Kako preživeti srednju školu - 2

23:50

Ako ste uživali u prethodnom postu, stiže nastavak, a ako ne znate, saznajte klikom OVDE.


Učenje zna predstavljati ogromnu muku, i veoma često poslednju aktivnost kojom bismo se u datom trenutku bavili. Ali ono što vaš čeka, čeka vas, i dobijanje ocena je neizbežno. Zašto onda ne izvući najbolje iz situacije i pokazati se doslednim i odgovornim? Pa odvojite tih sat, dva dnevno, nekad više, nekad manje, i naučite lekciju koju ste ove nedelje radili. Obnovite za vikend, izvucite teze, napišite domaći. Odlična osena je zagarantovana. Pišite planer i rasporedite vreme tako da radno provedete kvalitetno, a slobodno radeći ono u čemu zaista uživate i što vas opušta.


Imati hobi ili vannastavnu aktivnost je jedna vrlo bitna stvar, jer treba katkad pustiti mozak na ispašu, što bi se reklo. U tome vam mogu pomoći brojne fizičke aktivnosti, sportovi, plesovi, zatim bavljenje umetnošću, pisanjem, fotografisanjem... Ako ništa drugo, vi prošetajte psa svakog dana ili istrčite pola sata na najbližem terenu. Osećaćete se mnogo bolje i odmornije, što je svakako veoma važno za dalje funkcionisanje.


Prijateljstva i ljubav su dva najbitnija segmenta u životu uopšte, a kamoli mladih i pubertetom uzdrmanih tinejdžera. O ovome bi se mogle knjige pisati, a ne jedan pasus u postu, ali nema tu zapravo tako mnogo filozofije. Vi imate svoje mišljenje, svoje želje, interesovanja, a takođe i prijatelje koji bar delić jednog od toga dele sa vama. Mora postojati makar jedna osoba na svetu koja se slučajno zadesila u vašem okruženju, a možete sa njom razgovarati o svemu, biti opušteni, biti svoji... E kada vam svemir pošalje takvu osobu, pa, držite je čvrsto i ne puštajte dalje od sebe. Ako se svemir zabroji, pa vam pošalje više takvih osoba, može se reći da ste vi srećnik. Samo pazite da ipak ne preterate, jer onda nešto već ne funkcioniše kako treba.


Isto tako je i sa ljubavlju. Mladi smo. Nekome se ljubavi dese ranije, nekom kasnije, i to će tako uvek biti. Nema očajavanja zbog toga što ste možda jedini koji nisu u vezi, jedini koji nisu zaljubljeni, i tome slično. I ovde nastupa svemir, pa kada bude pravo vreme, poslaće vam osobu kao stvorenu za vas. Na vama je da procenite je li to srodna duša ili potpuni promašaj, ali Bože moj, sve se dešava i sve treba proživeti. Ono najbitnije jeste da nikada ne pokleknete pred izazovima, drugim ljudima, i da ne gazite sebe i svoje mišljenje zarad dobijanja tuđih simpatija. Ostanite dosledni sebi, i budite maksimalno svoji, a ostalo će se već srediti.


Nadam se da sam vam makar malo olakšala dane koje u školi provodite, objasniši vam, negde i na šaljiv način, da srednja zaista nije bauk, već jedan jaji duvan period, ako se iskoristi i provede na pravi način.  Otprilike sam sve obuhvatila, a ako vas još nešto interesuje slobodno pišite, pa će biti postova i na tu temu. Upamtite, svako ima svoju srednjoškolsku priču, a vi pustite mašti na volju i budite autor svoje.


Instagram: laananass

You Might Also Like

8 komentara

  1. Predivan post, takođe sigurna sma da će biti od pomoći novim srednjoškolcima a i ovima koji su sada tu, jer budimo realni srednja škola predstavlja jednu veeeliku prekretnicu u životu i bitno je kakvi ćemo iz nje izaći, tako da je pritisak sa svih strana veliki, a ovim postom si nekako vratila neku malu dozu optimizma i naterala me da uočim i neke dobre stvari u lošim, iako uvek prvo vidim loše posledice pa onda ako baš moram nađem i nešto dobro u tome kao utehu haha :) <3 <3 <3


    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши
  2. Super savjeti! Upravo tako, treba pronaći vrijeme za učenje ali i za izvannastavne aktivnosti i hobije kako bismo pustili mozak na pašu. Srednja škola nije strašna kako je neki prikazuju, iako zahtjeva više truda itd. i da, velik je preokret u životu.

    Zaslužuju li blogeri i youtuberi titulu “idola”? moonstears



    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post! Uživala sam u njemu. Slažem se što se tiče vannastavnih aktivnosti. Treba nam nešto što će nas malo opustiti od škole. Inače, slike su predivne! :)

    www.anastasijamatic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Oduševljena sam i prvim i drugim dijelom posta! Ja sljedeće godine krećem u srednju školu tako da moram negdje sačuvati ova dva posta, kako bi ih pročitala ponovo, ali na vrijeme! Odlične fotkice, takođe! ♥♥♥

    Novi post -> http://innisall.blogspot.com/2017/09/outfit-school-girl.html

    ОдговориИзбриши
  5. Mnogo mi se dopao ovaj tvoj post, kao i prethodni. Zaista su divni i slažem se sa tobom oko svega što si pomenula u oba posta. Istina je da srednja škola i nije toliki bauk kao što neki pričaju, ali istina je da ona uvijek ostaje u sjećanju ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj post mi je trebao hahaha! :D

    https://wwwthebeautyjournal.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Sjajan post, draga moja. Tek sam sedmi razred, tako da mi ovaj post trenutno nije bio potreban, ali ppstaviću ga u bookmarks, jer će mi kat tad trebati.

    Adda's life

    ОдговориИзбриши
  8. Poslednja rečenica je na tako sjajan način okruzila celokupnu misao 💞! Divan post, kao i fotke 💙!

    ОдговориИзбриши