali se cine jako zanimljivo i ovih dana bas trazim nesto za citanje stoga je ovo super post za mene :D
    Novi post--> http://beautyshapes3.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  8. Odlican post.I mnogo mi se svidjaju koje si knjige preporucila :)
    Novi post --> http://badassvampire.blogspot.rs/2016/08/post-6-top-5-letnjih-kombinacija-za.html

    ОдговориИзбриши
  9. Knjiga ''Uhvaćen'' mi se čini prezanimljivom, mislim da ću je morati pročitati :3

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Nikada nisam čula ni za jednu od ovih knjiga,ali deluju veoma primamljivo.. :)

    fashionawakebyb.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Nisam čula ni za jednu knjigu, ali me treća jako zanima :D Jesu to umjetni ili pravi nokti, ako su pravi kako su tako veliki,moji su počeli užasno pucati.

    Fantastiko World - eto i ja sam pisala o knjigama,sam što sam ja pisala o knjigama koje sam pročitala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moji su nokti, haha, nisu vestacki. :D
      Redovno ih turpijam i kratim po malo, a kada namazem bilo kakav lak, on ih ucvrscuje i ne dozvoljava da se lako lome ili listaju. :) :*

      Избриши
  12. Iskreno nisam čitala nijednu, a baš volim da čitam. Bibliotekarka postaje moja najbolja prijateljica. Ne znam da li bi ko razumeo moju ospesiju osim nje, kada jedan dan uzmem knjigu, stignem da je pročitam za jednu noć i već ujutru je vratim :D

    Lifelover's diary

    ОдговориИзбриши
  13. Biblioteka je uvek bila moje omiljno mesto u celom kraju i svakog puta kada je obidjem osecaj je neprikosnoven. Kraljica Teslinga mi se cini preedivnom, moracu da potra, im knjigu, malo je reci da si me zainteresovala. :) <33 Divan post, Anice! :) <33

    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  14. Super post, sve knjige mi se jako dopadaju! Moram neku od ove tri navedene potražiti u biblioteci ili u nekoj knjižari. <3

    http://mirjanafashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  15. Definitivno cu uzeti da procitam! Uzgred nije tema ali nokti su ti divni :)


    Pogledaj poslednji post u pitanju je youtube kanal i bilo bi mi drago da ga pogledas( sub, like , kom ) http://fashionandallaboutthat.blogspot.com/ :)
    mozemo i da se zapratimo na instagramu : anaradunovic_

    ОдговориИзбриши
  16. Pored svih obaveza takođe sam zaboravila na stalnu naviku da sa bratom ili mamom odem u biblioteku i vratim se sa nekoliko knjiga, te žurim da ih pročitam kako bih što pre ponovo otišla. :D Prva knjiga mi se strašno dopada, obožavam taj srednjovekovni stil i budući da sam oduševljena sa 'Igre Gladi' potražiću knjigu. ☺ Treću knjigu sam pročitala pre par meseci, i mogu reći da utisak i dalje nije splasnuo. :D Harlan Koben je zaista sjajan pisac i majstor za ovaj žanr. Volela bih da čujem tvoje utiske! ❤❤
    <3333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  17. Nikada nisam cula za ove knjige, ali cine se dobre. Trenutno citam Anu Karenjinu.. :)

    Smoothieglam.blogspot.com pogledaj i komentarisi, uclani se ako ti se svidi, pocinjem da pisem postove svakoga dana :)

    ОдговориИзбриши
  18. Nisam čitala ove knjige, ali ću ih potražiti. :)
    Nadam se da će ti se dopasti moj blog, zapratila sam te. :*

    http://svmakeuplove.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  19. Nisam nikada pročitala ove knjige ali moram to da uradim! Post je sjajan kao i fotografije. Sve je predivno, i hvala na divnim predlozima! :)

    http://broken55.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши