Proćaskajmo: 1. septembar 2016. :)

23:00

Helou, ljudi. Nisam pisala od prekjuče, i bukvalno imam osećaj da sam se otuđila od blogosfere, pogotovo što ni vaše postove nisam čitala u poslednja dva dana (ne brinite, čim napišem svoj post, čitaću vaše, jedva čekam :D). Šta dva dana škole mogu da urade čoveku...

Da, prošla su već dva dana škole. Ko bi rekao? Došlo je vreme da kliknemo play dugme i nastavimo tamo gde smo stali u junu. Zakoračili smo u novu školsku godinu, novo poglavlje našeg života, spremni (nadam se) za nove brige, učenja i umaranja, ali i za sve avanture i lepe događaje koji nam predstoje a škola ih donosi. :)


Danas želim da malo proćaskam sa vama o ovogodišnjem prvom septembru, i podelim svoje utiske, a kasnije pročitam i vaše. :)
Kao što znate, pošla sam u drugi razred gimnazije. Imamo novu učenicu, novu učionicu, i par novih profesora. Dakle, u neku ruku se osećam kao da ponovo doživaljavam svoju prvu godinu, kada sam morala da pripazim na upoznavanje novih profesora i ostavljanje nekog dobrog prvog utiska. 
Ali šta da se radi?! Nisam opet prva godina, štošta mi je poznato što pre 12 meseci nije bilo, i mislim da nemam puno prava da se žalim. Osim što su nam juče i danas neke profesorke već ispredavale po čitavu lekciju, iako one smatraju to samo jednostavnim uvodom. Imali smo ulazne testove, da.
Ali ako ništa drugo, isplatilo se što sam u sedam došla u školu sa najboljom drugaricom i pošteno zauzele klupu koju smo planirale. :D


Jedna od dve značajnije novine je ta da sam, kao novi predmet, dobila psihologiju, a prvi čas me je jako zainteresovao. No, kada je malo bolje upoznam, kupim knjigu i počnem da učim, rado ću sa vama podeliti utiske o ovom predmetu. Ali, kao što rekoh, čini mi se jako interesantnim na prvi pogled, stoga mi je sad već žao što je imam samo ove godine.

Druga značajnija novina je ta što me je razredna odabrala da budem jedna od dva predstavnika odeljenja u đačkom parlamentu. Nisam se mnogo obradovala, jer znam da će mi oduzimati nekada vreme da idem ranije u školu na sastanke, ali i to može ispasti jako zanimljivo, pa što da ne ispobam i ovu novu stvar. :D

Ideju sa ukrašavanje ove doodle art sveske sam dobila iz Marsinog posta. Ovo je moj prvi doodle art koji sam ikada uradila, pa se nadam da nećte biti previše kritički nastojeni. :)

Moja prva dva dana škole su protekla divno. Nabavila sam par knjiga, u potragu za ostalim idem sutra...
Nadam se da ste i vi vaša dva školska dana koja smo imali proveli jako lepo.Osmaci, prvaci, četvrtaci... svi vi koji ste uplovili u školsku godinu koja vam donosi nešto novo i neisprobano, nadam se da nemate tremu i strah, i da ćete lepo uživati u ovoj školskoj godini - što važi i za sve ostale.

Srećan vam polazak u školu svima. Uživajte, učite, ne nervirajte se. Učite, družite se, čitajte, ne zaboravite na obaveze i odgovornosti, ali se redovno posvećujte i sebi i onome što volite. Znajte i da u najtežim trenucima pstoji izlaz i da ništa ne traje večno Škola ima svojih dobrih i loših stana, trudite se da te loše zaobiđete, ili im se bar prilagodite na sebi svojstven način. A te dobre strane, pa, njih iskoristite najbolje što možete i ne dozvolite da vam najlepše šanse iskliznu iz šaka. Zabavite se, jer ako nećete sad, kad ćete? ♥

uskoro recept :)

Šta mi možete reći o psihologiji kao predmetu?
Kako je vama protekao prvi, a zatim i drugi dan škole? Zaista bih volela da pročitam vaše utiske, pogotovo onih koji su pošli u srednjju školu. :)


You Might Also Like

40 komentara

  1. Savršen post!Krenula sam u sedmi razred i mnogo profesora se promenilo,čak smo dobili i novog razrednog..Sve je to nekako novo za mene i nadam se da će biti sve okej!:))Prvi dan je bio baš divan,ali drugog smo već počeli da učimo nešto tako da je već postalo smor..
    Inače,kolači sa slike izgledaju veoma ukusno,mm!Jedva čekam recept!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Psihologija, koliko zvuči zanimljivo na prvu , toliko zna biti malo i dosadno.Uvijek sam sanjala da studiram tu psihologiju, međutim, kao predmet je dosta opširna, knjigu nismo imali , sve smo pisali i zaista je ponekad bilo naporno, tako da eto, ne baš najbolja iskustva.
    Inače odličan post. ☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Iva :D
      I hvala ti sto si podelila sa mnim svohe misljenje o psihologiji :)

      Избриши
  3. Sjajan post!Kada neko kaže pshihologija meni pomalo zvuči dosadno i u isto vreme zanimljivo.Generalno prva dva dana su prošla dobro.Pošto sam krenula u šesti razred takođe treba da dobijem novu nastvnicu,većina nastavnika se nažalost promenilo...Dobili smo baš dosta zamena,tako da treba da ostavimo što bolji utisak.Da li bi mogla da napišeš post o tome 'kako ostaviti što bolji utisak',mnogo bi mi značilo.Jedva čekam recept koji si nam najavila,kolači izgledaju vrlo ukusno!Sveska je predivna!♥♥♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvaka mnogo! Jako mi znace tvoje lepe reci :)
      Naravno, odradicu post na tu temu, sledece nedleje ga ocekuj. Hvala na ideji! :D

      Избриши
  4. Takodje sam pošla u drugu godinu gimnazije. Prvi dani su mi protekli jako lepo, klasično, neke časove smo gubili tako da nismo učili mnogo lekcija (osim fizike gde imam da naučim čak četiri nove). Konačno sam izgubila latinski jezik koji mi je bio jako dosadan, a na njegovo mesto došla je psihologija. Nisam još uvek imala prvi čas, ali mislim da će mi biti zanimljiv ovaj predmet.. Kod nas su predstavnike učeničkog parlamenta birali djaci, koji su odabrali neke sa dosta slabim prosecima čisto onako, a iskreno, jako mi je zao što nisam na njihovom mestu, jer, koliko god ja puta bila vukovac, nijednom (ni u osnovnoj) nisam bila u ucenickom parlamentu, a samo ti djaci idu na sajam nauke, knjiga itd, jednom rečju, imaju mnogo više privilegija bez obzira na proseke. Tako daa, raduj se što si tamo haha. I daa, srećna nam nova školska godina, inače, koji si smer? :)


    Zapratila sam te, ukoliko ti se moj blog dopada, poseti ga i postani citalac smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod nas ne zavisi od ocena to ko je u parlamentu, vec razredna nasumicno bira i ovaj put se na meni zalomilo :D
      Nadam se da ce mu se ta 'duznost' svideti ida mi nece predstavljati teret :D

      Избриши
  5. Divan post !
    Ja još nisam krenula u školu,krećem u ponedjeljak,ali zanima me što će mi to donijeti.Vjerujem da je psihologija vrlo zanimljiv,naporan,ali i opširan predmet tako da vjerojatno će tu biti dosta učenja,no što je još novo ? Eto,želim ti sve najbolje s tim predmetom,ali i s ovom novom školskom godinom. :)
    Uniquisi ♥

    ОдговориИзбриши
  6. Predivno napisano! Ja krećem u sedmi razred prekosutra, jer u Hrvatskoj škola počinje prvog ponedjeljka u rujnu. Psihologija mi se čini kao jedan naporan, ali zanimljiv predmet. Želim ti svu sreću ove godine, da napraviš sve što želiš i naumiš!! <3

    https://shoppingholic-dreamer.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E oprosti, doljnji link nije link mog bloga, kako sam kopirala link jedne cure da ju zapratim, tako je ostalo a nisam primjetila. Ispričavam se <3

      Fantastiko World

      Избриши
  7. Divan post draga Ana,slike su prelepe <33!Slazem se sa tobom!Ja jedva cekam da dobijem psihologiju u drugoj godini,jer mi je mama pricala da je predmet jako zanimljiv.Svoje iskustvo prvog dana pisala sam na blogu,tako da mozes da procitas ako zelis <33!Jedva cekam recept :)!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Uhhh, drago mi je da su barem nekome ova dva dana dobro prošla. Ja se i nisam baš proslavila, pogotovo što nam se menjao raspored nekoliko puta i još uvek nije upotpunjen. Ja se još uvek nisam upoznala sa svim novim profesorima i predmetima (znam za 2 od 5..), ali dobro to ćemo sad ove nedelje :) Ja sam ove godine dobila sociologiju, a tek sledeće psihologiju, ali iskreno ne znam šta da mislim o tim predmetima. Nekako mi najzanimljivije deluje filozofija koju dobijamo u četvrtoj godini. A od predmeta dobijenih ove godine, najviše se radujem istoriji muzike, to mi deluje jako zanimljivo. Želim ti sreću u ovoj školskoj godini :D

    ОдговориИзбриши
  9. Meni je psihologija bila jedan od omiljenih predmeta u školi. Vidim da je Iva iznad napisala da oni nisu imali knjigu, ali mi smo je imali. Bila je bela, koristi se u gimnazijama, tako da sigurno imate istu. Nismo mnogo pisali, više smo učili iz nje. Takođe smo je imali samo u drugoj godini, ali dobro, šta da se radi. Mislim da će ti biti zanimljiva. :D Inače, doodle art ti je vrh ispao! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Anjice! ♡
      Inace, jedva cekam da pocnem sa casovima psiholigije, prelistala sam knjigu i naslovi i teme zvuce primamljivo. :D

      Избриши
  10. Koliko god ne volim skolu, moram priznati da mi se tokom skolovanja dogodilo i dosta lijepih stvari. Krecem tek ovaj ponedjeljak, takodjer u drugi srednje. Mnogo je lakse sad kad sam vec upoznata s profesorima i njihovim nacinom rada. Jako me zanima psihologija, a buduci da sam prelistala knjigu nekoliko puta, mogu sa sigurnoscu reci da ce mi se predmet dopasti. Cula sam da je jako tesko upasti na studij, no to je zasigurno jedna od mojih zelja :)
    Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaci ti sutra kreces, srecno! :D
      Ja sam juce kupula knjigu, cini mi se interesantnom, osim sto ima minimalno slika! :D

      Избриши
  11. Predivno napisan post. I ja ne vjerujem da su prva dva dana škole prošla tako brzo. Iskreno, jako sam se bojala početka ali sada mislim da ova dva dana nisu bila tako strašna. :)
    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni nisu prosla toliko brzo, ali euforicno i u obavezama jesu :D
      Inace, hvala puno! :*<a

      Избриши
  12. Divaan, predivan post i cjelokupan blog! Super rečeno, zaista imaš talenta.
    Ja nekako jedva čekam da škola počne, meni počinje tek 15-og septembra što znači da imam još malo manje od 2 sedmice do toga a tako sam uzbuđena. <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
  13. U potpunosti te razumijem, i ja već dva dana nisam kako treba ušla na blog, napisala post, niti sam imala vremena čitati tuđe, stvarno nemam vremena, pa čak i danas sam imala obaveza, valjda ćemo se brzo navići na to ;)

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma organizovacu se ja nekako vec, nego sam iva dva dana bas bila zauzeta i euforicna :D

      Избриши
  14. Divan post Ana ❤ Kod mene je samo nastavnica fizke ispredavala novu lekciju, a sledece sedmice imam nekoliko inicijalnih testova. Ista situacija sa novim nastavnicima, ali gledaj to sa ove strane: imas priliku da se pokazes u jos sjanijem svjetlu. Psihologiju jos ne ucim (i necu uakoro), ali mi je uvijek djelovala interesantno. Bila sam u djackom parlamentu i bilo mi je zanimljivo 😊

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga Simona! ♡ ♡
      Nadam se da ce i meni biti interesantno u djackim parlamentu.

      Избриши
  15. Super post. I sretan povratak u školu. Posebno mi se sviđa doodle art sveska (Y), uživam u DIY stvarima.
    Ja čekam recept, njam, njam :D
    https://justanidem.wordpress.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Buce recpt uskoro, samo da nađem mesta za njega u postovima koje imam u planu :)

      Избриши
  16. Super post, Ana! :) Bas mi je drago da si napravila svesku po 'mom receptu' haha, odlicno izgleda! <33
    Drago mi je da ti je prvi dan u skoli bio lep, jedva cekam da cujem tvoje utiske o psihologiji, a ja cekam cetvrtu godinu, cini mi se, da dobijem taj predmet. ☺

    Novi post: www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  17. Za mene škola sutra počinje i vrlo sam uzbuđena. Divno si napisala post i doodle art ti izgleda super! :D <3



    NA MOM BLOGU JE U TIJEKU DARIVANJE -> itsnina23.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  18. Ja sam psihologiju imala u trećem razredu srednje i to mi je bio jedan od omiljenih predmeta te godine. Stvarno sam je sa uživanjem i lakoćom učila, a najveći razlog za to je predivna profesorka koja nam je na časovima sve jako dobro objašnjavala. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se prifesorka ucinila bas finom, pa se nadam da cu zadrzati takav utisak o njoj :)

      Избриши
  19. Sjajan post draga. ♥ Nemam prihologiju tako da sto se toga tice nemam sta da kazem, ali uvek su ne privlacile teme vezane za psihologiju, pa nadam se da ce se tebi dopasti. :) Doodle art je stvarno presladak. ♥ Jedva cekam recept za kolace sa slike, izgledaju preukusno. ♥
    <333333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogsport.com - storytime iz Grcke!

    ОдговориИзбриши