Kako preživeti srednju školu?

00:19


Zdravo svima, kako ste? Kako provodite tekuće dane, ispunjene promenom vremena i hladnoćom, koja najavljuje nadolazeću jesen? Ja, iskreno, mnogo volim kišu, i radujem joj se svaki put. Pa, skoro svaki, jer mi ipak nije baš najdraže a idem po kiši u jednom duksu i starkama, bez kišobrana, naravno... ali uživanje uz knjigu i čaj, slušajući dobovanje kiše po prozorskom staklu, itekako je nezamenljiv trenutak.
Malo sam skrenula sa teme o kojoj bih danas želela da pišem. U pitanju je još jedan post sa školskom tematikom, ali ovaj put nešto malo drugačije od davanja klasičnih saveta. Pa, dobrodošli u moj kratak vodič o tome kako što bezbolnoije i sa više stila prebroditi srednjoškolske dane.


Kada kažem sa stilom, ne mislim na odeću i fizički izgled. Mada, to je svakako jedna od stavki koje danas planiram da spomenem. Odeća jeste bitna, i ono što oblačimo treba da govori o nama. Zato nemojte gledati šta drugi nose, šta je moderno, a potom kopirati druge, jer vas to ne čini boljom osobom.. Izgradite svoj stil. Birajte ono u čemu se osećate najbolje, ono što vama prija. Nije određena garderoba bitna, jer ona je u modi sad, a već sutra nije. Samopouzdanje je ono što je in sada, sutra, i uvek, a ne možete ga izgraditi ako nosite odeću u kojoj se ne osećate prijatno i lepo.


Kada smo kod samopouzdanja, ono je od izuzetne važnosti za nas srednjoškolce. Pomaže nam da preživimo mnogo toga - odgovaranja, razgovore sa osobama iz okruženja, rasprave... Bitno je da imate svoje mišljenje, u šta ne sumnjam da je tako, ali isto toliko, a možda još više, važno je da umete svoj stav da prenesete i kažete na pravi način. Dakle, mirno i bez ustručavanja. Neće se svako slagati sa vama, možda neće niko, ali to je ono što vi mislite, vi želite, i u vašem svetu važi tako. Ne menjajte mišljenja zbog drugih, ali budite spremni da saslušate glasove oko sebe, ako su dobronamerni, naravno.


San. Zvuči kao nešto čega je naprosto nemoguće imati dovoljno, osim kada je u toku letnji raspust i spavanja nikad dosta. Šalu na stranu, san je veoma značajan za normalno funkcionisanje našeg organizma i znam da nije lako, a nekada je skoro nemoguće, dnevno spavati minimum osam sati, koliko je prpeoručljivo. Međutim ima načina i za to. Recimo, kada ste prepodnevna smena, obavezno po dolasku kući lezite i odremajte makar na jedan sat - značiće, a kada se probudite i sami ćete se osećati odmornije i spremnije za dalje akcije.


To bi bilo to za ovaj post. Kako je prvobitno bio dosta dugačak, podelila sam ga na dva dela, tako da ćete već sutra u ovo vreme imati priliku da čitate još saveta na temu preživljavanja srednje škole.


Instagram: laananass
Prethodni post: Život na selu


 Koji su vaši saveti za preživljavanje srednje škole?

You Might Also Like

9 komentara

  1. Divan post,slike su fenomenalne!
    San je jako bitan za našu koncentraciju,jer od njega nam i najviše zavisi kakav će biti dan.♥

    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo mi se dopada post i kako si sve to fino napisala. A o fotografijama i da ne pričam. Stvarno su divne i mnogo mi se dopadaju ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  3. Zaista dvan post draga! Verujem da će pomoći novopečenim srednjoškolcima. Od svega, smatram da je najbitniji san i da taj isti san zaista zavisi od škole u koju idete. Fotke su ti fantastične! ♥

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno si ovo napisala, a i fotografije su vrh. Mislim da ću ovaj post morati ponovno pročitati kada budem kretala u srednju. :)

    Novi post -> Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  5. Odlican post kao i uvijek. Mislim da ovi savjeti, koje si podijelila sa nama, su najvaznije stavke za prezivljavanje srednje skole. San je kljuc prezivljavanja haha 😄

    mylittleecorneer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Fotke su divne, a i sviđaju mi se savjeti. Ja gotovo nikad ne spavam 8 sati, većinom 7 ili 7 i pol, ali navikla sam pa mi nije pretesko☺♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  7. Fotografije su malopretamne, ali sadržaj ovog posta ih je nadmašio *-* Slažem se, treba nam puno sna, ali se mnogi srednjoškolci ne pridržavaju tog pravila što nije dobro za organizam.

    Zaslužuju li blogeri i youtuberi titulu “idola”? moonstears

    ОдговориИзбриши
  8. Ove godine sam krenula u srednju školu, i izuzetno sam zadovoljna kolektivom i društvom, nadam se da će tako i ostati. Ovaj post je divan i drago mi je što si ga podelila sa nama, sigurno će koristiti! <3

    Introverted dreamer

    ОдговориИзбриши
  9. Predivan i jako koristan post draga moja 💞! Fotografije su divne, kao i saveti 💞!

    ОдговориИзбриши