Pogled na budućnost ☆

21:45

Kad porastem biću doktor... Kad završim fakultet naći ću posao... Biću profesor književnosti... Radiću u kancelariji... Osnovaću firmu... Imaću ličnu kompaniju... Biću sudija, advokat...  Otvoriću frizerski salon... Biću zubar... Biću bankar... - tipična razmišljanja sedmogodišnjaka, ali i tinejžera. Svako bi da postane nešto kad 'odraste'. Svi imaju neki cilj odnosno posao o kome sanjaju od malena. Upisuju odgovarajuće škole i trude se da se jednog dana ostvare u željenim ulogama.




Ali ja ne razmišljam tako. Nisam kao drugi tinejdžeri i ne vidim sebe jednog dana za kancelarijskim stolom u uštogljenoj jednobojnoj uniformi. Ali nemojte misliti da sam lenja, da ništa ne učim ili da ne želim ništa da postanem u životu. Samo drugačije razmišljam.



Naprotiv, imam svoje snove i ciljeve koje želim da ostvarim. Volim da maštam i jednostavno me ispunjava da razmišljam o budućnosti i zamišljam je lepu. Ali, volim da živim u sadšnjosti. Pročitala sam u jednoj knjizi rečenice koje su me veoma inspirisale za to, a njihova poruka jeste da ne treba živeti za budućnost, nego za sadašnjost. Svi danas nešto rade da bi im kasnije bilo dobro. Svi štede sada i obezbeđuju se, da bi kasnije imali. Ali u svom tom 'izgrađivanju' budućnosti, ljudi zaborave da žive u sadašnjosti, da uživaju u svakom trenutku. Zaboravljaju da treba da iskoriste svaku šansu koja im se pruži u životu, jer nikad ne mogu znati hoće li ikada dobiti sličnu priliku.



Sreću treba tražiti u malim i svakodnevnim stvarima. Nikada ne treba zaboraviti prave vrednosti, a sve ostalo će samo doći. :)

Ja sebe vidim kako putujem po svetu, a sa sobom nosim samo olovku, svesku i fotoaparat. Beležim svaki utisak, upisujući ideje u svaštaru, od kojih stvaram i razvijam rečenice... duge rečenice od kojih nastaju poglavlja, a zatim i romani... Vidim sebe kao pisca čija dela menjaju svet, šire pozitivne misli i bude osećanja kod onoga ko ih čita...

Učiću, trudiću se, maštaću, izvlačiću najbolje iz različitih situacija, sanjariću... i nadam se da ću jednog dana uspeti da ostvarim svoje snove i želje... ♡

Ali nikada nemojte zaboraviti da sanjate! Kada nešto ostvarite, vi počnite da mislite o novim ciljevima, jer ako nemate o čemu da maštate, nećete imati ni šta da ostvarujete.  : )



Kako vi sebe vidite u budućnosti?
Koliko često maštate i da li volite to da radite? 



You Might Also Like

14 komentara

  1. Vau!!!Post je fantastičan,savršenstvo...Toliko je dobro napisan da sam ja ostala bez teksta...Pa moram biti iskrena da ja sebe vidim veoma slično kao i ti sebe...Vidim sebe kao osobu koja putuje po svetu fotografiše i upoznaje nove kulture i ljude,ali isto tako vidim sebe i kao osobu koja radi sa decom jer je to nešto što me ispunjava...Jao,samo me za maštanje ne pitaj...Ja i previše volim da maštam i nekada i previše odlutam u maštanju...

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajan post kao i tema! U poslednjem postu sam pisala nešto slično :) Želim da budem nešto slično tebi. Takođe želim da putujem svetom, fotkam, istražujem ali volela bih i da pišem knjige. Da svaki grad označim jednom knjigom.

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post, oduševila si me! Jedan od najboljih koje sam pročitala u poslednje vreme! Drago mi je što razmišljaš ovako. I ja volim da živim u sadašnjosti i ne volim preterano da se opterećujem budućnošću. :) Imam svoje snove i volim da maštam, ali trudim se da živim punim plućima i da uživam u svakom trenutku. :)

    Anja's diary

    ОдговориИзбриши
  4. Slazem se u potpunosti sa tobom. Divan post, svaka cast :)

    Fashion Lover

    ОдговориИзбриши
  5. Prelepo napisano! Iskreno, ja jesam od onih koji mnogo brinu za budućnost. Možda si upravu, i zaista bih mogla više da živim u sadašnjosti. Svaka čast na jako lepo napisanom postu. I slike su mnogo lepe.

    Poseti moj blog, imam novi post.
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Veoma zanimljiva tema! Ja sebe vidim kao neku ili nastavnicu ili nesto slično!


    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  7. Slazem se sa tobom u svemu..KOliko god mi odrastemo uvek treba sanjati o necemu ♥♥

    Poseti moj blog, imam novi post.
    http://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Prepredivan post bez ijedne mane ❤️!Slazem se da tobom u potpunosti!Zivim za sada,I smatram da se ne treba opterecivati budicnoscu ❤️!Divnoo!!!!

    ОдговориИзбриши
  9. U budućnosti, pa ne znam baš.. Uopšte ne razmišljam o tome, kao što si rekla, i ja više živim u sadašnjosti. :) Ali evo, kada bih birala, vidim sebe kao pisca, psihologa, koji često putuje, ima porodicu i razne hobije. :) Takav život bi mi se jako dopao. :) No, ko zna koliko će mi se do tada mišljenja i stavovi menjati, pa tako i želje i snovi, te ništa nije sigurno. :) <333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  10. Stvarno predivno napisan post, svaka cast <3 Moram da pohvalim i slike :) Ja iskreno jos uvek ne znam kako sebe vidim u buducnosti. Mnogo cesto mastam i obozavam to da radim, mada cesto preteram u tome haha :D

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Joj, i ja baš volim putovati! Pored toga, ne razmišljam kao ti, za mene to nije tako, ali opet, sve se može promijeniti, ako se ne trudimo dovoljno, sve može pasti u vodu. Bitna je želja, volja i naravno trud! ♥

    Annie's secret

    ОдговориИзбриши
  12. Que post lindo, JA A SEGUIR, Beijos :)
    https://morangodonorte.blogspot.com.br

    ОдговориИзбриши
  13. Jako dobar sastav, pogotovo poslednji pasus:)

    ОдговориИзбриши